Barbatii prosti fug de femeile destepte

Barbatii prosti fug de femeile destepte

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 April 2020 in Dezvoltare Personala

Întotdeauna si mereu ca dracul de tămâie. Cunosc si barbati destul de inteligenți care fug de femei inteligente. Si nu pentru ca “fuga e rușinoasa, dar Sanatoasa”, ci pentru ca, in esența, ei fug de ei înșiși.

O femeie inteligenta este o femeie pretențioasa. Pretențioasa in fata iubirii. O femeie inteligenta știe întotdeauna cum si cât sa isi dozeze Așteptările legate de partenerul ei. In cele mai multe cazuri de genul acesta bărbații pierd controlul. Si ce poate fi mai dureros pentru un barbat decat pierderea controlului? Cand barbatul pierde controlul isi pierde autoritatea. Isi pierde însuși rolul de barbat. De mascul feroce. Un barbat fara autoritate este asemenea vânătorului fara pușca.

Femeia inteligenta are nevoie de barbatul inteligent care sa o asculte si sa ii ofere afecțiune. Nu trebuie sa ai doctorat pentru a fi un bun ascultător al sexului frumos, însă barbatul prost nu va avea niciodata capacitatea asta. Barbatul prost nu este in stare sa se asculte pe el, darmite pe altcineva. El prefera rezultatele imediate fara prea mult consum de energie si de neuroni. Barbatul prost fuge de responsabilități, de planuri si de angajamente.

Barbatul inteligent, pe de alta parte, va reuși sa găsească resursele necesare pentru a face Femeia de langa el fericita. El va asculta pentru a înțelege si nu pentru a Răspunde. El va sti ca intr-o relatie autentica este mult mai important sa fii fericit decat sa ai mereu dreptate.

Un barbat prost isi va dori sa manipuleze femeia de langa el prin tot felul de tertipuri gratuite. El știe ca in fata unei femei inteligente nu va putea fi niciodata autentic.
Barbatul prost va fi întotdeauna secat de energie. Va fi, constant, supt de resurse si va claca. Mai devreme sau mai tarziu. Barbatul prost este asemenea bateriilor de unica folosința pe care le uzezi mult prea repede. In schimb, barbatul inteligent este precum un acumulator. Un acumulator care se va reîncărca de fiecare data de la priza Femeii de langa el. Nu este nevoie decat de o conexiune perfecta si neîntrerupta. Este un ciclu cât se poate de firesc.

Exista, totuși, si femei inteligente care accepta barbati prosti in jurul lor si invers.

Se numește masochism intelectual!

Femeile inteligente vorbesc când este cazul și tac la fel, când e cazul. Fiindcă tăcerea uneori ne ajută să ne păstrăm reputația, să ferim relația de bârfele lumii. Iar emoțiile controlate pot evita certuri și despărțiri dureroase.

Altfel spus, femeia deșteaptă știe să rămână femeie în orice situație.

Iată 10 lucruri pe care o femeie deșteaptă nu le va face niciodată!

 1. Nu-și strigă fericirea. O femeie deșteaptă își trăiește fericirea în tăcere. Conturile ei de instagram și facebook nu sunt pline de poze care să dezvăluie intimitatea dintre omul ei iubit.
 2. Nu vor trăda și nu vor răni un om. Femeia deșteaptă e omul pe care te poți baza. Te ajută când are posibilitatea și atunci când îți plângi durerea spunându-i secrete, nu te bârfește născocind diferite povești despre tine.
 3. Nu se laudă cu starea financiară. Chiar de-și permite să-și cumpere haine de firmă sau să călătorească. Chiar dacă nu-i lipsește nimic din tot ce-și dorește, nu va striga în gura mare, nu se va crede mai presus decât ceilalați care trăiesc mai modest.
 4. Bărbații din trecut nu-i numără pe degete, fiindcă știe că fiecare are o poveste aparte. Trecutul e al ei, nu îl divulgă tuturor. Contează cine este acum în prezent.
 5. Ea știe că nu toți oamenii ne pot fi plac, la fel cum și noi nu putem pe toți să-i facem să ne iubească. De aceea părerile altora le respectată. Nu judecă, pentru că ar fi prea ușor. Ar fi mai greu dacă ar trăi viața cuiva.
 6. Nu va compara actualul iubit cu fostul. Oamenii se deosebesc între ei. Femeia inteligentă descoperă omul din prezent, îi descoperă sufletul.
 7. Trecutul e o altă poveste care s-a sfârșit.
 8. Atunci când se va certa cu iubitul nu-l va jigni, dar îi va asculta nemulțumirile, așteptările și dorințele lui.
 9. Când o relație în care a fost implicată se sfârșește, ea acceptă acest lucru, respectă alegerea celui de alături. Nu-l torturează cu mesaje, nu bate cu pumnii la ușa lui rugându-l să se întoarcă. Își vedea de viața ei mergând cu capul sus.
 10. Femeia deșteaptă își știe defectele, are complexe, dar nu le exteriorizează, cu ajutorul atuurilor pe care le are își accentuiază frumusețea.
 11. Chiar dacă poate să facă unele lucruri mai bine decât ceilalți ea niciodată nu va descuraja, nu va umili, nu va subestima. Va lăsa pe cel de alături să-și pună în acțiune abilitățile, capacitățile. Îl va lăsa să evolueze, să ajungă acolo unde vrea. Nu-i va fi frică că ar putea deveni mai bun decât ea.

„Femeie devii, nu te naști.” (Simone de Beauvoir)

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!