Lectie de viata de la Coco Chanel! Afla cum sa devii o femeie eleganta si rafinata!

Lectie de viata de la Coco Chanel! Afla cum sa devii o femeie eleganta si rafinata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 April 2020 in De Suflet

“Coco” Chanel este considerata una dintre cele mai mari creatoare de moda ale secolului al XX-lea. Time a considerat-o una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea. Farmecul lui Coco Chanel se gasea in frumusetea ei speciala, mintea originala, subtila si caracterul extraordinar, unde iubirea de libertate era combinata cu dorinta neincetata de singuratate. Coco Chanel a devenit faimoasa nu numai datorita activitatii ei in lumea modei, ci si datorita unor romane furtunoase. Coco a avut o viata plina de intrigi.

“Exista multe Ducese de Westminster, dar exista o singura Chanel”, a spus Coco atunci cand a fost intrebata de ce nu s-a casatorit cu Ducele de Westminster, unul din influentii barbati care au facut parte din viata ei. In zilele noastre, afirmatia este inca valabila, nimeni nu a egalat-o si nici s-a apropiat de modelul ei de succes. Nascuta in era in care femeile erau doar sotii, amante sau simple accesorii ale barbatilor, Coco Chanel a stiut sa se foloseasca de mintea, de talentul si de frumusetea ei pentru a deveni o femeie de afaceri si pentru a obtine ce si-a dorit: un imperiu al modei.

Frumusetea exterioara a unei femei a fost considerata a fi o componenta a succesului, altfel femeilor le-ar fi fost imposibil sa convibga pe cineva sa faca ceva. Cu cat este mai mare dorinta, cu atat mai importanta este frumusetea pentru acea femeie. Chanel a spus:

„La 20 de ani, femeia iti ofera natura, la 30 – sculpteaza viata, dar la 50, ar trebui sa aiba grija de ea tine …Dupa 50, nimeni nu mai este tanar. Dar stiu ca sunt femei de 50 de ani, mai atractive decat trei sferturi dintre tinere femei.”

Chanel arata ca o adolescenta vesnic vesela. Ea a cantarit viata la fel de mult cum a facut-o la 20 de ani. Dupa 87 de ani de viata, Coco Chanel si-a fosrmat un nume, un brand. A creat un stil intreg de imbracaminte, costume, case de moda.

Cele mai celebre declaratii ale legendarei Coco Chanel.

1.Cu cat fata este mai rea, cu atat ar trebui sa arate mai bine.

2.Nimeni nu este tanar dupa patruzeci de ani, dar poate fi irezistibil la orice varsta.

3.La 20 de ani, ai fata pe care natura ti-a dat-o; la varsta de 30 de ani ai o fata oferita de viata; iar la 50 ai fata pe care o meriti.

4.Nu-mi pasa ce crezi despre mine. Nu ma gandesc deloc la tine.

5.Nu exista femei urate, sunt doar femei lenoase.

6.Pentru a fi de neinlocuit, trebuie sa te schimbi tot timpul.

7.ingrijeste-te cu inima si sufletul, altfel nici un machiaj nu te va ajuta.

8.O femeie care nu foloseste machiajul are o vedere prea mare asupra ei.

9.Abtine-te atunci cand ranita, astfel vei fi femeia perfecta.

10.Totul in mainile tale, astfel incat tu hotarasti ce faci mai departe.

11.Varsta inaintata nu te protejeaza de dragoste, dar dragostea te protejeaza de batranete.

12.Daca te-ai nascut fara aripi, nu incerca sa le impiedici sa creasca.

14. Nu stiu de ce femeile cer tot ce au barbatii. La urma urmei, femeile, printre altele, au barbatii.

15.Adevarata fericire este ieftina: daca trebuie sa platesti un pret ridicat pentru ea, atunci este un fals.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!