7 pași către armonia interioară

7 pași către armonia interioară

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 July 2023 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Armonia interioară reprezintă capacitatea de a urma dorințele noastre autentice, ceea ce ne ajută să menținem un echilibru interior și să ne simțim fericiți și împliniți.

Așadar:

1. Tratează-ți corpul ca pe un templu

Armonia este imposibilă fără sănătatea fizică. Alege alimente sănătoase și mănâncă atunci când simți cu adevărat foame, acordă cel puțin câteva minute pe zi exercițiilor fizice, iar corpul tău îți va fi recunoscător.

2. Renunță la tot ce este inutil

Este pur și simplu imposibil să faci ceva nou în viața ta dacă nu ai loc pentru el. Renunță la lucrurile vechi de care nu te folosești și vei elibera spațiu pentru schimbări interioare și exterioare.

3. Învață să te oprești din agitație

Întreabă-te: “Unde sunt acum?”. Această întrebare te va ajuta să revii în prezent atunci când gândurile te duc în trecut sau începi să te îngrijorezi cu privire la viitor.

4. Respectă “regula pragului”

Când treci pragul biroului, fă-ți munca cu responsabilitate și conștiinciozitate maximă, iar când treci pragul casei, uită toate sarcinile și îngrijorările legate de muncă. Respectând această regulă, învățăm să fim atenți la tot ceea ce ne înconjoară și să trăim în prezent, fără a ne concentra excesiv asupra muncii și carierei.

5. Învață să vezi binele în toate lucrurile

Dacă poți schimba ceva într-o situație neplăcută, schimbă, iar dacă nu, accept-o. Găsește aspectele pozitive și avantajoase pentru tine și concentrează-te asupra lor. Nu uita să notezi în fiecare zi ceea ce ți-a adus plăcere, chiar dacă a fost un eveniment minor. Această practică te va ajuta să realizezi că există multe lucruri minunate în viața ta.

6. Acordă timp pentru tine

Fără acest lucru, armonia interioară este imposibilă. Adesea trăim ca și cum am urma un scenariu străin, încercăm să corespundem așteptărilor altora. Facem “ce trebuie” și nu “ce ne dorim”. Alocă cel puțin una-două ore pe zi pentru a fi singur sau pentru a face lucrurile tale preferate în compania celor care gândesc la fel.

7. Pleacă și eliberează

A pleca și a elibera înseamnă să fii sincer cu tine însuți, să înțelegi ce îți dorești și cu cine vrei să fii alături. Schimbă locul de muncă cu unul care te inspiră, interacționează cu cei care sunt cu adevărat interesanți pentru tine.

Destinul fiecărui om este să fie el însuși, nu are sens să te străduiești să fii altcineva sau altfel. În orice caz, ceilalți oameni te vor vedea ca pe o reflexie a lor, deoarece toți ne reflectăm unii pe alții și fiecare vede propria sa imagine.

Nu are rost să încerci să demonstrezi ceva sau să influențezi în vreun fel pe altcineva, cu excepția cazului în care există o cerere și o dorință din partea celeilalte persoane.

Dacă cineva îți încalcă limitele personale sau încearcă să-și afirme propria dreptate prin epuizarea energiei tale, atunci aceasta este deja o legătură toxică, care îți consumă energia.

Încearcă pur și simplu să simți energia altei persoane, fără a ține cont de cuvinte sau orice manifestări exterioare.

Prin această percepție, poți vedea ceea ce nu accepți în tine. Dacă ceva te irită la altă persoană, privește în interiorul tău, deoarece atunci când accepți totul în interiorul tău, nu vor apărea judecăți, critici sau indignare față de ceilalți.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!