Am pierdut femeia cu care am locuit aproape 16 ani. Și nu vreau să-mi repeți greșelile…

Am pierdut femeia cu care am locuit aproape 16 ani. Și nu vreau să-mi repeți greșelile…

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăRelatiiSfaturi

Scriitorul și antrenorul de afaceri de succes a vorbit despre greșelile sale, din cauza cărora nu și-a putut salva familia. „Evident, nu sunt un expert în relații. Dar o anumită experiență pe care am avut-o cu divorțul m-a făcut să mă întreb ce aș face altfel dacă aș avea o a doua șansă. Am pierdut femeia cu care am locuit aproape 16 ani. Și nu vreau să-mi repeți greșelile.”

20 de sfaturi de la un bărbat divorțat pentru cei care sunt încă căsătoriți:

1. NU înceta NICIODATĂ să ai grijă de ea.

„Cea mai mare greșeală a mea a fost să uit de femeie.”

Când i-ai cerut să se căsătorească cu tine, ai fost sigur că vei lupta mereu pentru inima ei, că o vei proteja. Însă de-a lungul anilor, aceste promisiuni au fost uitate sau încălcate. Soția ta este cea mai importantă și sfântă comoară din viața ta. Tu singur ți-ai ales-o. Nu uita niciodată. Și niciodată nu fi leneș să-ți arăți dragostea prin fapte.

2. Ai grija de inima ei.

Nu trebuie să ai grijă doar de inima ei, ci și de propria ta inimă. Protejeaz-o de alte femei cu toată sârguința. Iubește-te și nu te mulțumi cu lucruri mărunte. Nimeni nu ar trebui să-ți revendice inima în afară de soția ta.

3. Îndrăgostiți-vă. Din nou, din nou și din nou.

Ne schimbăm constant. Nici tu mai ești același bărbat care erai când te-ai căsătorit. În cinci ani, nu vei mai fi cine ești astăzi. Schimbarea este continuă, așa că trebuie să alegi în mod conștient să trăiți împreună fericiți. Luptă pentru a-i câștiga dragostea, la fel cum ai făcut-o în primele săptămâni de după întâlnirea cu ea.

4. Caută mereu ce e mai bun în ea.

Concentrează-ți atenția asupra a ceea ce iubești la ea, nu asupra a ceea ce te enervează la ea. Doar în acest fel dragostea ta pentru ea va continua să crească. Concentrează-te pe acele momente din viața ta în care te-ai simțit complet iubit și complet fericit. Nu te-ai căsătorit cu ea degeaba.

5. Nu încerca să o schimbi. Nu asta este sarcina ta.

Sarcina ta este să o iubești așa cum este. Nu încerca să adaptezi parametrii personalității ei la ai tăi. Nu o distruge. Și atunci ea singură se va schimba în așa fel încât să o iubești și mai mult.

6. Asumă-ți întreaga responsabilitate.

Asumă-ți întreaga responsabilitate pentru emoțiile tale. Fericirea ta personală nu este preocuparea soției tale. Ea nu te poate face fericit dacă tu nu vrei asta. Este responsabilitatea ta să te asiguri că toți cei din familia ta sunt fericiți. Dacă poți deveni fericit, ea și întreaga ta familie vor fi fericiți.

7. Nu ridica niciodată vocea ca și cum ar fi vina ei că ești supărat.

Dacă ești supărat din cauza unei probleme personale sau pe soția ta, acestea sunt doar emoțiile tale și propria ta alegere. Emoțiile tale sunt responsabilitatea ta. Femeia ta nu este obligată să-ți vindece rănile copilăriei.

8. Lasă-ți femeia să trăiască.

Când este într-o dispoziție rea sau foarte de supărată, nu încerca să rezolvi totul imediat. Atitudinea ei pozitivă nu este treaba ta. Doar spune-i clar că este în regulă să te simți câteodată supărat, frustrat.

Femeile sunt atât de sensibile încât percep lumea excesiv de emoțional. Nu poți face nimic în privința asta. Doar spune-i că se poate baza întotdeauna pe tine. Când se va răcori, va înțelege că ești un bărbat puternic. Că poate avea încredere în tine: pentru că nu fugi din apartament de fiecare dată când e supărată. Oferă-i încrederea că vei fi alături de ea, indiferent cât de des plânge și ce dificultăți va avea de înfruntat.

9. Fii amuzant.

Nu te judeca prea serios. Mai bine râzi mai des. Și fă-o să râdă. Râsul face viața mai ușoară.

10. Privește în sufletul ei în fiecare zi.

Află ce o face cu adevărat să se simtă iubită și protejată. Dacă este nevoie, fă o listă cu 10 lucruri care o fac mulțumită de viață. Încearcă să o faci să se simtă ca o regină în fiecare zi.

11. Fii prezent în viața ei.

Fii atent la viața ei. Dacă ea îți spune ceva, ascultă. Fă tot ce este necesar pentru a vorbi cu ea seara.

13. Nu fi idiot, dar nu-ți fie teamă să fii uneori.

Vei face greseli. Și ea va face greșeli. Ai curajul să recunoști pentru a nu face o greșeală și mai mare. Nu trebuie să fii perfect.

14. Oferă-i spațiu personal.

Oferă-i timp liber. Permite-i să se întâlnească cu prietenele și să aibă hobby-uri. Oferă-i ocazia să-ți umple sufletul cu energie. Stai periodic singur cu copiii. Oferă-i șansa de a se relaxa și de a se plimba singură. Are nevoie de odihnă la fel ca tine.

15. Fii vulnerabil.

Fii gata să-ți împărtășești fricile și sentimentele cu ea. Recunoaște-ți greșelile. Cere-ți iertare.

16. Fii complet sincer cu ea.

Dacă vrei o relație de încredere între voi, fii dispus să împărtășești totul cu ea – mai ales acele secrete pe care nu le-ai împărtășit niciodată nimănui. Acest lucru necesită curaj. Numai după ce îți deschizi pe deplin inima față de ea, dragostea adevărată va începe între voi. Poți purta masca oriunde mergi, dar scoate-o întotdeauna când ajungi acasă.

17. NU încetați niciodată să vă dezvoltați împreună.

Atrofia este un proces natural pentru mușchii care nu sunt antrenați. Exact același lucru se întâmplă și cu relația. Dacă încetați să lucrați la relația voastră, aceasta se va ofili inevitabil. Găsiți obiective și vise comune. Faceți planuri generale. Iar apoi lucrați împreună la implementarea lor.

18. Căsătoria, ca și viața, trece prin suișuri și coborâșuri. Învață în toate etapele sale.

Învățați să vă iubiți, vă va oferi putere și perspectivă. Este posibil să salvați această clădire doar dacă fiecare cărămidă spartă este schimbată în fiecare zi.

19. Învață să ierți și să uiți.

Concentrează-te pe viitor și nu lăsa trecutul să interfereze cu planurile tale. Nu lăsa trecutul să te țină ostatic. Amintește-ți greșelile pe care le-ai făcut, dar numai în scopuri practice. Greșelile făcute în trecut pot deveni o ancora grea pentru căsnicia ta. Te trag în jos. Pe de altă parte, iertarea este eliberatoare. Taie lanțul ancorei și navighează mai departe fără a privi înapoi.

20. Alege întotdeauna IUBIREA.

Acest sfat poate fi singurul de care ai nevoie. Folosește-l ca principiu principal al vieții tale, datorită căruia poți schimba totul. Dacă alegi dragostea, atunci nimic nu va putea pune în pericol fericirea ta. Dragostea va îndura totul.

Căsătoria nu înseamnă „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Pentru asta este nevoie de multă munca. Este dorința de a investi constant în relația ta. Numai așa o relație poate trece testul timpului. Lucrează la relație și fericirea va veni.

Acestea sunt lecții pe care le-am învățat prea târziu. Și pe pielea ta. Rămâi pentru soția ta, bărbatul cu care nu se poate abține să nu se laude.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!