Acest amestec va curăța vasele de sânge, va întări imunitatea și va normaliza tensiunea arterială.

Acest amestec va curăța vasele de sânge, va întări imunitatea și va normaliza tensiunea arterială.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Usturoiul este o plantă erbacee perenă bulboasă din familia crinilor. Proprietățile medicinale ale usturoiului erau deja cunoscute sumerienilor, care în jurul anului 2300 î.Hr. NS. au început să-l folosească pentru ameliorarea febrei, tratarea tumorilor și ca leac în caz de otrăvire. În anul 1922, în timpul săpăturilor în mormântului lui Tutankhamon (anul aproximativ 1300 î.Hr.) s-au descoperit bulbi de usturoi.

Substanța alicina care se găsește în usturoi este un antibiotic natural care poate trata inflamața, suprima creșterea bacteriilor patogene și poate crește imunitatea. Dacă mănânci zilnic usturoi, fie că este crud sau gătit, tensiunea va scădea semnificativ.

Usturoiul păstrat la temperatura camerei își pierde complet proprietățile fitoncide după opt luni. Pentru a păstra și a spori proprietățile minunate ale usturoiului, medicina alternativă ne oferă o varietate de rețete de tincturi și elixire cu usturoi.

Tinctură de usturoi cu alcool

Mod de preparare: Se macină 350 g de usturoi curățat într-un mojar, după care se adaugă 200 ml de alcool peste pasta rezultată. Apoi puneți totul într-un borcan cu capac etanș și lăsați-l într-un loc întunecat timp de 10 zile. După ce au trecut cele 10 zile, se strecoară amestecul printr-un tifon gros și se lasă să stea încă 3 zile. Luați câte 60g de tinctură cu lapte rece zilnic înainte de fiecare masă. Repetați acest lucru timp de 10 zile.

Acest remediu natural este minunat, deoarece curăță organismul de excesul de grăsimi și depunerile de colesterol, curăță vasele de sânge, elimină paraziții, îmbunătățește metabolismul și întărește sistemul imunitar.

Tinctură de vin roșu cu usturoi

Aveți nevoie de 12 căței de usturoi și 750 ml de vin roșu sec. Pentru ca tinctura să fie cât mai eficientă, ar trebui să folosiți vin de țară și usturoi din grădină, nu importat din alte țări. Tăiați fiecare cățel în 4 bucăți, puneți-le într-un recipient de sticlă transparent, umpleți recipientul cu vin și închideți capacul. Lăsați amestecul la infuzat timp de doua săptămâni și amestecați tinctura zilnic. După ce au trecut cele 2 săptămâni, strecurați tinctura și puneți-o într-un recipient închis la culoare.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!