Ai grijă de prietenii tăi. La un moment dat in viata vei înțelege că ai rămas singură…

Publicitate

1. Într-o zi vei înțelege că ai rămas singură…

De fapt, tu mereu ai fost singură, însă acest gând este inconștient de obicei. Părinții mor, soții se schimbă, amanții se schimbă, copiii cresc. Sau tu însăți pleci de la ei, pentru că îți sunt deja străini. Se defectează ceva, ce mai ieri funcționa perfect. Nu contează, în fine, ceea ce se petrece, important e să iei aminte: singurătatea e mereu în spatele tău, ca o iarnă. Maturitatea este capacitatea de a fi singură, fără să dramatizezi. Cel mai bine este să te pregătești din timp, iar eu îți voi spune cum.

2. Toți cu excepția rudelor apropiate pot fi înlocuiți.

Nimeni și nimic nu există într-un singur exemplar. Primește oameni noi în viața ta, chiar dacă încă nu înțelegi ce puteți avea în comun. Într-o zi, vei înțelege că ai rămas singură, și asta te va salva.

3. Încearcă întotdeauna lucruri noi.

Mâncare, haine, itinerarii, gadgeturi, activități, filme, cărți, teorii și explicații ale Universului.

Creierul nostru este făcut dintr-o ”gumă leneșă de mestecat”. Cu cât trece timpul, cu atât el se îndoaie în unele și aceleași locuri, celelalte circumvoluțiuni tinzând să dispară. Nu-l lăsa să se cramponeze de aceleași lucruri, plăceri, locuri, drumuri, metode și trucuri. Încearcă mereu lucruri noi, mai ales, dacă ți-e lene, frică sau nu ai dorință. Într-o zi, vei înțelege că ai rămas singură, și asta te va slava!

4. Iartă-i pe toți cei pe care îi poți ierta și uită-i pe ceilalți.

Uitarea e cea mai mare pedeapsă și cel mai bun medicament. Și nu te certa niciodată cu nimeni, mai bine fă-ți manichiura.

5. Nu ai unde să te grăbești.

Tot ceea ce se întâmplă rapid, nu durează mult. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, vei face. Dacă nu îți mai dorești ceva, înseamnă că nici nu era necesar. Amână dorințele și faptele riscante, pune-le ”la culcare”. Fă ceea de ce te îndoiești doar dacă acestă dorință te urmărește în mod persistent un timp îndelungat.

6. Dacă îți dorești ceva cu ardoare și consideri că e corect, atunci fă-o!

Dorința înseamnă viață. Lasă dorința să trăiască în interiorul tău și urmărește-o. Dacă nu dispare, e timpul să ți-o îndeplinești.

7. Nu renunța atâta timp cât îți dorești ceva.

Publicitate

Norocul nu este nimic altceva decât experiență, adică numărul de încercări. Orice insucces este o lipsă de experiență și poate fi compensat cu experiența. Curajul și riscul reprezintă o experiență. Ceea ce uneori pare a fi o aroganță totală nu este nimic altceva decât o experiență. Perseverența, toleranța, abilitatea de a ierta, consecvența și independența – toate sunt experiențe. Important e să nu renunți atâta timp cât îți dorești ceva.

8. Nimic nu este un sfârșit, nici măcar sfârșitul. Totul este trecător.

Amintește-ți acest lucru în disperare, în durere, la mormântul unui prieten, atunci când citești scrisoarea de adio de la iubitul tău. Neapărat va veni ziua în care vei spune: ”Tot răul e spre bine!” Nimic nu este un sfârșit! Într-o zi, vei înțelege că ai rămas singură, și acest gând te va salva.

9. Nimic nu este un sfârșit, dar totuși sfârșitul este aproape.

Și este foarte bine să te gândești că sfârșitul e mâine.

10. Fă ce vrei, dar ai grijă de corpul tău, altminteri acesta se va răzbuna pe tine într-un mod neașteptat.

Fă-ți un obicei de a-l întreba mereu ce vrea și fă asta. Dacă nu ți-ai ascultat niciodată corpul și nu știi cum îți vorbește, începe cu lucrurile simple cum ar fi plimbările în pădure, înotul sau yoga. Apoi totul va veni de la sine: corpul tău așteaptă să fie auzit.

11. Romantism, iubire și pasiune – toate acestea sunt minunate.

Dar dacă le confunzi cu sexul, atunci riști să rămâi și fără de acesta. Iar asta e o prostie și e dăunător. Fă tot posibilul să ai parte de sex. Fie ca romantismul și iubirea, când vor veni, să te găsească în pat cu noul tău iubit.

12. Ultimul lucru de care trebuie să-ți faci griji este ceea ce gândesc oamenii despre tine.

Tot ceea ce gândesc, oamenii gândesc despre ei înșiși, despre tine, dar măsurând tot după ei înșiși.

13. Ai frică de încredere.

Încrederea este începutul marasmului. Îndoiește-te mereu, admite alte opțiuni, lasă deschise căile de retragere, atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. Mă îndoiesc acum de fiecare punct pe care l-am scris, dar voi lăsa exact așa cum am scris din prima. Într-o zi, voi rămâne singură și voi verifica dacă toate acestea mă vor salva.

P. S. Unicul lucru de care nu mă îndoiesc este: Ai grijă de prietenii tăi. Prietenii sunt unicul ”lucru” pe care trebuie să-l aduni în viață. Într-o zi, voi înțelege că am rămas singură, și pe dată vor apărea prietenii mei care îmi vor spune: ”Ai înnebunit? Doar ne ai pe noi?” Și ăsta e adevărul!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Cauti omul perfect? Nu exista… Permite-i celui de lângă tine să rămână el însuşi.

Publicitate

“Nu există datoria de a iubi. Există doar libertatea de a iubi şi această libertate trebuie să o descoperi în interiorul tău, iar şi iar.” – Vladimir Levi

Permite-i celui de lângă tine să rămână el însuşi.

Nu încerca să-l schimbi şi să-l transformi în idealul visurilor tale, căci dacă prin absurd se întâmplă asta, vei avea surpriza să îţi lipsească omul de care te-ai indragostit. Nimeni nu o să-ţi rămână prea mult timp alături atunci când îi arăţi prin tot ceea ce faci că sunt părţi ale fiinţei lui pe care le respingi, care nu te fac fericit, pe care ţi-ai dori să le vezi schimbate sau îmbunătăţite. Desigur, se va conforma în asemenea condiţii pentru o perioadă, când orbit de frumuseţea începutului va accepta şi vei accepta ideea că prin puterea dragostei oamenii pot deveni alţii, dar eu zic ca mai bine fii pregătit oricând pentru un duş rece.

Adevărul este că oricâtă iubire ai pune la masa negocierilor, vei pierde întotdeauna, atâta timp cât nu vei înţelege că pe oameni nu îi poţi schimba, tot ce poţi face este să îi iubeşti. Vei pierde întotdeauna atâta timp cât vei uita că oamenii caută înţelegere şi afecţiune, că dincolo de exarcerbarea calităţilor pe care o încercăm la începuturile oricărei relaţii, vine momentul în care ne dorim cu toţii să dăm cortina la o parte şi să fim iubiţi pentru ceea ce suntem. Sigur că în iubire folosim fără excepţie şi aproape inconştient foloasele minciunii, încercând să îi arătăm fiinţei iubite toate calităţile şi uitând de defecte, încercând să părem mai buni, mai frumoşi ca oricare alţii. Dar după o vreme devine obositor să încerci să fii altcineva, să te lupţi cu tine însuţi pentru a te ridica la înălţimea partenerului, şi mai ales e dureros să realizezi că nu îi eşti de ajuns celui pentru care ţi-ai dori să fii totul.

După magia începutului şi chinul încercărilor de a deveni omul pe care celălalt şi-l doreşte alături, lipsit de vlagă şi dezgustat de sacrificiile pe care le cere iubirea, cel de lângă tine va fi lovit de realitatea că ceea ce trăiţi în relaţia voastră tu e departe de a fi cel mai sublim sentiment care poate apărea între oameni. Va experimenta dezamăgirea, regretul, vinovăţia gândului de a-şi fi dorit să renunţe la sine pentru altul care nu l-a dorit aşa cum este şi ruşinea de a accepta să fie reconstruit din temelii pentru a îndeplini capriciile tale.

