“Astăzi este o zi nouă pentru mine – un nou început.” Sfaturi cate te va ajuta sa-ti creezi o stare pozitiva in orice situatie

Publicitate

Dispozițiile interioare sunt în cea mai mare măsură ghidate de reacțiile chimice din creierul nostru. Există un anumit aspect pe care îl putem controla, și anume, felul în care reacționăm în situațiile diferite cu care ne confruntăm zi de zi.

Și dacă ne-am insufla predispoziții ne-am putea imuniza în mod natural împotriva tuturor situațiilor nefaste care au loc inevitabil. Astfel, poți întâlni fiecare zi zâmbind și gândindu-te doar la acele lucruri care te fac fericit.

Nu putem schimba lumea din jur – dar ne putem schimba felul în care percepem mediul în care ne aflăm. Astfel, atunci când repetăm anumite cuvinte pozitive, nu facem decât să ne schimbăm percepția. Similar mantrelor rostite de călugării budiști, aceste cuvinte pozitive pot pătrunde în subconștient.

Citește aceste 7 sfaturi și urmează-le în fiecare zi pentru a-ți induce stări pozitive și a păși cu încredere în orice situație:

1. Astăzi este o zi nouă pentru mine – un nou început.

2. Azi încep o nouă pagină din viața mea.

3. Azi doar lucrurile bune vin în calea mea.

4. Astăzi spun mulțumesc pentru că sunt în viață.

5. Văd doar frumusețe în jurul meu.

6. Știu să trăiesc fiecare clipă cu pasiune și am mereu un scop.

7. Astăzi îmi voi face timp pentru mine.

Aceste fraze au efect atâta timp cât sunt rostite cu încredere la începutul fiecărei zile.

“Zambetul si lacrima”

„Intr-o zi Zâmbetul …stătea agățat de un nor și privea spre Lacrima care tocmai stătea să cadă.

-Mereu ești nehotărâtă! Ba te rostogolești ca un pârâu de munte, ba te ții cu dinții de pleoape! Nici tu nu știi ce să faci! Ești fără rost! Nu faci altceva decât să întuneci chipul oamenilor și să le înroșești ochii. Toată lumea visează la mine pe când tu, nu ești dorită de nimeni. Ești inutilă!

-Cine ești tu să mă judeci? spuse Lacrima printre suspine. Cine îți dă dreptul să te consideri mult mai bun decât mine? Singurul care ar putea decide asta, este cel care ne-a creat. Să-L lăsăm pe El să decidă.

Împreună au urcat până la Dumnezeu, zâmbetul sărind vioi din nor în nor iar lacrima scurgându-se greoaie și sărată și întunecând cerul.

-Știu de ce ați venit! spuse Dumnezeu. Pentru oameni, atât zâmbetul cât și lacrima sunt la fel de importante atâta timp cât păstrează un echilibru. Altfel nu v-aș fi făcut! Rostul vostru este să vă completați reciproc.

Ce s-ar face sufletul omului cuprins de dor și de tristețe dacă nu ar avea lacrimi să plângă? S-ar zbuciuma la nesfârșit! Și după ce și-a golit tristețea, tu, Zâmbete vii să dai chipului lumină. Dacă omul ar zâmbi tot timpul, nu ar ști să te mai aprecieze.<

Zâmbetul și Lacrima au mulțumit pentru dreapta judecată și au plecat în lume să liniștească sufletele oamenilor…”

Cuvinte care îţi vindecă sufletul şi viaţa!

Dacă în copilărie, am depins de cuvintele pe care părinţii ni le-au adresat, pentru a ne creiona o realitate, cu timpul am devenit noi nişte creatori.

Puterea cuvintelor de a construi şi de a dărâma este evocată de părinţii psihologiei, care sunt de părere că subconştientul urmează un anumit model, în funcţie de ceea ce ni s-a spus în copilărie.

Astfel, un copil căruia i s-a repetat în mod constant că ,,Nu eşti bun de nimic. Nu o să faci nimic în viaţă,, se va purta în consecinţă. Chiar dacă va dispune de un potenţial intelectual uriaş, ca adult se va autosabota, pentru că la nivel subconştient el crede că nu este bun de nimic.

