Atunci cand iertam ne dam voie sa uitam! Iertarea ne mantuieste sufletul si ne apropie de intelepciune!

Atunci cand iertam ne dam voie sa uitam! Iertarea ne mantuieste sufletul si ne apropie de intelepciune!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 January 2020 in De Suflet

Traim in lumea reala care poate sa ne raneasca in fiecare minut.Suntem fiinte sensibile chiar daca ni-sa spus ca aratam puternici si nevinovati.Ranim in fiecare zi si suntem raniti.Culegem ura in fiecare zi , precum albinele isi culeg nectarul ca o rezerva pentru ceva timp.Inchidem ochii ori de cite roi plingem si simtim mirosul pamintului atunci cand sufletul se ghemuieste de durere si de lacrimi vii.Suntem oameni rai si buni , caci nu ne-am invatat cum sa fim fideli bunatatii.

Suntem sufletele care uita sa traiasca si sa isi scoate la evidenta mirosul sentimentelor pure ,Ascundem ori de cite ori am fost raniti , ascundem tot ce simtim , uitam sa zimbim.Ochii posomoriti de viata confuza ne infatiseaza o stare de tristete deplina , astfel suntem umpluti cu nostalgie unei dureri adinci infipte in radacinile noastre , unele distruse pina la ultima respiratie vie.Suntem dezamagiti in fiecare zi , uitati si asta ne pierde intr-o lume reala pe care o evitam.

Ignoram oamenii buni si ne ascundem de toti , ne uitam pe sine si ne prafuim usor.Cei care ne-au ranit ii tinem in lista neagra a inimii , acolo se afla durerile capatate de-a lungul vietii.Incostient stringem o talpa de oameni care ne-au facut sa suferim , uitam de ei dar continuam sa ii purtam pe spattele inimii in fiecare zi, apoi simtind ca ceva ne sufoca , ne doare cu greu.

Simtim o durere care ne cufunda in confuzie , care ne lasa osteniti printre viata , care ne prafuieste spre prezet , simtim asta pentru ca nu putem ierta , cel putin asta se pare.Nu am incercat sa iertam nicioadata si credem ca omul nu merita iertat fara a ne gindi la tot ce are sa simta inima noastra.Orice greseala fie ea facuta intentionat sau inconstient trebuie iertata , fiecare om indiferent de cit si cum ti-a sapat ranile pe suflet trebuie iertat.

Iarta pentru a uita , pentru a uita de rani si a te descatusa de durerea care te ascunde in fiecare zi.Chiar daca crezi ca iertarea nu iti va aduce iertate , atunci sa stii ca nu ai iertat indeajuns caci atunci cand ierti , atunci scoti de pe tine toate hainele vechi , rupte si urite. Cineva a spus iarta si simte-te liber.Daca ai iertat , poti sa simti acea eliberare de cutitul care il ucideai in fiecare dimineata in spatele tau.

Doare cand ierti , stiu , doare cand calci spre orgoliu tau .Iertarea insasi este atit de pura pentru sufletul tau , ea vine ca o spalare a fiecarei rani ciudate.

Cand e timpul de „Adio”

Daca e toxica, nu e iubire.

Daca traiesti intr-un stres permanent ca ceea ce faci sau spui il va deranja pe celalalt, nu e iubire.

Daca simti ca gelozia lui iti ingradeste libertatea de a fi si de a interactiona cu alti oameni, nu e iubire.

Daca te jigneste, te desconsidera, te face sa te simti marunt si neinsemnat, nu e iubire.

Daca azi iti aduce flori, iar maine te raneste, nu e iubire.

Daca ceea ce spun altii e mai important si mai credibil decat ceea ce spui tu, nu e iubire.

Daca te simti manipulat sau folosit, nu e iubire.

Nu lasati omul de langa voi sa va terfeleasca sufletele, pretinzand ca e iubire. E usor sa cazi in capcana unei asa-zise iubiri, sa te agati de ea ca si cum ar fi ultima ta sansa la viata si sa cazi apoi intr-o prapastie adanca de depresie si de pustietate atunci cand el intoarce spatele si pleaca.

Daca te regasesti intr-una dintre variantele de mai sus, pleaca tu, chiar daca il iubesti, pentru ca el nu te iubeste.

Nu va irositi. Sufletul, timpul, iubirea. Da, nu irositi iubirea pe oameni care nu va iubesc. Plecati la timp. Cu curaj, cu incredere, cu speranta. Nimeni nu e de neinlocuit, indiferent cat de mare e golul pe care il lasa atunci cand pleaca.

E incredibil de trist si de descurajant cati oameni isi pun toate visele, toate sperantele si toata fiinta intr-un singur om si raman ancorati in niste relatii in care nu se simt fericiti decat intr-o zi din sapte, doar pentru ca au falsa impresie ca viata nu ar avea sens fara acel rau.

Iubiti-va pe voi insiva atat de mult incat sa gasiti in voi puterea de a va elibera de o iubire toxica.

Pentru ca, asa cum spuneam inca de la inceput, daca e toxica, nu e iubire.

de Iustina DinulescuDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!