Barbatii prosti fug de femeile destepte

Publicitate

Întotdeauna si mereu ca dracul de tămâie. Cunosc si barbati destul de inteligenți care fug de femei inteligente. Si nu pentru ca “fuga e rușinoasa, dar Sanatoasa”, ci pentru ca, in esența, ei fug de ei înșiși. O femeie inteligenta este o femeie pretențioasa. Pretențioasa in fata iubirii. O femeie inteligenta știe întotdeauna cum si cât sa isi dozeze Așteptările legate de partenerul ei. In cele mai multe cazuri de genul acesta bărbații pierd controlul. Si ce poate fi mai dureros pentru un barbat decat pierderea controlului? Cand barbatul pierde controlul isi pierde autoritatea. Isi pierde însuși rolul de barbat. De mascul feroce. Un barbat fara autoritate este asemenea vânătorului fara pușca.

Femeia inteligenta are nevoie de barbatul inteligent care sa o asculte si sa ii ofere afecțiune. Nu trebuie sa ai doctorat pentru a fi un bun ascultător al sexului frumos, însă barbatul prost nu va avea niciodata capacitatea asta. Barbatul prost nu este in stare sa se asculte pe el, darmite pe altcineva. El prefera rezultatele imediate fara prea mult consum de energie si de neuroni. Barbatul prost fuge de responsabilități, de planuri si de angajamente.

Barbatul inteligent, pe de alta parte, va reuși sa găsească resursele necesare pentru a face Femeia de langa el fericita. El va asculta pentru a înțelege si nu pentru a Răspunde. El va sti ca intr-o relatie autentica este mult mai important sa fii fericit decat sa ai mereu dreptate.

Un barbat prost isi va dori sa manipuleze femeia de langa el prin tot felul de tertipuri gratuite. El știe ca in fata unei femei inteligente nu va putea fi niciodata autentic.
Barbatul prost va fi întotdeauna secat de energie. Va fi, constant, supt de resurse si va claca. Mai devreme sau mai tarziu. Barbatul prost este asemenea bateriilor de unica folosința pe care le uzezi mult prea repede. In schimb, barbatul inteligent este precum un acumulator. Un acumulator care se va reîncărca de fiecare data de la priza Femeii de langa el. Nu este nevoie decat de o conexiune perfecta si neîntrerupta. Este un ciclu cât se poate de firesc.

Exista, totuși, si femei inteligente care accepta barbati prosti in jurul lor si invers.

Se numește masochism intelectual!

Femeile inteligente vorbesc când este cazul și tac la fel, când e cazul. Fiindcă tăcerea uneori ne ajută să ne păstrăm reputația, să ferim relația de bârfele lumii. Iar emoțiile controlate pot evita certuri și despărțiri dureroase.

Publicitate

Altfel spus, femeia deșteaptă știe să rămână femeie în orice situație.

Iată 10 lucruri pe care o femeie deșteaptă nu le va face niciodată!

 1. Nu-și strigă fericirea. O femeie deșteaptă își trăiește fericirea în tăcere. Conturile ei de instagram și facebook nu sunt pline de poze care să dezvăluie intimitatea dintre omul ei iubit.
 2. Nu vor trăda și nu vor răni un om. Femeia deșteaptă e omul pe care te poți baza. Te ajută când are posibilitatea și atunci când îți plângi durerea spunându-i secrete, nu te bârfește născocind diferite povești despre tine.
 3. Nu se laudă cu starea financiară. Chiar de-și permite să-și cumpere haine de firmă sau să călătorească. Chiar dacă nu-i lipsește nimic din tot ce-și dorește, nu va striga în gura mare, nu se va crede mai presus decât ceilalați care trăiesc mai modest.
 4. Bărbații din trecut nu-i numără pe degete, fiindcă știe că fiecare are o poveste aparte. Trecutul e al ei, nu îl divulgă tuturor. Contează cine este acum în prezent.
 5. Ea știe că nu toți oamenii ne pot fi plac, la fel cum și noi nu putem pe toți să-i facem să ne iubească. De aceea părerile altora le respectată. Nu judecă, pentru că ar fi prea ușor. Ar fi mai greu dacă ar trăi viața cuiva.
 6. Nu va compara actualul iubit cu fostul. Oamenii se deosebesc între ei. Femeia inteligentă descoperă omul din prezent, îi descoperă sufletul.
 7. Trecutul e o altă poveste care s-a sfârșit.
 8. Atunci când se va certa cu iubitul nu-l va jigni, dar îi va asculta nemulțumirile, așteptările și dorințele lui.
 9. Când o relație în care a fost implicată se sfârșește, ea acceptă acest lucru, respectă alegerea celui de alături. Nu-l torturează cu mesaje, nu bate cu pumnii la ușa lui rugându-l să se întoarcă. Își vedea de viața ei mergând cu capul sus.
 10. Femeia deșteaptă își știe defectele, are complexe, dar nu le exteriorizează, cu ajutorul atuurilor pe care le are își accentuiază frumusețea.
 11. Chiar dacă poate să facă unele lucruri mai bine decât ceilalți ea niciodată nu va descuraja, nu va umili, nu va subestima. Va lăsa pe cel de alături să-și pună în acțiune abilitățile, capacitățile. Îl va lăsa să evolueze, să ajungă acolo unde vrea. Nu-i va fi frică că ar putea deveni mai bun decât ea.