La polul opus, un copil crescut cu dragoste şi încurajare, va avea o evoluţie rapidă şi uşoară, pentru că în adâncul lui se va aştepta să fie aşa.

Publicitate

În anii 70, Dr. Ihaleakala Hew Len, un psiholog hawaiian a surprins lumea medicală cu un fapt cu totul neobişnuit. După ce a fost angajat la Spitalul de Stat din Hawaii, bolnavii psihici, care comiseseră crime abominabile şi erau internaţi în secţii de maximă securitate, au început să se vindece. După doar câteva luni, agresivitatea pacienţilor, care erau ţinuţi încătuşaţi, a scăzut foarte mult. De asemenea, doza medicaţiei a fost redusă şi chiar sistată în cazul unora. După patru ani, pavilionul a trebuit să fie închis din lipsă de pacienţi violenţi. Ceea ce este interesant şi surprinzător este faptul că în patru ani, dr. Len nu a discutat niciodată cu pacienţii săi.

“Tot ce a trebuit să fac a fost să lucrez asupra propriei mele persoane” a declarat dr. Len. “Dacă vrei să vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poţi face vindecându-te pe tine.”

Filosofia kahuna porneşte de la ideea că noi făurim lumea prin gândurile noastre. Tot ceea ce suntem, tot ceea ce se întâmplă în viaţa noastră reprezintă o consecinţa a gândurilor noastre. Astfel, lumea este o reflectare a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.

• În consecinţă, dacă o persoană ne agresează, este util să ne amintim că ceilalţi sunt o oglindă pentru noi şi că agresivitatea respectivei persoane nu este decât proiecţia în exterior a propriei noastre agresivităţi refulate.

• Atunci când şeful/partenerul consideră că nu suntem suficient de buni pentru un anumit job/o relaţie vorbele lui reflectă ceea ce gândim în sinea noastră despre noi.

• Dacă ne îmbolnăvim, este bine de ştiut că, pentru kahuna, trupul este o casă pentru gânduri: cauza îmbolnăvirii rezidă în negativitatea unui gând, într-o eroare de judecată.

“Acceptă faptul ca tu însuţi, nimeni altcineva, eşti creatorul a tot ceea ce experimentezi, al tuturor evenimentelor pe care le trăieşti”, este de părere dr. Len.

Astfel, în loc să ne găsim scuze, să dăm vina pe alţii pentru ce nu merge în viaţa noastră şi să menţinem o mentalitate distructivă de victimă, am putea să ne asumăm responsabilitatea propriilor acţiuni.

În psihologia modernă, acest lucru se explică printr-o modificare a percepţiilor şi printr-o raportare la mediul înconjurător în funcţie de ceea ce gândim. Astfel, dacă îi repetăm unui copil că este rău, el va ajunge să creadă acest lucru şi să se comporte ca atare.

Întrebat despre metoda pe care a folosit-o în tratarea pacienţilor, Dr. Len a afirmat că a repetat încontinuu cuvintele: ,,Îmi pare rău. Te rog, iartă-mă. Mulţumesc! Te iubesc! Îmi pare rău pentru că te-am făcut ostatic al gândurilor mele şi fiindcă, prin negativismul gândurilor mele, ţi-am influenţat în mod distructiv comportamentul”, a declarat dr. Len.

Acelaşi principiu în găsim şi în creştinism. Prin iertare, oamenii ajung să se desprindă de trecut şi îşi permit să se raporteze la viaţă fără resentimente şi gânduri distructive.

Astfel, cuvintele folosite de Dr Len şi care îţi pot schimba viaţa radical sunt următoarele: ,,Iartă-mă. Te iert. Mulţumesc! Te iubesc!,, Dar schimbarea în bine se poate produce cu o singură condiţie: să crezi în ceea ce afirmi şi să practici.

De altfel, legea cauzalităţii este cât se poate de simplă şi cuprinde acelaşi concept. Ceea ce plantăm în inima noastră şi a celor din jurul nostru prinde rădăcini, iar în diverse momente ale existenţei noastre, aceste lucruri se vor concretiza.

Astfel, nu este de mirare că un comportament agresiv va atrage o agresivitate şi mai mare, aşa cum o vorbă bună va primi în schimb un zâmbet şi chiar un ajutor, într-un moment cheie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Chiar daca nu iti dai seama, energiile negative te ataca la tot pasul. Invata cum sa te protejezi de ele!