Dacă îi vei transforma pe cei de lângă tine în proiectul „Fericirea perfectă”, nimeni nu îţi va rămâne alături. Nimănui nu îi place să ducă o existenţă constrânsă între „Aşa da” şi „Aşa nu”, să îşi calculeze fiecare pas la centimetru pentru a nu depăşi barierele răbdării celui de lângă el şi să treacă prin viaţă camuflat în ceea ce nu este.

Publicitate

Iar dacă tu eşti cel care îţi doreşti să îl schimbi pe cel de lângă tine, intreba-te de ce vrei să faci asta. Încearcă, mai degrabă, să găseşti în tine răspunsul la întrebarea de ce te-ai implicat într-o relaţie cu un om pe care nu îl poţi accepta, de ce ţi-ai propus ca în loc să laşi că curgă iubirea, să încerci să o tranformi, să o controlezi, să faci din ceea izvorul multumilor tale. De ce rămâi alături de un om care nu te satisface pe toate planurile şi de ce te îmbeţi cu iluzia că în ziua în care îi vei termina de şlefuit personalitatea, vei obţine opera perfectă. Încearcă, aşadar, să afli de ce îţi proiectezi fericirea în viitor şi laşi responsabilitatea dobândirii ei în alte mâini decât ale tale.

Nemulţumit de tine însuţi şi nefericit odată ce conştientizezi că nu îţi poţi schimba viaţa din doi timpi şi trei mişcări, arunci toate frustrările pe care le ai în braţele celuilalt. Fugi de propria realitate, uitând că schimbarea începe din tine şi nu din alţii. Încerci să-l schimbi pe el, în speranţa că în ziua când va deveni „aşa cum trebuie” tu vei fi fericit, iarar atunci vei avea relaţia perfectă, iubirea perfectă, şi nimic nu vă va putea de jos de pe norişorul fericirii. Dar cu cât te străduieşti mai mult, căderea voastră se va face de la o înălţime ameţitoare.

Pariul pe care îl faci odată intrat într-o relaţie este dacă vei putea trece sau nu graniţele îndrăgostirii. Oricine poate diviniza o imagine perfectă, dar ireală, însă îţi trebuie empatism pentru a-l înţelege pe celălalt, înţelegere pentru a-i accepta defectele şi curaj pentru a i le arata pe ale tale. Orice relaţie începe cu adevărat abia după ridicarea cortinei. Iubirea are drum liber să apară pe scenă odată ce te-ai împăcat cu ideea că omul de lângă tine nu va întruchipa niciodată perfecţiunea şi eşti dispus să îi vezi defectele la lumina clară a zilei, să faci cunoştinţă cu ele şi să le tolerezi.

Veţi funcţiona bine împreună atunci când veţi învăţa să convieţuiţi unul cu defectele celuilalt şi vă veţi arăta fără teamă unul altuia neliniştile, imperfecţiunile, complexele, ştiind că veţi primi înapoi înţelegere şi acceptare. Îndrăgostirea e uşoară: înseamnă orbire, nebunie, pasiune, fluturi în stomac, dar iubirea cere mai multe: ea vrea asumarea realităţii, fidelitate, angajament, bunăvoinţă şi munca. Multă muncă.

Dar dacă nu poţi face asta în relaţia în care te afli, s-ar putea să fii în cea greşită. Dacă îţi doreşti constant că cel de lângă tine să fie ALTFEL, poate că el ar trebui să fie ALTUL. Dacă ţi-e dor de perfecţiunea începuturilor şi resimţi dezamăgirea trezirii la realitate, este posibil că diferenţele dintre aşteptările tale şi posibilităţile lui să fie prea mari. Nu poţi trece peste ele? Treci mai departe. Altfel, veţi suferi amândoi: tu pentru că îţi doreşti mai mult, iar celălalt pentru că nu are de unde oferi. Cantonarea în relaţia greşită doar te va ţine pe loc, lăsând-o pe cea corectă să treacă pe lângă tine.

Sursa : jurnalulevei.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Relatii