Aruncai semintele de pepene? Dupa ce vei citi asta, le vei aduna si tu sa prepari reteta minune

Publicitate

Pepeneaua este cu siguranță un fruct bine cunoscut. În timp ce noi toți ne bucurăm de consumul acestui fruct dulce de întinerire, în general, aruncăm semințele mici împrăștiate în el fără a realiza sau mai degrabă cunoașterea avantajelor lor pentru sănătate. Aceste tipuri de semințe constă în nutriție care include acizi grași, proteine ​​esențiale și o mulțime de minerale. Aceste tipuri de semințe sunt pline de vitamina B, la fel ca tiamina, niacinul și mineralele precum magneziu, potasiu, mangan, fier, zinc, fosfor și cupru. În plus, ele sunt o resursă excelentă de calorii, 100 de grame de semințe de pepene verde, oferă aproximativ 600 de calorii.

Semințele de pepene galben conțin fibre dietetice esențiale pentru funcționarea normală a tractului digestiv, care ajută în cazul paraziților intestinali, precum și în tratamentul pacienților care suferă de hepatită și inflamație în organism.

Semințele de pepene galben conțin substanță citrulină care acționează ca un antioxidant, favorizează expansiunea vaselor de sânge și are un efect pozitiv în cazul arteriosclerozei, hipertensiunii, anginei și disfuncției erectile.

Semințele de pepene verde sunt un ingredient sănătos care este deosebit de util pentru tratarea bolilor de rinichi și a tractului urinar. Utilizarea ceaiului din semințe de pepene verde proaspăt va elimina pietrele și nisipul în rinichi.

Pentru a profita maxim de proprietățile medicinale ale semințelor de pepene verde, trebuie să le gătiți, să le tăiați sau să le coaceți.

MODUL DE PREPARARE:

Luați 20-30 de semințe de pepene verde, pisațile și fierbeți-le timp de 15 minute în 2 litri de apă. Această cantitate va fi suficientă pentru două zile și ar trebui să faceți o pauză în a treia zi.

Repetați procedura timp de câteva săptămâni, dar este obligatoriu să întrerupeți fiecare a treia zi.

BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE A SEMINȚELOR DE PEPENE VERDE

Așa cum am menționat anterior, semințele de pepene verde sunt într-adevăr o sursă bogată de nutriție, precum și de minerale și, din acest motiv, nu ar trebui aruncate. Aceste semințe au o coajă dură, astfel că acestea ar trebui să fie mestecate chiar înainte de înghițire pentru a obține conținutul lor nutrițional. Cateva dintre avantajele pentru sanatate ale semintelor de pepene verde sunt prezentate mai jos:

1. Protejează sănătatea inimii

Completul de magneziu din semințe ajută la protejarea inimii, pentru a putea funcționa în mod normal. În plus, menține nivelul tensiunii arteriale și îmbunătățește procesul de metabolizare. Semințele sunt fantastice pentru a ne evita de bolile de inimă, precum și hipertensiune arterială.

2. Previne îmbătrânirea

Conținutul de antioxidanți din semințe vă ajută să evitați îmbătrânirea, să vă întăriți pielea și să vă mențineți mai sănătoși și mai tineri.

3. Înlătură acneea

Luați o pânză de bumbac și lăsați-l în uleiul de semințe de pepene verde. Masează ușor pe față pentru a curăța acneea, murdăria și celulele moarte ale pielii. Acest ulei special este potrivit pentru fiecare tip de piele și poate ajuta la tratarea afecțiunilor cutanate.

4. Întărește părul

Conținutul ridicat de proteine, precum și conținutul de aminoacizi din semințe pot întări ușor părul. În plus, semințele de pepene roșii ar putea face părul strălucitor, deoarece au cupru care produce melanină, un pigment care dă culoare părului.

5. Tratează scalpul uscat (ajută la eliminarea mătreței)

Uleiul de semințe de pepene are o textură ușoară, de aceea poate fi absorbită cu ușurință. Uleiul poate fi folosit ca hidratant pentru scalp uscat, mâncărime sau chiar scalp cu matreata.

6. Previne deteriorarea părului

Semințele includ acizi grași esențiali care vor preveni deteriorarea părului.

