Am făcut acest exercițiu doar o dată la 2 zile. Spatele nu mă mai doare!

Am făcut acest exercițiu doar o dată la 2 zile. Spatele nu mă mai doare!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Dacă suferiți de dureri acute de spate și gât, aveți probleme cu tensiunea și vă treziți des în somn, aceste exerciții sunt ceea ce aveți nevoie! Acest complex reprezintă cele mai simple ipostaze de yoga pentru începători.

Deja după al treilea antrenament conform acestei scheme, vei simți cum corpul a devenit ascultător, iar mușchii s-au întărit. Vei dormi mai bine și relaxa mai mult în timpul somnului, capul tău va deveni mai limpede și îți va fi mai ușor să rezolvi problemele urgente. Orice durere care a apărut în partea inferioară a spatelui și a gâtului va dispărea!

Yoga pentru începători acasă:

1. Poziția pentru relaxare

Stați cu picioarele încrucișate, veți simți cum se relaxează și se întinde coloana vertebrală. Puteți să vă ridicați ușor, sprijinindu-vă pe picioarele încrucișate. Stați în această poziție pentru câteva minute, respirați cât mai adânc și cât mai uniform posibil. Acest lucru vă va ajuta să vă adaptați la încărcare eficientă și să reduceți stresul.

2. Aplecați-vă în față

Stați în fund cu picioarele drepte. Prindeți cu mâinile încet vârfurile degetelor de la picioare. Concentrați-vă pe întindere în timpul expirației – în acest moment, tendoanele și mușchii picioarelor vor fi mai flexibile pentru o întindere maximă. Repetați acest lucru de 5 ori.

3. Poza copilului

Puneți-vă în genunchi, depărtați-le cât lățimea umerilor, țineți mâinile pe lângă corp. Aplecați-vă încet înainte, coborând complet capul. Într-o poziție atât de relaxată, stați câte 3-4 minute cu pauze, respirați profund și uniform, veți simți cum se odihnește spatele.

4. Răsucire

În poziția lotusului, puneți mâna dreaptă pe genunchiul stâng. Fixați mâna stângă în spatele corpului pe podea și întoarceți trunchiul încet spre stânga. Întoarceți capul împreună cu corpul – priviți spre stânga. Respirați cât mai adânc posibil! Reveniți încet la poziția inițială, veți simți cum se întind mușchii oblici și laterali ai abdomenului, mușchii coapsei. Repetați același lucru și cu piciorul drept.

5. Poziția zeiței

Întindeți-vă pe spate, îndoiți genunchii și aduceți tălpile picioarelor împreună. Ține-ți mâinile libere pe părțile laterale. Respirați uniform, încercați să întindeți mușchii interiori ai coapsei. Rămâneți în această poziție atâta timp cât vă simțiți confortabil – 2 minute sunt suficiente.

6. Picioarele pe perete

Ridicați picioarele drepte și așezați-le pe perete. Relaxați-vă corpul și mâinile. Petreceți 3 minute în această poziție, inspirați aer până se umple pieptul. Încercați să îndepărtați toate gândurile inutile, simțiți cum se relaxează spatele și picioarele.

7. Gemuit pe spate

Întinde-te pe spate, îndoaie genunchii, încrucișează-ți gleznele. Înfășurați-vă mâinile în jurul genunchilor și țineți-i strâns. Veți simți cum se întind mușchii șoldurilor și ai spatelui.

La început poate fi dificil, dar odată ce îți înțelegi corpul, exercițiul va fi incredibil de plăcut: această ipostază ușurează coloana vertebrală de încărcare în doar un minut! Nu uita să respiri adânc.

8. Poziția porumbelului

Cel mai bine vorbește poza despre această poziție. Acest exercițiu ameliorează durerea de picioare, umflarea și are un efect de vindecare asupra mușchilor spatelui.

9. După trezire 

Întinde-te pe spate, întinde-ți brațele larg în lateral. Aduceți genunchiul drept la piept. Apoi întoarceți-vă corpul spre stânga, ținând spatele drept. Rămâneți în această poziție aproximativ 3 minute, repetați și pe cealaltă parte. Această poziție este foarte utilă pentru oricine are adesea dureri de spate în regiunea coccisului.

10. Poziția peștelui

Stați pe spate. Pune-ți mâinile sub șolduri. Ridică încet pieptul în sus, lăsând capul pe spate. Respiră încet. Coborâți la fel de încet.

După asemenea exerciții, parcă te-ai născut a doua oară! Cârceii musculari dispar, durerea cauzată de oboseală și surmenaj dispare, coloana vertebrală se îndreaptă. Datorită acestui lucru, gâtul se relaxează și circulația sângelui în creier se îmbunătățește.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest material nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.

Dragostea pentru alții începe cu tine însuți: ai grijă de corpul tău minunat!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!