Am scos din viața mea oameni care nu au timp pentru mine și am simțit ușurare

Am scos din viața mea oameni care nu au timp pentru mine și am simțit ușurare

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePsihologieRelatiiViata

Îi cunoști pe acei câțiva prieteni iubitori și grijulii care sunt mereu acolo, indiferent de problemă? Ei bine, am fost acea persoană.

Am trăit întotdeauna respectând regula conform căreia prietenia, ca și florile, trebuie îngrijită bine, altfel nu va înflori.

În caz contrar, relația se va usca și se va pierde foarte repede. Așa că am depus întotdeauna eforturi pentru a menține prietenia. Întotdeauna mi-am dorit să fiu aproape de oamenii pe care îi iubesc.

Din păcate, nu am primit întotdeauna același lucru din partea celor față de care am arătat îngrijorare. Dar mereu mi-am spus – „tratează-i pe ceilalți așa cum vrei să te trateze ei pe tine”. Cei care sunt destinați să fie în viața ta vor fi acolo. Oameni demni vor veni cu siguranță în lumea voastră.

Toate acestea au continuat până când într-o zi mi-am dat seama în cele din urmă că mă ofer oamenilor greșiți.

În cele din urmă, am văzut adevărul care a fost în fața ochilor mei în toți acești ani. Mi-am dat seama că mă înșelam în tot acest timp.

Oamenii nu te tratează întotdeauna la fel cum îi tratezi tu. Unii dintre ei stau pe lângă tine doar pentru a profita de bunătatea ta. Ei apar doar atunci când au nevoie de ceva de la tine.

Așadar, am făcut un mic experiment. Nu am mai fost eu persoana care suna. Nu am mai fost în vizită. Am dispărut complet. Voiam doar să văd câte „plante uscate” am udat de-a lungul anilor.

Realitatea brutală m-a zguduit. Mi-a frânt inima, dar am înțeles ceva despre oamenii care m-au înconjurat în tot acest timp.

Apoi, în cele din urmă, am decis să iau atitudine și să le șterg din viața mea acei oameni cărora nu le păsa de mine. Și trebuie să recunosc că, pe mulți dintre ei i-am considerat prieteni adevărați. Iar după toate acestea, am simțit o adevărată ușurare.

Prietenia este o stradă cu două sensuri. Nu vă puteți aștepta să primiți ceva dacă nu oferiți nimic în schimb. Aceasta este legea vieții.

Dacă ții cu adevărat la persoana respectivă, vei fi acolo pentru ea, oricât de ocupat ai fi. Nu există scuze când iubești pe cineva. Îți pasă de persoana pe care o iubești pentru că tu însăși o vrei. Și nu există niciun loc pe Pământ în care ai vrea să fi, mai mult decât lângă un prieten care are nevoie de tine.

Așadar, am decis că voi înceta să mă mai ofer oamenilor care nu sunt capabili să mă aprecieze. Merit să fiu înconjurată de prieteni care mă respectă și mă iubesc sincer.

M-am săturat să salvez o relație care, din păcate, a murit de la început. M-am săturat să fiu în preajma oamenilor care nu au niciodată timp pentru mine. Am obosit să pretind tot timpul că totul este în regulă atunci când în mod clar nu este. Am decis că nu voi mai permite oamenilor să abuzeze de bunătatea mea.

Nu am prea mult timp de petrecut cu oameni care nu vor să mă iubească atât de mult pe cât îi iubesc eu.

Îi șterg din viață pe cei care mă rănesc, neglijează, dispar în momente dificile, dar apar când este nevoie de ajutorul meu.

Aș prefera să am un prieten loial și grijuliu care mă iubește cu adevărat decât să-mi petrec viața pe oameni care se prefac. Calitatea este mai importantă decât cantitatea – întotdeauna și în toate.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!