Acceptarea ta și a defectelor tale este la fel de importantă pentru sănătatea corpului tău ca și exercițiile fizice.

Acceptarea ta și a defectelor tale este la fel de importantă pentru sănătatea corpului tău ca și exercițiile fizice.

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Te-ai gândit vreodată la faptul că respingerea aspectului și a imperfecțiunile tale dă naștere la diverse probleme de sănătate? Aceste gânduri negative sunt prezente încontinuu, de dimineața până seara, iar acest lucru ne afectează sănătatea.

Obișnuim să ne certăm, să ne criticăm, să ne gândim la neajunsurile noastre. Da, poate că există ceva care nu ne place la noi, dar respingerea personală este cel mai rău lucru pe care îl putem face. În acest articol vă vom explica cum puteți să vă îmbolnăviți din cauza autocriticii și ce puteți face pentru a începe să vă simțiți mai bine în pielea voastră și să acordați mai puțină atenție defectelor.

De obicei, toate manifestările corpului nostru fizic și conexiunea lor cu emoțiile, viziunile interioare asupra lumii, senzațiile sufletului se numesc psihosomatice. Ele se manifestă în multe aspecte ale vieții noastre, de exemplu, uneori, problemele digestive pot apărea dintr-un exces de autocompătimire, din frică, din agresivitate sau furie.

Neacceptarea de sine și compararea cu alte persoane poate duce la pierderea frumuseții, la apariția problemelor pielii și a părului. În general, oricare dintre manifestările noastre psihologice sunt foarte puternic asociate cu corpul fizic și sănătatea lui.

În plus, tristețea constantă, nemulțumirea față de propria persoană fac, de asemenea, parte din acest sistem, ne certăm adesea pentru lucruri minore, lucruri care ar putea fi trecute cu vederea. Cu cât căutăm și scoatem în evidență mai multe defecte la noi înșine și nu ne acceptăm așa cum suntem, cu atât vom găsi din ce în ce mai multe probleme, iar nemulțumirea noastră față de noi înșine crește. Cu toate acestea, încă avem șansa de a îndrepta lucrurile, de a ne schimba percepția asupra noastră, de a ne uita în oglindă și de fi mulțumite de ceea ce vedem.

Tehnici care te vor ajuta să te accepți așa cum ești:

În fiecare zi, înainte de culcare, încearcă să analizezi tot ce ai făcut bine în ziua respectivă, caută aceste momente în memorie. Laudă-te mereu pentru ele și vezi cum atitudinea ta față de tine va începe să se îmbunătățească.

În timpul zilei, nu uita să te uiți în oglindă și să-ți spui că ești frumoasă, că te accepți așa cum ești. Străduiește-te mereu să dai tot ce ai mai bun și nu te judeca pentru lucruri mici, fii împăcată cu tine. Dacă faci aceste lucruri mai des, atunci în scurt timp va deveni un obicei.

Dacă se întâmplă să te critici vreodată, asigură-te că este critică constructivă, nu distructivă. Nu te supăra atunci când greșești, pur și simplu ține cont de acele greșeli și asigură-te că nu le mai repeți. Încearcă să privești orice greșeală ca pe o oportunitate de a te dezvolta, de a învăța, de a te corecta.

Încearcă să îți controlezi fluxurile de gânduri și cuvinte negative. Dacă observi că apar, atunci urmează sfaturile de mai sus și încearcă să scapi de ele. Ține minte, iubirea de sine este cea mai importantă, atâta timp cât tu te iubești și te accepți așa cum ești, cei din jur vor începe să facă la fel.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!