Atunci când tu emiți lumină, îi enervezi pe cei care trăiesc în întuneric.

Atunci când tu emiți lumină, îi enervezi pe cei care trăiesc în întuneric.

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaSpiritualitateViata

„Dacă râsul este contagios, să începem o epidemie”.

Probabil că ai întâlnit de multe ori o situație în care pur și simplu strălucești de fericire, și îți dorești să împărtășești acest sentiment cu întreaga lume și, ca răspuns primești – doar priviri încruntate și dezaprobare.

De ce lumina ta interioară irită atât de mult oamenii care trăiesc în întuneric?

Într-adevăr, asta se întâmplă tot timpul. În viața noastră, unii oameni sunt plini de lumină și luminează totul în jur, iar cei care sunt „întunecați” ne orbesc cu toxicitatea lor. Cel mai rău lucru este că aceste „lămpi” toxice apar chiar în momentul în care suntem fericiți și vrem să „îmbrățișăm lumea întreagă” – să ne împărtășim bucuria cu toată lumea.

„Invidia este de o mie de ori mai rea decât foamea, pentru că aceasta reprezintă foamea spirituală”, – Miguel de Unamuno, filosof spaniol.

De fapt, acești oameni nu sunt cu adevărat interesați de realizările tale și nu se bucură de succesul tău – sunt foarte distructivi. Însă, prietenii adevărați sunt cei care nu numai că pun umărul într-un moment dificil și sprijină, dar și împărtășesc bucuria și fericirea cu tine.

Lumina și întunericul fac parte din natura umană. Unii au lumină în suflet, alții au întuneric, adică invidie și mânie. Problema este că trebuie să comunicăm cu acești „purtători ai întunericului” și, din păcate, după cum se pare, ne otrăvește „lumina”..

Ideea este că unii oameni vor să vă ia lumina pentru a se simți mai bine. Asta deoarece în sufletele lor trăiește doar răul și prin vene le curge invidia.

Sunt la fel ca ciupercile care par comestibile, dar care de fapt îți pun viața în pericol. Același lucru este și cu acești oameni răi: caută să ne câștige încrederea, jură pentru dragoste și prietenie veșnică, dar în realitate își doresc un singur lucru – să ne otrăvească. Ca să nu mai strălucim atât de puternic, pentru că sunt deranjați de bucuria și deschiderea noastră.

Însă dacă o persoană nu este capabilă să se bucure pentru fericirea noastră, atunci ce căutăm lângă ea? Stingerea luminii este foarte ușor de realizat, iar aprinderea ei din nou nu va fi ușor. Și cu cât stai mai mult cu oameni toxici, cu atât este mai dificil să te întorci la tine mai târziu.

Când suntem fericiți în sufletul nostru, ne grăbim să împărtășim fericirea cu cei pe care îi cunoaștem bine. Aceasta este o reacție absolut normală: vreau să spun altora că am găsit mica mea fericire pe Pământ.

Fiecare persoană o face în mod diferit. Unii vor scrie o postare pe o rețea de socializare, alții vor suna și vor povesti ultimele reușite… Există o mulțime de moduri, dar esența este aceeași – vrem să împărtășim bucuria noastră cu cineva, astfel încât și sufletul lui să devină și mai luminos.

„Mă bucur că ești fericit, pentru că asta mă face și pe mine fericit” – Paul Auster, scriitor american.

În astfel de momente, să dai peste priviri nemulțumite și păreri invidioase – nu îți poți imagina cât mult rău îți poate face. Bucuria dispare ca o mână care șterge praful. Simpla expresie de pe chipul celui căruia îi povestim (sau intonația) este suficientă pentru a înțelege: se bucură sau nu pentru succesul nostru.

Mai mult decât atât, așteptăm în schimb un zâmbet, râsete vesele și încântare: „O, asta este pur și simplu fantastic! Felicitări, amice!”

Dar de cele mai multe ori lumina noastră este întâmpinată de un întuneric sumbru. Întunericul invidiei și al rea voinței. Iar lumina începe să se stingă… De parcă cineva ți-ar fi tăiat aripile în zbor. Emoțiile se duc, bucuria dispare undeva…

Dacă acest lucru se întâmplă de obicei atunci când discutați cu prietenul sau persoana iubită, este timpul să vă gândiți dacă merită să continuați relația. Fericirea este într-adevăr contagioasă, dar numai pentru cei care strălucesc și din interior.

Pentru „oamenii întunericului” bucuria altcuiva provoacă disconfort și agresivitate. Însă nu trebuie să crezi că se comportă așa doar cu tine! Nu au nimic personal! Reacțiile lor nesănătoase sunt legate exclusiv de rănile și complexele lor.

Lumina ta ar trebui să strălucească și să lumineze această lume cu bunătate și bucurie. Iar oamenii care trăiesc în întuneric nu ar trebui să interfereze cu ea. Îndepărtează-i și continuă să te bucuri de viață!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!