7. Ajută la circulația sângelui și previne bolile cardiace coronariene

Arginina vă ajută să echilibrați tensiunea arterială, precum și tratarea bolilor coronariene. Boala coronariană este boala care are ca rezultat îngustărea vaselor arteriale, blocând circulația sângelui. Arginina, o componentă importantă prezentă în semințele de pepene verde, ajută la prevenirea îngustării vaselor de sânge. Alți aminoacizi prezenți în aceste tipuri de semințe uimitoare sunt triptofanul și lizina.

8. Sursa bogată de magneziu pentru un sistem imunitar mai bun

Nu sunt singurele seminte care contin magneziu insă, avantajele consumului de semințe de pepene verde asigură o cantitate mare de magneziu. Magneziul este prezent în principal în alimente cum ar fi grâul, orezul, ovăzul și pudra de cacao. Este important pentru susținerea unor mecanisme de apărare sănătoase. Insuficiența sa poate duce la spasme musculare, boli de inimă, diabet, printre altele. Acidul pantotenic este în plus cunoscut sub numele de vitamina B5. Este esențial pentru descompunerea carbohidraților în energie și este, de asemenea, prezent în principal în legume, carne de animale și legume.

Publicitate

9. Managementul dietetic al Beriberi cauzat de deficitul de vitamina B6

Este o vitamină solubilă în apă a cărei insuficiență poate provoca o afecțiune numită Beriberi. B6 este într-adevăr o complexă vitamină B, de asemenea, este solubilă în apă, ajutând la transformarea carbohidraților în energie. Este crucial pentru crearea de neurotransmițători.

10. Oferă aminoacizi esențiali

Argintul și lizina se numără printre aminoacizii necesari organismului pentru a se descurca perfect. Lizina funcționează bine pentru creșterea metabolismului în organism și, de asemenea, acesta este eficientă în asimilarea calciului pentru întărirea oaselor și a țesuturilor. Aceste tipuri de aminoacizi oferă, de asemenea, beneficii minunate pentru sănătatea sexuală.

11. Oferă grăsimi nesaturate sănătoase organismului

Aproximativ 80% din grăsimea din semințele de pepene verde sunt grăsimi nesaturate, precum și sănătoase în mod natural, cu o adăugare de acizi grași omega 3. Utilizarea semințelor de pepene verde înseamnă o cantitate mare de energie pentru organism, fără calorii suplimentare. O ceașcă de semințe de pepene roșii uscate poate îndeplini zilnic jumătate din necesarul de grăsimi pentru o viață sănătoasă.

12. Păr și Unghii

Semințele de pepene verde pot ajuta la păstrarea părului sănătos și lucios, iar unghiile lungi, deoarece includ o cantitate mare de proteine ​​în ele. Proteinele din semințele de pepene verde includ și alți aminoacizi din ele, cum ar fi lizina, arginina, triptofanul și acidul glutamic, toate fiind aminoacizi importanți necesari pentru a menține corpul sănătos, precum și unghiile rezistente.

13. Sursă de magneziu

Semințele de fructe au cantități mari de magneziu în interiorul lor, care funcționează bine pentru a menține o mulțime de funcții ale corpului într-o manieră perfectă. Acesta va ajuta la funcționarea perfectă a inimii și, în plus, atinge un echilibru în limitele tensiunii arteriale. De asemenea, poate gestiona diabetul într-o măsură bună, oferind suport pentru procesul metabolic din organism.

14. Semințele de pepene verde pot vindeca edemul

[EDÉM, edeme, s. n. (Med.) Acumulare excesivă de lichid seros în spațiile intercelulare ale organelor și țesuturilor. ◊ Edem pulmonar = afecțiune cauzată de trecerea plasmei sangvine în alveolele pulmonare. – Din fr. oedème.]

Luați o linguriță de semințe de pepene verde uscate și măcinate în lingurița de miere și puneți această combinație în ¾ ceasca de apa calda. Se amestecă bine și se consumă imediat (cel puțin de două ori pe zi). Acest exercițiu special vă ajută să controlați problema edemelor.

15. Îmbunătățește fertilitatea masculină

Antioxidantul licopenic în semințele de pepene verde este cu siguranță o metodă excelentă și eficientă de remediere acasă a nivelul de potență. Acest lucru ar trebui să fie posibil prin includerea semințelor uscate în dieta zilnică.

