Atunci cand ai un necaz toti se bucura iar cand o duci bine, toti te invidiaza… de unde atata ura in lume..

Publicitate

“Fiecare om este special. Fiecare om este un erou, un iubit, un prost, un răufăcător. Toți. Toți au poveștile lor personale pe care să le spună.” – Alan Moore

Cu totii ne dorim o viata frumoasa, usoara, fara stres si in abudenta. Nu exista om care sa spuna ca tot ce are ii este suficient si ca nu isi mai doreste nimic. Ne dorim din ce in ce mai multe, ne coloram viata cu o multitudine de actiuni si posesiuni in speranta ca ele ne fac fericiti.

Aici exista un paradox, insa : cu cat avem mai multe,cu atat ne dorim mai multe. si nu este de mirare ca mijloacele utilizate pentru a obtine tot ce ne dorim s-au diversificat si ele in functie de dorintele noastre.

Diversificarea dorintelor are la baza educatia, mediul in care traim, tara, cultura fiecaruia, convingerile personale pe care le-am capatat in timp. Cum nu le putem avea pe toate, in timp ce noi ne straduim de zor sa ne construim o casa, altii isi cumpara masini de lux sau ajung pe functii inalte,la care,poate ,si noi am tanjit candva. Momentul in care tragem cu coada ochiului la ceea ce face vecinul sau prietenul nostru este crucial.

Daca doar privim realizarea lui, dar nu ne incearca invidia, atunci am castigat una din bataliile cu egoul nostru. Daca,dimpotriva, incepe sa ne roada acest fapt, am cazut cu cateva trepte de evolutie. De aceea, atunci cand vedem ca cineva a reusit sa realizeze ceva prin eforturile proprii, cu seriozitate si corectitudine, ar trebui sa ne bucuram din tot sufletul pentru acea persoana. in momentul in care ne bucuram, emitem o energie deosebit de benefica ce ne va ajuta in viitor sa ne realizam dorintele noastre.

Nu rade de raul altuia

Publicitate

Daca un prieten de-al nostru a dat de un necaz, cea mai buna atitudine pe care trebuie sa o avem este de a incerca sa il sprijinim cumva, sa il ajutam sa o depaseasca : fie cu incurajari, fie cu o informatie utila, fie cu un ajutor material, daca este cazul. De altfel, nu trebuie uitat faptul ca fiecare isi construieste destinul, nu este altcineva care o face. Toate incercarile care vin si realizarile pe care le obtinem sunt rezultatul gandurilor, vorbelor si actiunilor noastre.

Prin urmare, o persoana care are o problema este direct responsabila de producerea ei. insa,trebuie adaugat aici faptul ca se intampla ca unii dintre noi sa nu ne dam seama de greselile pe care le facem si sa nu realizam ca avem toata responsabilitatea vietii noastre pe umeri. Aceasta stare,pe care o putem numi nestiinta, nu dureaza la infint, dureaza atata timp cat nu reusim sa intelegem greselile pe care le facem si nu le corectam.

Greselile se refera strict la incalcarea legilor divine. Interventia noastra, detasata, in ajutorarea cuiva aflat la necaz nu este o slabiciune,ci este una din manifestarile care ne arata ca suntem in acord cu legile universale (« Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti »). De asemenea, trebuie adaugat aici ca nu este bine sa ne bucuram cand cineva are un necaz,chiar daca acel cineva este chiar dusmanul nostru.

Pentru ce ne-a facut, el isi va primi plata,dar noi trebuie sa ne pastram echilibrul. Daca nu, vom cadea in aceeasi situatie la un moment dat. Asa functioneaza legile lui Dumnezeu.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole

“Fiecare barbat sau femeie are 4 sotii sau soti.” – si vom pleca din aceasta lume doar cu una…

Publicitate

Parabola, povestita de Buddha discipolilor sai, spune ca era odata un om care avea 4 sotii. Acesta a devenit la un moment dat foarte bolnav si tragea sa moara. Simtindu-se singur in apropierea sfarsitului i-a cerut primei sale neveste sa il insoteasca in lumea de dincolo.

– Scumpa mea sotie, a spus el, te-am iubit mereu si te-am ingrijit toata viata mea. Acum trebuie sa mor. Vrei, te rog, sa vii ma urmezi oriunde m-as duce eu dupa moarte?

La aceste cuvinte se astepta ca ea sa fie de acord, insa raspunsul ei a fost urmatorul:

– Dragul meu sot, stiu ca m-ai iubit intotdeauna si ca acum trebuie sa mori. Din pacate a sosit vremea sa ne despartim, fiindca eu nu pot sa te urmez. La revedere, dragul meu.

Dezamagit, el si-a chemat a doua sotie si a rugat-o si pe aceasta sa il urmeze. I-a spus:

– Draga mea, stii bine cat de mult te-am iubit. Uneori imi era teama ca m-ai putea parasi, dar m-am straduit cat am putut de mult sa-ti fac pe plac. Te rog, vino cu mine.

Insa a doua sotie i-a raspuns cu multa raceala:

– Dragul meu, prima nevasta a refuzat sa mearga cu tine. De ce nu as proceda si eu la fel? La urma urmei nu m-ai iubit decat pentru interesele tale egoiste.

Zacand in pat, omul a chemat-o pe a treia sotie si i-a adresat aceeasi rugaminte. Aceasta i-a raspuns cu lacrimi in ochi:

– Dragul meu, imi pare rau de tine dar cand ma gandesc la cererea ta ma intristez si mai tare. Te voi insoti pana la cimitir iar aceasta consider ca este ultima mea datorie fata de tine.

Asadar si a treia sotie a refuzat sa mearga cu el in moarte.

Aducandu-si aminte de a patra nevasta, de care insa nu ii prea pasase niciodata si pe care o tratase intotdeauna ca pe o sclava, aratandu-se mai tot timpul nemultumit de ea, a zis sa incerce din nou. Se indoia ca aceasta i-ar fi putut accepta cererea avand in vedere comportamentul sau fata de ea, insa frica si singuratatea pe care le simtea erau prea puternice. Spre surprinderea lui aceasta a acceptat bucuroasa:

Publicitate

– Voi merge cu tine, dragul meu. Indferent ce s-ar intampla sunt hotarata sa fim impreuna pentru totdeauna. Noi doi nu putem fi despartiti.

Buddha a incheiat parabola cu urmatoarea concluzie: “Fiecare barbat sau femeie are 4 sotii sau soti.”

Ce semnifica asta?

Prima sotie este TRUPUL nostru pe care il iubim si-l ingijim permanent. Trupul nostru insa nu ne poate insoti dupa moarte.

A doua sotie reprezinta AVEREA, lucrurile materiale, banii, proprietatile, faima, pozitia sociala si slujba pentru care muncim atat de mult sa le obtinem si sa le pastram. Nici acestea nu au cum sa ne urmeze dupa moarte. Am venit in aceasta lume cu mainile goale. De-a lungul vietii avem iluzia ca am obtinut o avere insa in momentul mortii mainile noastre sunt din nou goale. Nu ne putem pastra bunurile materiale si succesul dupa moarte.

Ce se intelege prin a treia sotie? Toti oamenii au o a treia sotie. Aceasta reprezinta FAMILIA – relatiile pe care le avem cu parintii, fratii si surorile noastre, toate rudele, prietenii si societatea in general.

A patra sotie este singura care il va insoti pe om dupa moarte. Este SUFLETUL, care ne urmeaza oriunde am merge, asemenea sotiei credincioase. Acesta cel pe care nu ar trebui sa-l neglijam.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde