Aveți probleme cu rinichii? Cinci semne care ne arată că rinichii nu sunt sănătoși

Aveți probleme cu rinichii? Cinci semne care ne arată că rinichii nu sunt sănătoși

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2020 in SanatateSfaturiViata

Oboseala, slăbiciunea, senzația de frig pot fi semnele care permit detectarea problemelor renale înainte ca acestea să intre într-un stadiu avansat.

Rinichii sunt vitali pentru multe funcții ale corpului. Ei ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor din sânge și, de asemenea, lucrează cu alte organe pentru reglarea tensiunii arteriale, creșterea producției de celule roșii din sânge și sintetizarea vitaminei D. Boala lor este considerată un ucigaș silențios de către medici. Problemele care duc la deteriorarea funcției rinichilor fac ca o persoană să fie predispusă la boli cardiovasculare, inclusiv atac de cord și accident vascular cerebral.

Din păcate, majoritatea persoanelor cu boli renale cronice nu acordă atenție problemei până când nu dobândesc o formă mai severă și critică a tulburării – acest lucru se datorează faptului că procesul patologic se dezvoltă în timp fără simptome dureroase.

Vestea bună este că boala renală poate fi prevenită prin schimbarea stilului tău de viață. Este adevărat, medicii afirmă că aceste măsuri sunt mai eficiente dacă problemele de funcționare a rinichilor sunt detectate suficient de devreme.

Pe site-ul Health, experții au explicat mai multe semne care indică faptul că o persoană are probleme cu rinichii.

1. Modificări ale funcției urinare. Acestea se referă la cantitatea și frecvența urinării. Dorința de a merge la toaletă poate deveni mai frecventă, dar și dificultăți la urinare (durere, arsură), o culoare mai închisă a urinei, urină spumoasă sau cu vezicule, urme de sânge în ea, semnalează o problemă la rinichi.

2. Umflături. Când funcția renală se deteriorează, corpul începe să acumuleze exces de lichid, ceea ce provoacă umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor, feței și cearcăne. La apăsarea acestor zone, se formează gropițe pe piele.

3. Oboseală constantă și slăbiciune. Funcția renală slăbită este însoțită de sentimente de oboseală, letargie și lipsă de energie de cele mai multe ori. Acest lucru se datorează acumulării de toxine în organism și scăderii numărului de celule roșii din sânge ( care duce la anemie ).

4. Dureri de spate. O infecție renală se resimte prin durere în partea inferioară a spatelui și în părțile laterale ale abdomenului. Crampele severe care se răspândesc din partea inferioară a spatelui până în zona inghinală pot fi cauzate de pietrele de la rinichi ajunse în uretra.

5. Respirația cu miros de amoniac. Un gust metalic în gură sau un miros de amoniac în respirație sunt, de asemenea, semne care semnalează o posibilă boală renală. Apariția lor se datorează creșterii nivelului de uree din sânge datorită faptului că rinichii nu funcționează corect.

6. Răceală. Dacă ați devenit recent deosebit de sensibil la frig și aveți, de asemenea, amețeli, slăbiciune, verificați rinichii. Problemele cu acestea pot provoca frisoane fără niciun motiv aparent, chiar și în medii calde.

Pentru orice problemă de sănătate, rețineți că este mai bine să preveniți decât să tratați, cu cât descoperiți mai devreme o problemă, cu atât șansele de vindecare rapidă sunt mai mari.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!