16. Beneficii de recuperare

După orice boală, este posibil să se utilizeze semințe de pepene verde în dieta pentru o recuperare adecvată din criză. Efectele sunt foarte observabile în câteva zile. Pentru cei împreună cu problemele de memorie, semințele de pepene verde vă pot ajuta să recuperați din nou o memorie excelentă și ascuțită.

17. Tratarea diabetului zaharat

O mână de semințe de pepene verde într-un litru de apă timp de 45 de minute ar trebui să fie luate în fiecare zi ca un remediu acasă pentru controlul diabetului zaharat. Acest lucru este cu adevărat unul dintre avantajele care merită să fie evidențiate aici datorită prevalenței diabetului în cadrul populației.

18. Hidratase pielea

Acizii grași din semințele de pepene verde reprezintă o utilizare ideală pentru pielea moale, suplă și hidratată. În plus, aceasta adaugă fermitate, ajuta la prevenirea probleme de acnee. În ansamblu, menține sănătatea bună a pielii aplicată pe piele sau doar consumată.

19. Păstrează părul negru

Cuprul se numără printre mineralele conținute în semințele de pepene verde, care promovează crearea de melanină în organism, responsabil pentru furnizarea de culori părului. În plus, oferă culoarea și pielii.

20. Împiedică ruperea părului

Acizii grași esențiali din uleiul de semințe de pepene verde funcționează bine pentru a alimenta firul părului până la rădăcină. Această particularitate asigură o anumită forță adecvată a părului și determină ca acesta să fie un punct în care ruperea părului este îngreunată. De obicei, puneți în palmă uleiul și masați pe scalp o dată pe săptămână.

Tradus de echipa Informații Online! Dacă ți sa părut interesant acest articol, te rugăm să-l distribui ca să se informeze și prietenii tăi!

Publicitate
Alte Articole
Sanatate

Cateva curiozitati despre magia numarului 7

Publicitate

Numerele fascinează mintea umană, ele își pun clipă de clipă amprenta asupra noastră.

De-a lungul timpului unele numere au căpătat semnificații sacre, au devenit simboluri magice în multe religii.

Cifra doi indică dualitatea, fața și spatele oricărui lucru, acțiune și reacțiune, femeia și bărbatul etc.

Cifra trei, patru, cinci, sapte, zece doisprezece, patruzeci sunt doar câteva dintre cele mai inportante numere, cu toate acestea, se pare că cea mai iubită și mai folosită este cifra 7.

Aceasta este folosită de toată lumea. Poate unii o consideră cifra o cifră norocoasă, alții au propriile lor numere norocoase, pot fi 16, 21, sau orice alt număr, indiferent dacă fac sau nu parte din cifrele folosite de restul lumii. Acum vă propun să aruncăm o scurtă privire asupra celor mai importante aspecte ce sunt legate de cifra 7:

Există: 7 minuni ale lumii antice. Ele sunt: Marea Piramidă de la Giza, Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiţei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria .

Există şi „7 minuni ale Evului Mediu”: Colosseum-ul din Roma, Catacombele din Alexandria, Marele Zid Chinezesc, Stonehenge, Turnul din Pisa, Turnul de Porţelan din Nanjing, Moscheea de la Hagia.

Sunt definite şi 7 minuni naturale ale lumii şi anume: muntele Everest, cascada Victoria, Marele Canion, Marele Recif de Corali, Aurora Boreală, vulcanul Paricutin, portul Rio de Janeiro.

Există 7 continente: Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Antarctida şi Oceania .

Curcubeul are 7 culori.

Cerul este împărţit în 7: atmosfera, exosfera, ionosfera, termosfera, mezosfera, stratosfera şi troposfera.

Cele 7 păcate capitale sunt: lăcomia, desfrâul, avariţia, invidia, mânia, lenea, trufia.

Cele 7 virtuţi ale omului sunt: smerenia, dărnicia, bunătatea, răbdarea, modestia, abstinenţa şi sârguinţa.

În Biblie se descriu cele 7 zile în care Dumnezeu a creat lumea.

