Alimente care ajută la subțierea sângelui și protejează inima

Alimente care ajută la subțierea sângelui și protejează inima

Publicat de Tudor Mihalache pe 5 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Toată lumea a auzit măcar o dată de termenul de ,,sânge îngroșat”, acest termen este întâlnit cel mai des la persoanele care suferă de diabet, dar nu numai. Totuși, v-ați întrebat vreodată care este procesul de îngroșare a sângelui?

Acest lucru se întâmplă atunci când în sânge există o concentrație mare de globule roșii, globule albe și trombocite, care sunt combinate cu un exces de zahăr, colesterol și lipide.

Această compoziție împiedică sângele să se deplaseze ușor prin vene, contribuind la dezvoltarea aterosclerozei, varicelor, hemoroizilor, insuficienței cardiace, renale și hepatice, hipertensiunii arteriale și așa mai departe.

Cauzele îngroșării sângelui sunt:

  • deficitul de vitamine A, C, E, B1, B2, B6, K;
  • medicamente cu proprietăți coagulative;
  • fumatul;
  • consumul excesiv de alcool;
  • deshidratarea;
  • colesterolul mare.

Puteți preveni îngroșarea sângelui prin simpla menținerii unui stil de viață sănătos, care constă într-o alimentație corectă și mișcare cel puțin 30 minute în fiecare zi. Însă, pentru a normaliza densitatea sângelui, trebuie să urmați o dietă cu un nivel scăzut de grăsimi, să beți aproximativ 2 litri de apă pe zi și să creșteți zilnic consumul de alimente care ajută la subțierea densității sângelui.

Produse care ajută la subțierea sângelui:

Ghimbirul.

Ghimbirul conține un compus foarte benefic, numit gingerol. În combinație cu acizi, gingerolul împiedică lipirea trombocitelor, ceea ce face sângele mai subțire. În cazul în care coagularea sângelui a fost promovată de o creștere a nivelului de glucoză, ghimbirul ajuta datorită capacității sale de a menține nivelul de glucoză normal. Cu toate acestea, înainte de a consuma ghimbir în mod regulat, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră, deoarece ghimbirul crește ritmul bătăilor inimii.

Usturoiul.

Consumul zilnic a 1-2 căței de usturoi previne apariția cheagurilor de sânge. Însă, dacă luați anticoagulante, asigurați-vă că vă sfătuiți cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma atât de mult usturoi.

Fructe de pădure

Fructele de pădure, cum ar fi căpșunile, cireșele, zmeura, agrișele și merișoarele sunt bogate în acid salicilic, care poate avea un efect de subțiere a sângelui.

Scorțișoara.

Componenta principală a scorțișoarei este cumarina, recunoscută ca fiind un anticoagulant natural puternic. În plus, acest condiment îndrăgit de foarte multă lume ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Rodia

Rodia este bogată în vitamina C, P și B6, precum și în 15 tipuri de aminoacizi rari. Aceste vitamine influențează direct funcția hematopoietică, normalizează circulația sângelui și ajută la reglarea echilibrului lipidelor și zaharurilor din plasma sanguină.

Lămâia

Lămâia conține o cantitate destul de mare de vitamine C și K, acestea contribuind la normalizarea nivelului de lipide. Astfel, lămâia este eficientă în procesul de scindare a grăsimilor care provoacă formarea cheagurilor de sânge.

Ceaiul verde este benefic datorită conținutului bogat de antioxidanți. Ei previn oxidarea celulelor sanguine, reducând probabilitatea de depunere a globulelor roșii, trombocitelor. Atenție, ceaiul verde conține conține mai multă cofeină decât cafeaua și nu este recomandat să în consumați dimineața, deoarece scade tensiunea arterială.

Acizii grași Omega-3

Peștele gras, uleiul de pește, uleiul de semințe de in conțin acizi grași omega-3 , care reduc, de asemenea, probabilitatea de lipire a celulelor roșii din sânge și a trombocitelor și au un efect benefic asupra creierului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache