“Astăzi este o zi nouă pentru mine – un nou început.” Sfaturi cate te va ajuta sa-ti creezi o stare pozitiva in orice situatie

“Astăzi este o zi nouă pentru mine – un nou început.” Sfaturi cate te va ajuta sa-ti creezi o stare pozitiva in orice situatie

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2020 in De Suflet

Dispozițiile interioare sunt în cea mai mare măsură ghidate de reacțiile chimice din creierul nostru. Există un anumit aspect pe care îl putem controla, și anume, felul în care reacționăm în situațiile diferite cu care ne confruntăm zi de zi.

Și dacă ne-am insufla predispoziții ne-am putea imuniza în mod natural împotriva tuturor situațiilor nefaste care au loc inevitabil. Astfel, poți întâlni fiecare zi zâmbind și gândindu-te doar la acele lucruri care te fac fericit.

Nu putem schimba lumea din jur – dar ne putem schimba felul în care percepem mediul în care ne aflăm. Astfel, atunci când repetăm anumite cuvinte pozitive, nu facem decât să ne schimbăm percepția. Similar mantrelor rostite de călugării budiști, aceste cuvinte pozitive pot pătrunde în subconștient.

Citește aceste 7 sfaturi și urmează-le în fiecare zi pentru a-ți induce stări pozitive și a păși cu încredere în orice situație:

1. Astăzi este o zi nouă pentru mine – un nou început.

2. Azi încep o nouă pagină din viața mea.

3. Azi doar lucrurile bune vin în calea mea.

4. Astăzi spun mulțumesc pentru că sunt în viață.

5. Văd doar frumusețe în jurul meu.

6. Știu să trăiesc fiecare clipă cu pasiune și am mereu un scop.

7. Astăzi îmi voi face timp pentru mine.

Aceste fraze au efect atâta timp cât sunt rostite cu încredere la începutul fiecărei zile.

“Zambetul si lacrima”

„Intr-o zi Zâmbetul …stătea agățat de un nor și privea spre Lacrima care tocmai stătea să cadă.

-Mereu ești nehotărâtă! Ba te rostogolești ca un pârâu de munte, ba te ții cu dinții de pleoape! Nici tu nu știi ce să faci! Ești fără rost! Nu faci altceva decât să întuneci chipul oamenilor și să le înroșești ochii. Toată lumea visează la mine pe când tu, nu ești dorită de nimeni. Ești inutilă!

-Cine ești tu să mă judeci? spuse Lacrima printre suspine. Cine îți dă dreptul să te consideri mult mai bun decât mine? Singurul care ar putea decide asta, este cel care ne-a creat. Să-L lăsăm pe El să decidă.

Împreună au urcat până la Dumnezeu, zâmbetul sărind vioi din nor în nor iar lacrima scurgându-se greoaie și sărată și întunecând cerul.

-Știu de ce ați venit! spuse Dumnezeu. Pentru oameni, atât zâmbetul cât și lacrima sunt la fel de importante atâta timp cât păstrează un echilibru. Altfel nu v-aș fi făcut! Rostul vostru este să vă completați reciproc.

Ce s-ar face sufletul omului cuprins de dor și de tristețe dacă nu ar avea lacrimi să plângă? S-ar zbuciuma la nesfârșit! Și după ce și-a golit tristețea, tu, Zâmbete vii să dai chipului lumină. Dacă omul ar zâmbi tot timpul, nu ar ști să te mai aprecieze.<

Zâmbetul și Lacrima au mulțumit pentru dreapta judecată și au plecat în lume să liniștească sufletele oamenilor…”

Cuvinte care îţi vindecă sufletul şi viaţa!

Dacă în copilărie, am depins de cuvintele pe care părinţii ni le-au adresat, pentru a ne creiona o realitate, cu timpul am devenit noi nişte creatori.

Puterea cuvintelor de a construi şi de a dărâma este evocată de părinţii psihologiei, care sunt de părere că subconştientul urmează un anumit model, în funcţie de ceea ce ni s-a spus în copilărie.

Astfel, un copil căruia i s-a repetat în mod constant că ,,Nu eşti bun de nimic. Nu o să faci nimic în viaţă,, se va purta în consecinţă. Chiar dacă va dispune de un potenţial intelectual uriaş, ca adult se va autosabota, pentru că la nivel subconştient el crede că nu este bun de nimic.

