Alimente care vă distrug articulațiile, atenție la ele

Alimente care vă distrug articulațiile, atenție la ele

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Artrita este o afecțiune articulară cauzată de inflamația din organism. Aceasta este o patologie destul de comună, iar principalul simptom este durerea severă. Pentru a menține sănătatea organismului și pentru a preveni progresia bolii, alimentația corectă joacă cel mai important rol.

Prin eliminarea alimentelor care cauzează probleme, puteți elimina excesul de lichid, puteți reduce greutatea, ceea ce creează un stres suplimentar asupra articulațiilor și puteți reduce inflamația și durerea.

Alimente de evitat pentru artrită și orice probleme articulare

1. Produse de origine animală

Carnea grasă, cum ar fi cea de porc, vită și rață, conțin acid arahidonic. Când este absorbit de organism, este descompus în derivați oxidați ai acizilor grași, care provoacă inflamație și agravează cursul bolilor.

2. Produse lactate

Produsele lactate sunt principalele surse de oligoelemente esențiale precum calciul și vitamina D, necesare pentru formarea țesutului osos sănătos. În același timp, produsele lactate pot agrava cursul artritei. Prin urmare, este la latitudinea medicului specialist să decidă dacă puteți să consumați produse lactate sau nu.

3. Carbohidrați

Vorbim despre carbohidrații rafinați, care stau la baza băuturilor carbogazoase, a dulciurilor a maionezei, a ketchup-ului și a multor conserve. Aceste produse delicioase, dar dăunătoare pentru sănătate, promovează excesul de greutate. În plus, consumul lor provoacă o îngreunare a alimentării cu sânge a vaselor, ceea ce face dificilă furnizarea de oxigen și nutrienți la articulații, înrăutățindu-le astfel starea.

4. Gluten

Substanța proteică gluten se găsește în toate culturile de grâu. Se crede că poate fi unul dintre factorii care provoacă boli inflamatorii. Studiile medicale au confirmat că excluderea produselor din secară, grâu, orz, a ajutat la îmbunătățirea semnificativă a stării de bine a pacienților cu poliartrită reumatoidă.

5. Legume care conțin solanină

Solanina, care se găsește în vinete, ardei, roșii, cartofi, poate avea un efect negativ asupra unor persoane. Afectează funcționarea sistemului nervos, poate provoca dureri de cap și modificări articulare.

Unii oameni au hipersensibilitate la produsele care conțin alcaloidul solanină, cel mai mult cei care suferă de gută și artrită. Reducerea consumului acestor legume poate ajuta la rezolvarea multor probleme de sănătate. Există o veste bună în timpul tratamentului termic (gătitului), legumele pierd până la 50% din substanțele nocive.

6. Sare

Consumul sării de masă în cantități mici este necesară pentru sănătatea și funcționarea normală a organismului. Dar aportul crescut de sare poate provoca tulburări grave în organe și țesuturi, precum și în articulații.

Sarea se găsește în cele mai mari cantități în semipreparate, cârnați, mezeluri și conserve. Acest lucru contribuie la retenția de lichide în organism, la depunerea de substanțe nocive în articulații, la creșterea greutății corporale, la creșterea inflamației și a disconfortului.

7. Alimente prăjite

Dacă încă nu știați despre nocivitatea și beneficiile altor produse, cu siguranță toată lumea a auzit până acum despre pericolele prăjelii cu mult ulei! Da, sunt bune la gust, dar celor care suferă de artrită le este strict interzis să le consume. Pe lângă probleme cu articulațiile, prăjelile mai provoacă probleme cu inima, organele, sistemul digestiv și înrăutățește funcționarea întregului organism.

8. Ceai și cafea verde

Cofeina, care se găsește cel mai mult în cafea și ceai verde, scurge o cantitate mare de calciu din țesutul osos. Astfel, este unul dintre factorii care distrug țesutul osos și provoacă apariția artritei sau agravează starea acesteia.

9. Băuturi alcoolice

Consumul de băuturi alcoolice nu aduce deloc beneficii organismului. Din contra, el poate agrava semnificativ nivelul oricărei boli. Prin urmare, pentru orice tulburări de sănătate, medicii sfătuiesc în primul rând să se excludă alcoolul.

În cazul artritei, chiar și cele mai slabe băuturi alcoolice cresc inflamația articulațiilor, provoacă umflături și contribuie la subțierea țesutului cartilajului. De asemenea, previne vindecarea, deoarece nu permite substanțelor analgezice să îmbunătățească starea pacientului.

Procesele inflamatorii de la nivelul articulațiilor pot provoca dizabilități unei persoane. Prin urmare, este foarte important să vă monitorizați starea de sănătate, să mergeți la un medic la timp și să îmbunătățiți alimentația. Un stil de viață sănătos este cea mai bună prevenire împotriva tuturor bolilor, inclusiv a artritei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!