Apa cu miere este un elixir de vitalitate și sănătate. Cum să prepari și cum să consumi?

Apa cu miere este un elixir de vitalitate și sănătate. Cum să prepari și cum să consumi?

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

Apa cu miere este o băutură preparată din miere naturală (30%) și apă caldă (60%), și este recomandat să o beți pe stomacul gol. Acesta este un adevărat elixir de vitalitate, care vă permite să slăbiți, să îmbunătățiți digestia, să stabilizați somnul și, cel mai important, să întineriți corpul și să întăriți sistemul imunitar.

Băutura clasică este formată din două componente – apă și miere, dar uneori puteți adăuga puțin suc de lămâie sau castraveți, o crenguță de mentă. Totul depinde de scopul pentru care intenționați să utilizați băutura. De asemenea, ar trebui să citiți regulile de preparare a acestei băuturi, astfel încât să aibă efectul dorit.

Reguli de preparare și utilizare a apei cu miere

Apa cu miere nu este doar foarte gustoasă, ci și bună pentru sănătate. Dacă vă decideți să beți apă cu miere dimineața, urmați aceste reguli:

 • pentru prepararea băuturii folosiți numai miere naturală care nu conține impurități;
 • apa ar trebui să fie de aproximativ 37 de grade (la temperatura corpului) ;
 • este bine să utilizați izvor sau apă filtrată, cea de la robinet are clor și alți nitrați și nitriți;
 • nu adăugați multă miere, 30 de grame sunt suficiente pentru 200 ml de apă;
 • băutura se bea strict cu o jumătate de oră înainte de masă;
 • nu depozitați soluția în frigider, altfel își va pierde proprietățile de vindecare.

Bând un pahar de apă seara înainte de culcare, vă puteți relaxa și pregăti corpul pentru o noapte plină de odihnă.

Cât de utilă miere de albine cu apă

Dizolvată în apă caldă, mierea este bine absorbită de organism și are un mare beneficiu:

 • hrănește corpul cu substanțe nutritive;
 • normalizează tensiunea arterială;
 • reglează procesele metabolice;
 • îmbunătățește activitatea tractului gastro-intestinal;
 • întărește sistemul nervos;
 • curăță corpul de toxine;
 • protejează pereții vasculari;
 • are efect antiinflamator.

Băutura cu miere de albine poate ajuta la eliminarea multor probleme:

1. Excesul de greutate. Apa dulce blochează depunerea grăsimilor, accelerează procesele metabolice și reglează tractul gastro-intestinal. Dacă beți un pahar din această apă dimineața înainte de masă, va scăpa de kilogramele în plus fără diete stricte și antrenamente istovitoare în sala de gimnastică.

2. Îmbunătățirea digestiei. Băutura protejează mucoasa gastrică și reglează procesul digestiv. Dar dacă aveți probleme cu stomacul, este important nu doar să beți apă pe stomacul gol, ci și să urmați o dietă.

3. Ajută la combaterea bolilor bacteriene și virale. Chiar și doar o linguriță de miere pe stomacul gol va fi suficientă pentru a preveni dezvoltarea răcelilor. Dacă nu există contraindicații, atunci acest instrument poate fi utilizat nu numai de adulți, ci și de copii.

4. Oboseală și pierdere de putere. Apa cu miere ajută la obținerea unei încărcături de vitalitate și crește eficiența. Un pahar de băutură dimineața este suficient pentru a vă tonifica.

5. Insomnie. Apa cu miere de albine te ajută să te relaxezi și să adormi mai repede, pentru cel mai bun efect trebuie să bei această băutură în fiecare zi timp de două săptămâni, desigur, în absența intoleranței individuale la miere.

Acest produs este, de asemenea, foarte util pentru ten, deoarece face pielea suplă și elastică, își îmbunătățește culoarea, previne formarea ridurilor, întărește unghiile și părul, protejează dinții de cariile și cavitatea bucală de stomatită. Și aceasta nu este întreaga listă a rezultatelor care pot fi obținute cu consumul zilnic a apei cu miere de albine. Dar înainte de a utiliza apa cu miere în scopuri medicinale, ar trebui să consultați un medic, deoarece poate avea are unele contraindicații.

Contraindicații pentru apa cu miere de albine

Băutura nu poate fi consumată atunci când:

 • aveți alergii la miere;
 • hipertensiune (stadiu acut);
 • tulburări intestinale;
 • intoxicații alimentare sau toxice;
 • sarcina și alăptarea;
 • copii (până la trei ani).

Încercați remediul pentru prima dată cu prudență, urmărind cum reacționează corpul.

Dar mai întâi consultați un specialist, mai ales dacă aveți anumite boli. Dacă corpul tău absoarbe bine mierea și nu găsești situația ta pe lista contraindicațiilor, poți bea în siguranță apă cu miere dimineața sau seara. Acest instrument vă va permite să scăpați de multe probleme, să întineriți corpul și să îmbunătățiți sănătatea.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!