La polul opus, un copil crescut cu dragoste şi încurajare, va avea o evoluţie rapidă şi uşoară, pentru că în adâncul lui se va aştepta să fie aşa.

În anii 70, Dr. Ihaleakala Hew Len, un psiholog hawaiian a surprins lumea medicală cu un fapt cu totul neobişnuit. După ce a fost angajat la Spitalul de Stat din Hawaii, bolnavii psihici, care comiseseră crime abominabile şi erau internaţi în secţii de maximă securitate, au început să se vindece. După doar câteva luni, agresivitatea pacienţilor, care erau ţinuţi încătuşaţi, a scăzut foarte mult. De asemenea, doza medicaţiei a fost redusă şi chiar sistată în cazul unora. După patru ani, pavilionul a trebuit să fie închis din lipsă de pacienţi violenţi. Ceea ce este interesant şi surprinzător este faptul că în patru ani, dr. Len nu a discutat niciodată cu pacienţii săi.

“Tot ce a trebuit să fac a fost să lucrez asupra propriei mele persoane” a declarat dr. Len. “Dacă vrei să vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poţi face vindecându-te pe tine.”

Filosofia kahuna porneşte de la ideea că noi făurim lumea prin gândurile noastre. Tot ceea ce suntem, tot ceea ce se întâmplă în viaţa noastră reprezintă o consecinţa a gândurilor noastre. Astfel, lumea este o reflectare a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.

• În consecinţă, dacă o persoană ne agresează, este util să ne amintim că ceilalţi sunt o oglindă pentru noi şi că agresivitatea respectivei persoane nu este decât proiecţia în exterior a propriei noastre agresivităţi refulate.

• Atunci când şeful/partenerul consideră că nu suntem suficient de buni pentru un anumit job/o relaţie vorbele lui reflectă ceea ce gândim în sinea noastră despre noi.

• Dacă ne îmbolnăvim, este bine de ştiut că, pentru kahuna, trupul este o casă pentru gânduri: cauza îmbolnăvirii rezidă în negativitatea unui gând, într-o eroare de judecată.

“Acceptă faptul ca tu însuţi, nimeni altcineva, eşti creatorul a tot ceea ce experimentezi, al tuturor evenimentelor pe care le trăieşti”, este de părere dr. Len.

Astfel, în loc să ne găsim scuze, să dăm vina pe alţii pentru ce nu merge în viaţa noastră şi să menţinem o mentalitate distructivă de victimă, am putea să ne asumăm responsabilitatea propriilor acţiuni.

În psihologia modernă, acest lucru se explică printr-o modificare a percepţiilor şi printr-o raportare la mediul înconjurător în funcţie de ceea ce gândim. Astfel, dacă îi repetăm unui copil că este rău, el va ajunge să creadă acest lucru şi să se comporte ca atare.

Întrebat despre metoda pe care a folosit-o în tratarea pacienţilor, Dr. Len a afirmat că a repetat încontinuu cuvintele: ,,Îmi pare rău. Te rog, iartă-mă. Mulţumesc! Te iubesc! Îmi pare rău pentru că te-am făcut ostatic al gândurilor mele şi fiindcă, prin negativismul gândurilor mele, ţi-am influenţat în mod distructiv comportamentul”, a declarat dr. Len.

Acelaşi principiu în găsim şi în creştinism. Prin iertare, oamenii ajung să se desprindă de trecut şi îşi permit să se raporteze la viaţă fără resentimente şi gânduri distructive.

Astfel, cuvintele folosite de Dr Len şi care îţi pot schimba viaţa radical sunt următoarele: ,,Iartă-mă. Te iert. Mulţumesc! Te iubesc!,, Dar schimbarea în bine se poate produce cu o singură condiţie: să crezi în ceea ce afirmi şi să practici.

De altfel, legea cauzalităţii este cât se poate de simplă şi cuprinde acelaşi concept. Ceea ce plantăm în inima noastră şi a celor din jurul nostru prinde rădăcini, iar în diverse momente ale existenţei noastre, aceste lucruri se vor concretiza.

Astfel, nu este de mirare că un comportament agresiv va atrage o agresivitate şi mai mare, aşa cum o vorbă bună va primi în schimb un zâmbet şi chiar un ajutor, într-un moment cheie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!