Adevarul despre Cola – vezi cat de daunatoare este pentru corpul tau!

Publicitate

Cola dietetică este cu siguranță printre cele mai mari escrocherii de marketing din toate timpurile! Producătorii săi încearcă să-şi convingă clienții de faptul că este o opțiune mai sănătoasă de băutură pe placul lor, dar, de fapt, le agravează chiar mai mult sănătatea!

Cercetătorii de la Universitatea din Iowa au efectuat un studiu care a dezvăluit în sfârșit întregul adevăr din spatele băuturilor dietetice. Studiul care a durat mai mult de 9 ani și jumătate a fost condus de Dr. Ankur Vyas și a implicat aproximativ 60 000 de participanți. Scopul a fost de a analiza efectele aspartamei, îndulcitorul artificial utilizat în loc de zahăr în băuturile dietetice.

Rezultatele au fost șocante! Consumul a două sau mai multe băuturi pe zi crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare cu 30%, iar riscul de deces datorat unei boli de acest fel cu 50%. Aceste rezultate au fost găsite după ce cercetătorii și-au adaptat datele pentru a lua în considerare și alți factori de risc, cum ar fi activitatea fizică, vârsta și fumatul.

Potrivit Dr. Vyas, “Aceasta ar putea avea implicații majore asupra sănătății publice”. Și are dreptate, deoarece 1 din 5 americani beau zilnic o cola dietetică, care reprezintă peste 5 milioane de oameni sau 17% din întreaga populație!

Publicitate

Principiul științific modern utilizat la studiul Universității din Iowa nu atrage o relație clară între aspartam și boala cardiovasculară, dar legătura este ușor de văzut folosind alte cunoștințe medicale.

Potrivit dr. Mercola, consumul de aspartam în timpul sarcinii ridică foarte mult riscul de obezitate al copilului, care este factorul major pentru problemele cardiovasculare. Aspartamul duce, de asemenea, la depresie, care este un mediu perfect pentru probleme cardiace.

Depresia susține și obiceiurile care duc la boli cardiovasculare, cum ar fi lipsa exercițiilor fizice, fumatul și abuzul de alcool. Aspartamul duce la numeroase alte riscuri pentru sănătate, cum ar fi:

 • – Convulsii
 • – Dureri de stomac
 • – Agresiuni
 • – Sindromul ADHD
 • – Dureri de cap
 • – Alzheimer
 • – Ameţeală
 • – Fibromialgia
 • – Anxietate
 • – Schimbările de personalitate
 • – Dificultăți în gestionarea diabetului zaharat.

Un alt fapt interesant este că aproximativ 75% din toate plângerile legate de alimente pe care FDA le primește anual sunt legate de aspartam. Prin urmare, dacă sunteți un mare fan al băuturilor dietetice, cel puțin consumați soiul obișnuit.

Publicitate
Alte Articole
Sanatate

Cea mai puternica rugaciune pe care sa o spui inainte de Craciun

Publicitate

Citiți această rugăciune în ajunul Crăciunului… Este de mare trăire duhovnicească și veți avea parte de toate bucuriile lumii!

“Sufletul meu mărește pe Domnul, și mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu, pentru că a privit spre starea smerită a roabei Sale. Căci iată că de acum încolo, toate neamurile îmi vor zice fericită, pentru că Cel Atot Puternic a făcut lucruri mari pentru mine.

Numele Lui este Sfânt, și îndurarea Lui se întinde din neam în neam peste cei ce se tem de El. El a arătat putere cu brațul Lui; a risipit gândurile pe care le aveau cei mândri în inima lor. A răsturnat pe cei puternici de pe scaunele lor de domnie, și a înălțat pe cei smeriți.

Pe cei flămânzi i-a săturat de bunătăți, și pe cei bogați i-a scos afară cu mâinile goale. A venit în ajutorul robului său Israel, căci Și-a adus aminte de îndurarea Sa, cum făgăduise părinților noștri, față de Avraam și sămânța lui în veac”.

Rugăciunea este modalitatea oamenilor de a intra în comuniune cu Dumnezeu, legătura lor personală cu El, felul în care ei îl simt aproape, sunt sinceri şi se curăţă de „cele rele”. Vă redăm în continuare o rugăciune extrem de emoţională, despre care oamenii Bisericii spun că are cea mai mare putere în Postul Crăciunului.

“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care ai plâns pentru La­zăr și lacrimi de întristare și de milostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele. Cu Sângele Tău, curățește sângele meu și ames­tecă în trupul meu mireasma tru­pului Tău cel de viață făcător.

Fie­rea cu care vrăjmașii Te-au adăpat să îndulcească amărăciunea cu care potriv­nicul m-a adăpat. Trupul Tău întins pe Cruce să întindă către Tine mintea mea, cea trasă jos de diavoli. Capul Tău, pe care l-ai aplecat pe Cruce, să înalțe capul meu cel pălmuit de po­trivnici.

Publicitate

Preasfintele Tale mâini, piro­nite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gu­ra Ta. Fața Ta, cea batjocorită cu pălmuiri și cu scuipări, să umple de stră­lucire fața mea cea întinată în fărădelegi. Duhul Tău, pe care l-ai încredințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin harul Tău.

Nu am inimă plină de durere ca să Te caut. Nu am pocăința, nici umilința care întorc pe fii la moște­nirea lor. Nu am lacrimi mângâie­toa­re, Stăpâne. S-a întunecat mintea mea cu cele lumești, și nu poate să caute spre Tine cu durere. S-a răcit inima mea de atâtea ispite și nu poate să se înfier­bânte cu lacrimile dra­gostei celei pentru Tine.

Ci Tu, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, Vistierul bunătăților, dăruieștemi pocăință neștirbită și inimă îndurerată, ca să pornesc cu tot sufletul în căutarea Ta; căci fără de Tine mă voi înstrăina de tot binele. Dă-mi așadar, Bunule, harul Tău.

Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doam­ne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea. Du-mă la pășunea Ta cea duhovnicească.

Numără-mă între oile turmei Tale preaalese. Hrănește-mă împreună cu ele din verdeața dumnezeieștilor Tale Taine. Căci inima lor curată este să­lașul Tău și se vede întrînsa strălucirea descoperirilor Tale.

Strălu­cirea Ta este mângâierea și odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine în necazuri și în toate felurile de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine, nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Mân­tuitorului nos­tru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin”.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Sarbatori
Spiritualitate