Grupul de 7 stele denumit „Pleiade” este singura constelaţie cunoscută în fiecare cultură de pe Pământ, actuală sau dispărută, datând de cel puţin 40.000 de ani; în mitologia greacă, Pleiadele erau şase surori împreună cu mama lor, care au fost fugărite prin păduri de Orion

Vânătorul până ce Zeus s-a îndurat de ele şi le-a transformat în stele; Aborigenii numesc această constelaţie „Wurunna” şi o asociază cu zeul vânătorii, iar amerindienii o cunosc sub numele de „Constelaţia celor Şapte Fecioare” urmărite de un urs; Pleiadele se regăsesc şi în legendele aztecilor, ale incaşilor, polinezienilor, chinezilor, hinduşilor, africanilor, precum şi la egipteni.

Cobra de la Angkor Wat din Cambogia are 7 capete, copacul cosmic al şamanilor are 7 ramuri şi tot 7 sunt sferele sau treptele cereşti.

Există 7 zile ale săptămânii denumite după cei 7 zei romani, care la rândul lor au fost numiţi după cele 7 planete ce se puteau observa cu ochiul liber.

7 este considerat un „număr norocos” în mai multe culturi; de exemplu, în Japonia, mitologia vorbeşte despre Cei Şapte Zei ai Norocului (Shichifukujin).

Publicitate

În cultura chinezilor, numărul 7 este proeminent; de exemplu, a şaptea zi după prima lună plină din an este Ziua Omului; această zi este considerată ziua universală a tuturor fiinţelor umane de pe planetă; de aceea fiecare chinez îşi sărbătoreşte ziua de naştere la data respectivă (nu înseamnă totuşi că nu o sărbătoreşte şi în ziua calendaristică în care a apărut pe Pământ).

Se spune că dacă visezi cifra 7 îţi vei întâlni sufletul pereche.

Cultura hindusă vedică susţine că omul are „7 puncte energetice” sau chakre.

Vaca, un animal sacru în India , are 21 de nume, de trei ori cifra şapte.

Bushido sau „calea războinicului” din cultura japoneză este un cod care ajută samuraii să însuşească „7 virtuţi”.

În legendele budiste se spune că după ce s-a născut, Buddha s-a ridicat în picioare şi a făcut 7 paşi.

Consiliul suprem al babilonienilor se compunea din 7 zei, fiecare legat de un astru.

În folclorul irlandez, al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu are puteri magice; în folclorul românesc, acesta este vampir.

În folclorul iranian, pisica are 7 şi nu 9 vieţi şi îşi poartă pisoii de şapte ori în şapte locuri diferite.

Potrivit mai multor credinţe există 7 trepte ale Raiului care corespund celor şapte corpuri cereşti (Pământ, Soare şi celelalte 5 planete care se pot vedea cu ochiul liber); în iudaism, al „şaptelea Rai” este denumit Araboth şi este casa Tronului Gloriei, care este păzit de cei „şapte arhangheli”.

La nunţile evreieşti, există 7 zile de binecuvântări (Sheva Brachot).

Dintre multele denumiri pe care vechii evrei le aveau pentru Dumnezeu, cele 7 nume ale acestei Divinităţi pe care scribii trebuiau să se îngrijească să le scrie corect erau: El, Elohim, Adonai, Yhwh (Yehova), Ehyeh-Asher-Ehyer, Shaddai şi Zebaot.

Templul lui Solomon avea 7 trepte.

Roma a fost construită pe 7 coline: Palatina, Capitolina, Quirinal, Viminal , Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost de asemenea condusă, la început, de o linie de „7 şapte împăraţi”.

Există 7 perioade ale elementelor în tabelul chimic al lui Mendeleev, 7 note muzicale, 7 compuşi principali ai celulei vii: apă, substanţe proteice, lipide, polizaharide, acizi nucleici ADN şi ARN, molecule organice, săruri minerale.

7 este neutru pe scara PH-ului; apa pură are PH-ul 7.

Există 7 stadii ale dezvoltării umane: embrionul, fătul, sugarul, copilul, adolescentul, adultul, bătrânul.

Mărimea capului intră de 7 ori în înălţimea corpului.

Dimensiunea ochiului este a 7-a parte din lăţimea totală a capului.

Sunt 7 articulaţii ale membrelor superioare.

Potrivit studiilor ştiinţifice, 7 este numărul de ore pe care trebuie să îl doarmă un om pe noapte.

În tradiţia hipocratică, numărul 7 guvernează bolile corpului uman.

Gărgăriţele au 7 buline negre.

Gâtul majorităţii mamiferelor este format din 7 oase

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități