Am trecut prin atatea greutati incat si eu ma intreb de unde mai sunt astazi…

Am trecut prin atatea greutati incat si eu ma intreb de unde mai sunt astazi…

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 February 2020 in De Suflet

In ultimul timp am auzit tot mai mult si mai mult cum oamenii sufera din cauza greutatilor si necazurilor prin care ii trece viata, si din acest motiv am tinut cu tot dinadinsul sa scriu cate ceva cu privire la acest subiect. Nu stiu cati din noi ne dam seama insa o pregatire morala asupra acestei probleme va ajuta pe multi oameni sa priveasca altfel greutatile care le stau in fata. Chiar in clipa aceasta sunt sute si mii de oameni care se lupta cu nevoile si incercarile acestei vieti, si daca esti tu unul din aceste persoane sper sa iti ajute acest articol.

O surpriza

Fiecaruia din noi ii plac surprizele, si un lucru specific surprizelor este ca ele vin pe neasteptate, si daca sunt bune atunci ne bucuram de ele. Aici vreau sa zic ca incercarile vin pe neasteptate semenea surprizelor, ele nu ne intreaba nimic, nu ne cer permisiunea ci pur si simplu se implica in viata noastra. Noi spunem ca viata este plina de surprize si acest lucru este foarte adevarat, viata are multe surprize!, unele sunt bune altele mai putin bune, si aici noi suntem obligati sa le primim pe ambele. Primeste cu bucurie greutatile vietii, pentru ca altfel ai toate sansele sa nu treci de ele.

Nu esti unicul

Incercarile sunt unice pentru fiecare, insa nu esti tu unicul care treci prin incerari. Daca la cineva divorteaza parintii atunci s-ar putea sa creada ca doar el este o victima caruia i sa intamplat asa ceva, insa nu este corect, mai multi, chiar foarte multi au trecut si trec prin astfel de experiente. Daca tu vei intelege ca nu esti unicul in astfel de probleme, atunci iti va fi usor sa treci peste aceasta. Eu in clipa aceasta deasemenea trec prin greutati mari in viata, in toate domeniile acesteia, de asta iti spun ca nu esti tu unicul draga prieten.

Scopul incercarilor

Incercarile vin in viata noastra pentru ca doresc sa ne transmita un mesaj, sau doresc sa ne invete ceva pretios. Uneori ele te impun sa suferi pentru ca sa intelegi ceva ce prin alte metode nu poti intelege. Daca spre exemplu doresti sa fii totdeauna un om mutumitor in toate si cand ai bani si cand nu ai bani, atunci cum vei invata daca nu iti da Dumnezeu lipsuri din cauza carora sa suferi. Sau daca doresti sa ajungi un presedinte de tara experimentat, atunci va trebuie sa treci prin multe etape grele, uneori poate chiar destituit din functia care o ai, apoi ar putea veni si altceva, cert este ca nimeni si nimic nu te poate invata mai bine decit greutatile vietii. Intelege corect scopul incercarilor care vin in viata ta.

Fii rabdator

Un ultim lucru cu care doresc sa inchei acest articol este rabdare atunci cand esti incercat de greutatile vietii. Dumnezeu este acel care trimite incercari peste tine, si El nu permite ca tu sa fii incercat peste puterile tale. Totusi lipsa de rabdare ar putea sa fie pentru tine un mare esec in viata. Unii ajung la spital cu probleme psihice, altii ajung sa consume alcool in exces, altii chiar isi pun capat vietii. Nici unul din aceste lucruri nu trebuie sa se intample in viata ta, pentru ca ne pasa de tine, pentru ca tara in care tu traiesi are nevoie de tine, pentru ca nu esti tu unicul, pentru ca nimic nu este perdut in viata chiar atunci cand esti la pamant.

Dragul meu prieten daca in adevar te afli in lupta cu greutatile vietii, permite-mi sa te incurajez ca sa fii un luptator tare ce nu se teme de nimic. Daca esi invingator atunci vei fi inaltat nespus de mult de catre Dumnezeu, si maturitatea pe care o vei obtine iti va permite sa privesti altfel viata.

Pr. TeodorDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!