Ai grijă de prietenii tăi. La un moment dat in viata vei înțelege că ai rămas singură…

Ai grijă de prietenii tăi. La un moment dat in viata vei înțelege că ai rămas singură…

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 March 2018 in De Suflet

1. Într-o zi vei înțelege că ai rămas singură…

De fapt, tu mereu ai fost singură, însă acest gând este inconștient de obicei. Părinții mor, soții se schimbă, amanții se schimbă, copiii cresc. Sau tu însăți pleci de la ei, pentru că îți sunt deja străini. Se defectează ceva, ce mai ieri funcționa perfect. Nu contează, în fine, ceea ce se petrece, important e să iei aminte: singurătatea e mereu în spatele tău, ca o iarnă. Maturitatea este capacitatea de a fi singură, fără să dramatizezi. Cel mai bine este să te pregătești din timp, iar eu îți voi spune cum.

2. Toți cu excepția rudelor apropiate pot fi înlocuiți.

Nimeni și nimic nu există într-un singur exemplar. Primește oameni noi în viața ta, chiar dacă încă nu înțelegi ce puteți avea în comun. Într-o zi, vei înțelege că ai rămas singură, și asta te va salva.

3. Încearcă întotdeauna lucruri noi.

Mâncare, haine, itinerarii, gadgeturi, activități, filme, cărți, teorii și explicații ale Universului.

Creierul nostru este făcut dintr-o ”gumă leneșă de mestecat”. Cu cât trece timpul, cu atât el se îndoaie în unele și aceleași locuri, celelalte circumvoluțiuni tinzând să dispară. Nu-l lăsa să se cramponeze de aceleași lucruri, plăceri, locuri, drumuri, metode și trucuri. Încearcă mereu lucruri noi, mai ales, dacă ți-e lene, frică sau nu ai dorință. Într-o zi, vei înțelege că ai rămas singură, și asta te va slava!

4. Iartă-i pe toți cei pe care îi poți ierta și uită-i pe ceilalți.

Uitarea e cea mai mare pedeapsă și cel mai bun medicament. Și nu te certa niciodată cu nimeni, mai bine fă-ți manichiura.

5. Nu ai unde să te grăbești.

Tot ceea ce se întâmplă rapid, nu durează mult. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, vei face. Dacă nu îți mai dorești ceva, înseamnă că nici nu era necesar. Amână dorințele și faptele riscante, pune-le ”la culcare”. Fă ceea de ce te îndoiești doar dacă acestă dorință te urmărește în mod persistent un timp îndelungat.

6. Dacă îți dorești ceva cu ardoare și consideri că e corect, atunci fă-o!

Dorința înseamnă viață. Lasă dorința să trăiască în interiorul tău și urmărește-o. Dacă nu dispare, e timpul să ți-o îndeplinești.

7. Nu renunța atâta timp cât îți dorești ceva.

Norocul nu este nimic altceva decât experiență, adică numărul de încercări. Orice insucces este o lipsă de experiență și poate fi compensat cu experiența. Curajul și riscul reprezintă o experiență. Ceea ce uneori pare a fi o aroganță totală nu este nimic altceva decât o experiență. Perseverența, toleranța, abilitatea de a ierta, consecvența și independența – toate sunt experiențe. Important e să nu renunți atâta timp cât îți dorești ceva.

8. Nimic nu este un sfârșit, nici măcar sfârșitul. Totul este trecător.

Amintește-ți acest lucru în disperare, în durere, la mormântul unui prieten, atunci când citești scrisoarea de adio de la iubitul tău. Neapărat va veni ziua în care vei spune: ”Tot răul e spre bine!” Nimic nu este un sfârșit! Într-o zi, vei înțelege că ai rămas singură, și acest gând te va salva.

9. Nimic nu este un sfârșit, dar totuși sfârșitul este aproape.

Și este foarte bine să te gândești că sfârșitul e mâine.

10. Fă ce vrei, dar ai grijă de corpul tău, altminteri acesta se va răzbuna pe tine într-un mod neașteptat.

Fă-ți un obicei de a-l întreba mereu ce vrea și fă asta. Dacă nu ți-ai ascultat niciodată corpul și nu știi cum îți vorbește, începe cu lucrurile simple cum ar fi plimbările în pădure, înotul sau yoga. Apoi totul va veni de la sine: corpul tău așteaptă să fie auzit.

11. Romantism, iubire și pasiune – toate acestea sunt minunate.

Dar dacă le confunzi cu sexul, atunci riști să rămâi și fără de acesta. Iar asta e o prostie și e dăunător. Fă tot posibilul să ai parte de sex. Fie ca romantismul și iubirea, când vor veni, să te găsească în pat cu noul tău iubit.

12. Ultimul lucru de care trebuie să-ți faci griji este ceea ce gândesc oamenii despre tine.

Tot ceea ce gândesc, oamenii gândesc despre ei înșiși, despre tine, dar măsurând tot după ei înșiși.

13. Ai frică de încredere.

Încrederea este începutul marasmului. Îndoiește-te mereu, admite alte opțiuni, lasă deschise căile de retragere, atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. Mă îndoiesc acum de fiecare punct pe care l-am scris, dar voi lăsa exact așa cum am scris din prima. Într-o zi, voi rămâne singură și voi verifica dacă toate acestea mă vor salva.

P. S. Unicul lucru de care nu mă îndoiesc este: Ai grijă de prietenii tăi. Prietenii sunt unicul ”lucru” pe care trebuie să-l aduni în viață. Într-o zi, voi înțelege că am rămas singură, și pe dată vor apărea prietenii mei care îmi vor spune: ”Ai înnebunit? Doar ne ai pe noi?” Și ăsta e adevărul!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!