Adăugați curcuma la un pahar de apă și beți în fiecare dimineață! Această băutură vă va întări sistemul cardiovascular și inima

Adăugați curcuma la un pahar de apă și beți în fiecare dimineață! Această băutură vă va întări sistemul cardiovascular și inima

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

Curcuma este unul dintre cele mai benefice condimente, deoarece are proprietăți puternice antiinflamatoare, antioxidante și de întinerire. Acest condiment poate fi de mare ajutor în tratarea multor afecțiuni. Curcuma (turmericul) este o excelenta sursa de fier, mangan, vitamina B6, fibre si potasiu. Principalul component responsabil de toate aceste beneficii este curcumina, care îi oferă acea culoare portocalie.

Care sunt beneficiile consumului de apă cu curcumă pentru sănătate:

1. Ameliorează simptomele artritei

Curcumina are un efect mai puternic decât antiinflamatoarele nesteroidiene în tratamentul durerilor și umflăturilor articulare.

2. Oprește diabetul de tip 2

În urma unui studiu realizat recent s-a demonstrat că suplimentele de curcumă pot fi de mare ajutor în inversarea diabetului.

3. Combate inflamațiile

Numeroase boli apar în urma inflamațiilor cronice. Cu toate acestea, acest condiment are proprietăți antiinflamatorii puternice și combate inflamația chiar mai bine decât unele medicamente antiinflamatoare.

4. Îmbunătățește digestia

Consumul regulat de curcumă îmbunătățește digestia, deoarece stimulează secreția de bilă.

5. Scapă ficatul de toxine

Acest condiment este benefic și pentru sănătatea ficatului, deoarece scapă ficatul de toxine și repară celulele hepatice deteriorate.

6. Menține creierul sănătos

Studiile au arătat că există o legătură strânsă între tulburările cognitive, cum ar fi demența și boala Alzheimer, și scăderea unui anumit tip de hormon cunoscut sub numele de factor neurotrofic al creierului.

Așadar, experții au descoperit că curcumina are un efect benefic asupra nivelului acestui hormon, deci poate preveni unele boli ale creierului.

7. Este un condiment alcalin, benefic pentru corp

Acest condiment este alcalin, deci are un efect pozitiv asupra organismului. Și anume, mediul alcalin al corpului împiedică apariția cancerului, deoarece el apare numai într-un mediu acid.

8. Întărește sistemul cardiovascular

Curcumina, ingredientul activ din curcumă, previne formarea cheagurilor de sânge. Extinde longevitatea vieții și previne îmbătrânirea. Curcumina inhibă cu succes activitatea radicalilor liberi și previne inflamația, doi dintre cei mai importanți factori ai îmbătrânirii.

9. Proprietățile sale previn apariția cancerului

Curcumina este un antioxidant incredibil de puternic, deci previne deteriorarea celulelor din cauza moleculelor instabile.

Modul de preparare a apei cu curcumă:

Amestecă un pahar de apă caldă cu jumătate de linguriță de turmeric. Poți adăuga miere după gust.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!