Publicitate

Chiar dacă vrei sau nu să crezi, eşti influenţată de energia negativă a celor din jur, iar dacă eşti o fire sensibilă şi empatizezi cu uşurinţă, in momentul în care intri în contact cu foarte multă lume, devii şi mai expusă unei astfel de influenţe.

Ce poţi face în acest caz? Ei bine, lumina atrage energie pozitivă, în timp ce întunericul încurajează influenţa energiei negative. Iată cum te poţi apăra de atacurile energetice:

1. Nu hrăni negativismul

Orice energie negativă acţionează similar unui parazit. Aşadar, grijile, temerile, rezistenţa şi panica nu fac decât să îţi fure energia vitală. Cu cât te concentrezi mai mult asupra aspectelor negative, cu cât le oferi acestora puterea de a te influenţa.

Aminteşte-ţi de fiecare dată că eşti puternică şi concentrează-te asupra bucuriilor din viaţa ta pentru a ţine departe energiile negative.

2. Câştigă energie pozitivă

Odată ce ţi-ai dat seama cum funcţionează energia negativă, trebuie să fii conştientă şi de faptul că există aspecte toxice în viaţa ta, la nivel fizic, emoţional sau mental. Vei avea nevoie de ajutor pentru a te vindeca şi pentru a-ţi curăţa corpul de influenţe toxice.

3. Antrenează-ţi mintea

Simţi că eşti împrăştiată, îţi lipseşte concentrarea şi ai senzaţia că nu eşti cu picioarele pe pământ? Mintea şi gândurile sunt responsabilitatea ta, iar dacă nu ai control asupra lor, le va controla altcineva în locul tău. Ţine-ţi mintea ocupată şi permite-i să se concentreze pe aspecte pozitive.

In loc să analizezi constant problemele, acordă atenţie lucrurilor care funcţionează conform planului. Găseşte aspecte care îţi trezesc entuziasmul şi elimină-le pe cele care îţi dau o stare de anxietate.

4. Alege cu grijă sursele de informare

Publicitate

Dat fiind faptul că suntem constant bombardaţi şi manipulaţi pe toate căile, consumă doar informaţii care îţi oferă o stare de bine şi te încarcă cu energie pozitivă.

5. Fii conştientă de punctele tale slabe

Oricare ar fi slăbiciunile tale, fie la nivel de comunicare, la nivel emoţional sau în ceea ce priveşte relaţiile cu cei din jur, acestea sunt porţi ascunse prin care energia negativă îţi poate influenţa viaţa.

De regulă, cei din jur sunt cei care văd aceste slăbiciuni de care tu poate nu eşti conştientă, aşa că ai face bine să ceri ajutorul, pentru a afla care sunt acele planuri asupra cărora ai nevoie să mai lucrezi pentru a te dezvolta.

6. Nu lăsa energia să stagneze

Medicina tradiţională chineză arată că stagnarea este sursa tuturor bolilor. Dacă vrei să fii sănătoasă, fericită şi pozitivă, nu lăsa energia să stagneze.

Energia poate fi împiedicată şi de spaţiul în care locuieşti. Dacă te înconjori cu lucruri care nu îţi sunt necesare, acestea vor acumula energie care stagnează, dându-ţi o stare de disconfort.

Energiile negative se agaţă de lucruri, aşa că fă ordine în viaţa ta şi în spaţiul în care locuieşti, iar optimismul şi energia pozitivă îţi vor invada fiinţa.

7. Fii un far, nu un burete

Este una dintre cele mai eficiente metode prin care te poţi proteja de energia negativă. Un far care emană lumină în toate direcţiile nu poate fi atins de energia negativă.

Pe de altă parte, dacă te comporţi ca un burete, absorbi toată energia din jur, fie ea bună sau rea. Alege să nu acumulezi tot ce îţi oferă mediul înconjurător, ci să emani energie pozitivă. Fii tu schimbarea pe care îţi doreşti să o vezi la ceilalţi.

Orice formă de rezistenţă se traduce prin energie negativă. Dacă schimbi atitudinea faţă de cursul vieţii, îmbrăţişând schimbarile, energiile negative vor dispărea.

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate