Adevarul despre Cola – vezi cat de daunatoare este pentru corpul tau!

Adevarul despre Cola – vezi cat de daunatoare este pentru corpul tau!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 June 2017 in Sanatate

Cola dietetică este cu siguranță printre cele mai mari escrocherii de marketing din toate timpurile! Producătorii săi încearcă să-şi convingă clienții de faptul că este o opțiune mai sănătoasă de băutură pe placul lor, dar, de fapt, le agravează chiar mai mult sănătatea!

Cercetătorii de la Universitatea din Iowa au efectuat un studiu care a dezvăluit în sfârșit întregul adevăr din spatele băuturilor dietetice. Studiul care a durat mai mult de 9 ani și jumătate a fost condus de Dr. Ankur Vyas și a implicat aproximativ 60 000 de participanți. Scopul a fost de a analiza efectele aspartamei, îndulcitorul artificial utilizat în loc de zahăr în băuturile dietetice.

Rezultatele au fost șocante! Consumul a două sau mai multe băuturi pe zi crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare cu 30%, iar riscul de deces datorat unei boli de acest fel cu 50%. Aceste rezultate au fost găsite după ce cercetătorii și-au adaptat datele pentru a lua în considerare și alți factori de risc, cum ar fi activitatea fizică, vârsta și fumatul.

Potrivit Dr. Vyas, “Aceasta ar putea avea implicații majore asupra sănătății publice”. Și are dreptate, deoarece 1 din 5 americani beau zilnic o cola dietetică, care reprezintă peste 5 milioane de oameni sau 17% din întreaga populație!

Principiul științific modern utilizat la studiul Universității din Iowa nu atrage o relație clară între aspartam și boala cardiovasculară, dar legătura este ușor de văzut folosind alte cunoștințe medicale.

Potrivit dr. Mercola, consumul de aspartam în timpul sarcinii ridică foarte mult riscul de obezitate al copilului, care este factorul major pentru problemele cardiovasculare. Aspartamul duce, de asemenea, la depresie, care este un mediu perfect pentru probleme cardiace.

Depresia susține și obiceiurile care duc la boli cardiovasculare, cum ar fi lipsa exercițiilor fizice, fumatul și abuzul de alcool. Aspartamul duce la numeroase alte riscuri pentru sănătate, cum ar fi:

 • – Convulsii
 • – Dureri de stomac
 • – Agresiuni
 • – Sindromul ADHD
 • – Dureri de cap
 • – Alzheimer
 • – Ameţeală
 • – Fibromialgia
 • – Anxietate
 • – Schimbările de personalitate
 • – Dificultăți în gestionarea diabetului zaharat.

Un alt fapt interesant este că aproximativ 75% din toate plângerile legate de alimente pe care FDA le primește anual sunt legate de aspartam. Prin urmare, dacă sunteți un mare fan al băuturilor dietetice, cel puțin consumați soiul obișnuit.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!