Ai eșuat ? Mai încearcă o dată… Secretul succesului – cazi de 7 ori; te ridici de 8

Ai eșuat ? Mai încearcă o dată… Secretul succesului – cazi de 7 ori; te ridici de 8

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 January 2019 in De Suflet

“Fii sincera in primul rand cu tine. Nu ii poti ajuta pe ceilalti daca nu te poti ajuta, in primul rand pe tine.”

Nu este ușor să-ți păstrezi zâmbetul când în jurul tău lumea pare că se prăbușește. Nu este ușor să-ți păstrezi visele când eșecurile bat la ușa inimii. Nu este ușor să păstrezi drumul drept în viață când toate cărările par să ducă în altă parte. Nu este ușor să ierți când toți te dezamăgesc în fiecare moment.

Nu este ușor să întorci celălalt obraz când ești lovit cu vorbe urâte din toate direcțiile. Nu este ușor să vezi în clipa prezentă o nouă șansă, în momentul de față un prilej, în ușile care se închid speranță, când tot ceea faci pare să fie tocmai pe dos. Nu este ușor să-ți păstrezi încrederea, curajul, optimismul în momentele grele din viață.

Nu este ușor să o iei de la capăt. Nu este ușor să fii tare în ciuda greutăților care vor să te vadă la pământ. Nu este ușor să supraviețuiești și să găsești calea spre fericire.

Nimic din toate acestea nu sunt ușor de făcut, și totuși le facem în fiecare zi. Cu răbdare, credință, iubire și curaj trecem peste fiecare piatră așezată în calea noastră. Pentru că nu știm o altă cale. Pentru că nu există în inima și în mintea noastră cuvântul „renunțare”. Pentru că o gândim, ne-o dorim și reușim într-un final să dăm un alt sens cuvântului „ imposibil”.

Pentru că nimic nu poate sta în calea noastră atâta timp cât pornim la drum cu această convingere. Pentru că totul este posibil, chiar și un zâmbet cald într-o zi tristă. Pentru că fiecare dintre noi are în adâncul sufletului această forță magică care ne propulsează în mijlocul problemelor și ne lasă să ne descurcăm cum putem.

Uneori nu avem nici o altă armă în afara gândurilor noastre. Și trebuie să ne descurcăm cumva. Alteori apar, din necunoscut, oportunități și soluții la care nici nu ne gândeam dar care ne ajută să ajungem la soluția optimă pentru noi.

Atâta timp cât ne dăm voie să visăm și nu ne limităm în gânduri și acțiuni, vom afla la timpul potrivit soluția corectă la toate frământările și întrebările noastre nerostite. Atâta timp când nu pierdem din vedere țelul nostru nu avem de ce să simțim teamă sau tulburare. Atâta timp cât mai există o fărâmă de optimism și speranță în sufletul nostru nu este nimic pierdut.

Înarmează-ți sufletul și mintea doar cu gânduri pozitive. Și încearcă zi de zi să poți mai mult. Să vrei mai mult. Să zâmbești mai des.

“Toate visele noastre se vor realiza, dacă avem curajul să le urmăm.” — Walt Disney

“Viaţa este dificilă, dar să-ţi spun ceva: îndată ce accepţi acest adevăr, ea devine uşoară!” — Buddha

“Patru lucruri avem mai mult decât credem: defecte, datorii, ani şi duşmani.” — Proverbe persane

“Nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ți toate eforturile în prezent.” — Buddha

“Perlele nu se află pe malul oceanului. Dacă vrei una, trebuie să te scufunzi după ea.” — Proverbe chinezești

“Pe cer nu există nicio diferență între Est și Vest. Fiecare om își creează propriile diferențe și apoi le crede adevărate.” – Buddha

“Ori de câte ori te trezești dimineața, gândește-te la privilegiul de a fi în viață, de a putea gândi, iubi și de a te putea bucura.” — Marcus Aurelius

“Ai minte. Ai două picioare. Poţi să alegi singur drumul pe care să o apuci pentru că ştii ce vrei şi decizia îţi aparţine în totalitate.” – Dr. Seuss

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!