Adevărul este că, nu ne amintim de cea mai frumoasă față, ci de cel mai frumos suflet.

Adevărul este că, nu ne amintim de cea mai frumoasă față, ci de cel mai frumos suflet.

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 October 2021 in De SufletLecții de viațăPsihologieRelatiiViata

Odată cu înaintarea în vârstă, când toate fețele frumoase vor dispărea, nu vor mai rămâne decât sufletele care erau încuiate în spatele lor. Dacă ai un corp frumos și o față frumoasă, acest lucru este minunat, dar aceste aspecte nu sunt cele mai importante calități ale unei persoane. Sufletul este cel mai important. Esența noastră, cea care determină destinul fiecăruia dintre noi pe Pământ.

Poți fi cea mai perfectă persoană din lume, cu o față impecabilă și trăsături ideale, dar dacă sufletul este întunecat, atunci vibrațiile emanate de tine vor respinge pur și simplu oamenii. Se vor împrăștia în toate direcțiile și te vei întreba: “Oare ce este în neregulă?” Motivul este că, la sfârșitul zilei, când totul a fost deja spus și făcut, nu ne amintim cât de frumoasă era persoana, ci de cum ne-a tratat, cum ne vorbea, cum ne zâmbea. Adică prima dată suntem judecați după cine suntem ca indivizi, și abia după aceea după frumusețea și atractivitatea noastră.

Dacă tot ceea ce faci este să îi tratezi urât pe ceilalți, atunci cu siguranță imaginea ta nu va fi amintită într-un mod pozitiv. Lumea își va aminti de tine ca de ceva urât, chiar dacă ai o față de înger și forme atractive. Pentru că acțiunile sunt reflectarea sufletului și a inimii tale.

De aceea, trebuie să facem tot ce depinde de noi, astfel încât sufletul să fie frumos în primul rând. El este personificarea adevăratei frumuseți în lumea noastră. Și, de asemenea, capacitatea noastră de a radia pozitivitate și de a ajuta oamenii din jurul nostru în același mod în care ne ajută și ei pe noi.

Viața noastră este prea scurtă. Prin urmare, nu o risipi alături de persoane toxice care apar pe drumul vieții noastre cu scopul de a se hrăni cu energia noastră și de a pleca, lăsându-ne storși ca o lămâie. Încearcă să păstrezi legătura și să îi iubești cu adevărat pe cei cărora le pasă de tine.

Desigur, mulți oameni sunt de părere că nu au nevoie de un suflet bun pentru a avea succes, nici nu le pasă de acest aspect. Dar cât de greșit gândesc… Și din păcate, ei realizează prea târziu acest lucru, își dau seama abia atunci când ajung să piardă anumiți oameni care ar fi putut să-i facă cu adevărat fericiți.

Dacă ei consideră sufletul ca fiind ceva nesemnificativ și efemer, atunci, indiferent dacă sunt frumoși sau nu, vor ajunge să rămână singuri în cele din urmă. Oamenii din jurul lor vor observa la un moment dat care este adevărata lor personalitate din spatele zâmbetelor false și pur și simplu nu-și vor mai pierde timpul cu ei. Mai mult, orice frumusețe, oricât de perfectă ar fi, se estompează de-a lungul anilor. Dar adevărata frumusețe a sufletului doar înflorește și se dezvăluie și mai mult odată cu trecerea anilor. Prin urmare, dacă ești o persoană amabilă și grijulie, atunci, crede-mă, ești mult mai frumoasă decât crezi.

Ai o forță interioară puternică și o bunătate la care restul persoanelor nu pot decât să viseze. Desigur, s-ar putea să nu-ți placă totul la tine: fața, silueta, înălțimea sau kilogramele în plus. Cu toate acestea, alții te plac așa cum ești și te cred cu adevărat frumoasă. Iar ei cred acest lucru cu toată tăria lor și nu se îndoiesc niciodată de asta. Pentru că emani o strălucire minunată, care vine din interior și lumea observă acest lucru când vorbesc cu tine.

Ești cu adevărat specială, pentru că îți pasă de oamenii din jurul tău și încerci mereu să îi faci fericiți pe cei dragi. Nu este aceasta adevărata frumusețe a omului? Dacă ai un suflet frumos, ar trebui să fii mândru de tine și să nu cauți defecte în înfățișarea ta. Până la urmă, de bunătatea voastră își va aminti lumea, și nu de cei care au chipuri frumoase și suflete urâte.

Frumusețea nu se vede în aspectul exterior. Dacă vrei cu adevărat să atingi perfecțiunea, frumusețea trebuie să vină din sufletul tău. Chiar dacă mai greșiți uneori, trebuie să fiți calmi și să încercați să remediați situația. Viața noastră nu este atât de simplă și atât de lipsită de ambiguitate pe cât am dori și numai cu ajutorul adevăratei frumuseți a sufletului putem atinge fericirea.

Chiar dacă, odată cu vârsta, corpul va începe să îmbătrânească, această strălucire a bunătății nu se va stinge niciodată. Va străluci indiferent dacă frumusețea ta fizică s-a estompat sau nu, amintește-ți acest lucru.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!