„Femeie devii, nu te naști.” (Simone de Beauvoir)

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Fii tipul de femeie pe care niciun barbat nu ar vrea sa o piarda, respecta-te femeie!

Publicitate

Pentru un barbat, ca si pentru o femeie, sa se simta apreciat si important este nepretuit.

Ce vrea un barbat de la o femeie, ce-l face dependent de ea, de prezenta ei? Nu sunt multe lucruri, nici complicate. Pentru omul potrivit, dar si pentru tine, le poti face si tu. Meritati amandoi.

Intelege-l – Sa fii intelegatoare nu inseamna sa-i treci cu vederea orice, sa-i strangi sosetele aruncate prin casa sau sa stai pana la miezul noptii sa speli vase, in timp ce el se uita la televizor, dupa ce tot tu ai pregatit cina. Dar cu siguranta inseamna sa nu il cicalesti pentru orice. Daca barbatii fug de ceva in viata, fug de cicaleala. Nu-i face reprosuri peste reprosuri daca vrei sa-l pastrezi langa tine. Fix la aniversarea voastra a trebuit sa plece in delegatie? Nu-l pistona zi de zi, o saptamana inainte si una dupa, pana-l faci sa-si ia campii. Nu da lucrurilor marunte valoare mai mare decat au, nu te victimiza cand nu e cazul, nu te purta ca si cu Universul ar trebui sa se roteasca in jurul tau. Un barbat va ramane mereu langa o femeie care stie sa se puna in locul lui, care il intelege si nu uita toate datile cand a fost acolo pentru una in care n-a fost.

Fii acolo cand e vulnerabil – Barbatii vor sa para siguri pe ei, puternici, asa stiu ca trebuie, asa au fost invatati de mici. Cu toate astea, sunt uneori mai sensibili decat niste copii. Au si ei momente de slabiciune, de tristete, cand simt ca nu-s buni de nimic. Sunt momentele in care el are nevoie de tine. Daca-l vezi abatut, incurajeaza-l, lauda-l pentru ceea ce este si face pentru tine. Stii cum se spune, oamenii nu uita niciodata felul in care i-ai facut sa se simta. Iar pentru un barbat, ca si pentru o femeie, sa se simta apreciat si important este nepretuit. Daca il faci sa zambeasca atunci cand e la pamant, vei deveni ingerul lui pazitor. Cand el e trist, tu fii vesela, zambitoare si optimista. Se va intoarce intotdeauna la tine.

Publicitate

Ai incredere – In el si in tine. Sa fim seriosi, stii si tu ce fel de om ti-ai ales. N-ai fi cu el daca nu l-ai iubi, daca nu te-ar iubi, daca nu te-ar face fericita, daca nu te-ai putea baza pe el. Stii ca din toate el te-a ales pe tine. Nu strica totul cu obsesiile tale, cu suspiciunile nefondate si cu nevoia de control. Nu-i face scene de gelozie pentru ca a intarziat acasa o ora, nu-l suna toata ziua sa vezi unde e si cu cine, nu-i cauta prin telefon sau prin buzunare. Ofera-i libertate si n-o sa mai vrea sa plece de langa tine.

Lasa-l sa faca ce-i place – Vrea sa mearga la sala de fitness? Ii place sa alerge o ora seara, dupa munca? Joaca biliard sau iese la fotbal cu prietenii din cand in cand? Lasa-l sa faca asta, chiar daca tu nu esti prietena nici cu sportul, nici cu biliardul. Daca l-ai opri, ai avea acasa un barbat frustrat, cu gandul in alta parte. Gaseste-ti si tu activitatile tale care sa nu-l implice pe el. Fii independenta. Daca stati lipiti unul de altul 24 din 24, nu inseamna ca va iubiti mai mult sau ca va merge mai bine in cuplu, dimpotriva.

Fii pe picioarele tale – Un barbat nu va spune neaparat asta, dar apreciaza o femeie care se descurca pe cont propriu, care are unde locui, care isi poate plati singura facturile. El stie ca asa o femeie nu sta cu un barbat pentru ca are nevoie de el, sta cu el pentru ca vrea si, la o adica, poate pleca oricand. Va lupta mai mult, va simti mai pregnant nevoia sa te cucereasca, sa te surprinda. Si dupa ce te are, n-o sa mai vrea sa-ti dea drumul.

Sursa: kudika.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet