„#4. Relația ta ar trebui să se bazeze pe respect reciproc.” – Fă aceste 12 lucruri dacă vrei ca relația ta să dureze pentru totdeauna

„#4. Relația ta ar trebui să se bazeze pe respect reciproc.” – Fă aceste 12 lucruri dacă vrei ca relația ta să dureze pentru totdeauna

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăRelatiiViata

Dragostea nu este ceva ce odată obținut durează toată viața. A obține fericirea alături de persoana iubită nu este atât de ușor. Dacă vrei să ai o relație reușită, mai întâi trebuie să muncești foarte, foarte mult.

Iată doar câteva lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei cu adevărat ca o relație să dureze până când moartea vă desparte:

1. Exersează răbdarea și înțelegerea.

Răbdarea și înțelegerea au fost întotdeauna foarte importante în orice relație. Dacă nu sunteți toleranți unul cu celălalt, este puțin probabil să iasă ceva bun din această relație. Și pe lângă răbdare, vei avea nevoie și de înțelegere și empatie – fără ele, drumul spre fericire va fi foarte spinos.

2. Învățați să comunicați unul cu celălalt.

Pentru o relație de lungă durată, trebuie în primul rând să învățați să comunicați unul cu celălalt. Dacă aveți nevoie să discutați despre unele lucrurile care nu îți plac, fă-ți curaj să îi spui partenerului ce te deranjează. Nu ar trebui să vă fie frică să comunicați unul cu celălalt, altfel nu veți ajunge nicăieri și mai devreme sau mai târziu vă veți separa.

3. Onestitatea nu trebuie să fie condiționată.

Fiți întotdeauna sinceri unul cu celălalt. Nu ascundeți niciodată nimic. Trebuie să fiți întotdeauna pe aceeași lungime de undă unul cu celălalt – și asta începe cu o onestitate autentică. Nu degeaba se spune că onestitatea este întotdeauna cea mai bună opțiune.

4. Relația ta ar trebui să se bazeze pe respect reciproc.

În orice relație sănătoasă trebuie să existe respect reciproc. Partenerul tău nu ar trebui să simtă niciodată că nu-l prețuiești și nu-l respecți. A respecta înseamnă a recunoaște limitele spațiului personal și a nu degrada demnitatea celuilalt.

5. Nu încălca niciodată încrederea partenerului tău.

Dacă vrei ca relația ta să fie împlinită și de durată, tu și partenerul tău trebuie să veți încredere unul în celălalt. Și te simți mult mai încrezător când știi că ai o persoană dragă pe care te poți baza mereu.

6. Fă-ți timp pentru relația ta.

Avem tendința de a dedica timp maxim acelor persoane și lucruri care sunt cele mai importante pentru noi. Așa că, dacă vrei ca relația ta să aibă succes, nu uita să-i dedici mai mult timp.

7. Comportă-te ca și cum ați fi o echipă.

Trebuie să vă tratați întotdeauna unul pe celălalt ca membri ai aceleiași echipe. Trebuie să confruntați probleme împreună. Nu-ți face niciodată partenerul să simtă că nu ești de partea lui sau, mai rău, ca și cum ai încerca să-l controlezi. În schimb, înconjoară-l cu dragoste și sprijin – în orice.

8. Fii modest.

Nu e de mirare că modestia este considerată una dintre cele mai înalte virtuți. Nu uita niciodată că ești imperfect și, prin urmare, și tu faci greșeli din când în când. Fii deschis la critici și recunoașteți că aveți loc să creșteți și să vă îmbunătățiți împreună.

9. Fii atent la lucrurile mici.

Ar trebui să acordați întotdeauna o atenție deosebită la tot felul de lucruri mici care par nesemnificative. Mai ales când vine vorba de relația ta. Înțeleg că vrei să fii atent la ceva mai mare și semnificativ… dar acest lucru înseamnă mai multe lucruri mici.

10. Fii tu însuți.

Faci parte din ceva mai mare și mai bun, dar chiar și atunci când ești într-o relație, nu ar trebui să te schimbi atât de mult încât să încetezi să fii tu însuți. Nu vrei ca partenerul tău să devină altcineva, nu-i așa? Vrei ca el să rămână persoana de care te-ai îndrăgostit cândva.

11. Dă-ți seama când nu merită să te cerți.

Nicio relație nu este fără contraziceri și certuri. Sunteți persoane diferite, iar părerile voastre vor diferi din când în când. Dar amintiți-vă că uneori ar trebui să ridicați steagul alb chiar înainte de începerea bătăliei. Uneori, victoria aduce o astfel de distrugere încât pur și simplu nu merită. Uneori, în loc să lupți, este  mai bine să taci.

12. Iubește din toată inima.

Niciodată, din niciun motiv, nu te abține în a-ți arăta dragostea față de celălalt.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!