30 de sfaturi pentru gospodine care le vor face viața mai ușoară – valabile și bărbaților

30 de sfaturi pentru gospodine care le vor face viața mai ușoară – valabile și bărbaților

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 December 2022 in CuriozitățiLifeStyleSfaturi si Trucuri

Iată câteva sfaturi care vă vor face viața mai ușoară în bucătărie:

1. Rugina va dispărea de pe aragaz dacă îl ștergeți cu ulei vegetal fierbinte.

2. Ungeți răzătoarea cu care urmează să radeți brânza cu ulei vegetal. Cu ajutorul acestuia, brânza nu se va lipi, iar răzătoarea va fi mai ușor de spălat.

3. Dacă în bucătărie miroase urât, turnați puțin oțet într-o tigaie și țineți tigaia la foc mic până se evaporă oțetul.

4. Petele de grăsime de pe aragaz pot fi curățate mai ușor dacă puneți sare pe el când e fierbinte și frecați cu hârtie.

5. Pentru a îndepărta petele uscate, folosiți bicarbonat de sodiu, apoi ștergeți cu apă și amoniac (câteva picături de amoniac la un pahar de apă).

6. Răzătoarea va deveni din nou ascuțită dacă o frecați puțin cu un șmirghel.

7. Dacă puneți puțină sare într-o cutie de pâine închisă ermetic, aceasta va proteja pâinea de mucegai.

8. Puteți înlocui cu ușurință maioneza cu smântână, adăugând un gălbenuș de ou fiert tare și o linguriță de muștar.

9. Dacă puneți o felie de morcov sau lămâie sub capacul unui borcan de muștar sau pe capătul unui salam început, ambele produse își vor păstra prospețimea mai mult timp.

10. Umeziți locurile foarte murdare din cuptor cu amoniac și lăsați peste noapte. Dimineața, ștergeți murdăria cu o cârpă obișnuită.

11. Dacă cuțitele de la mașina de tocat carne sunt tocite: uscați niște pâine și dați-o la mașina de tocat carne. Ca rezultat, cuțitele se vor ascuți, iar pe lângă asta veți face și pesmet.

12. Dacă în termos apare un miros ciudat, puneți câteva linguri de orez în el, umpleți-l cu apă și agitați-l bine de câteva ori. Apoi clătiți cu apă fierbinte.

13. Dacă intenționați să folosiți gheață pentru băuturi și cocktailuri, puneți în fiecare compartiment pentru gheață câte o boabă de cireașă sau fructe de pădure. Astfel veți impresiona lumea cu acele cuburi frumoase de gheață.

14. Dacă ați folosit doar jumătate dintr-o ceapă, ungeți partea tăiată a celeilalte jumătăți cu ulei, astfel ceapa își va păstra prospețimea și proprietățile nutritive.

15. Dacă adăugați puțin lapte în smântână și amestecați bine, aceasta nu se va tăia dacă o puneți în sosuri.

16.Pentru a proteja bulionul de roșii deschis de mucegai, aplicați puțină pudră de muștar pe capac.

17. De asemenea, bulionul de roșii rămas în borcan poate fi protejat de mucegai dacă îl stropiți cu sare fină și turnați ulei vegetal.

18. Verdețurile ofilite pot fi reîmprospătate prin scufundarea lor mai întâi în apă fierbinte și apoi în rece.

19. Sertarele din mesele de bucătărie sunt adesea greu de scos din cauza umezelii. Este suficient să uscați puțin lateralele sertarelor cu un uscător de păr și această problemă va dispărea.

20. Pentru a curăța mai ușor cartofii fierți în coajă, faceți o linie cu un cuțit la jumătatea cartofilor înainte să îi puneți la fiert. După ce cartofii au fiert, pune-ții puțin în apă rece, iar cele 2 jumătăți de coajă vor ieși foarte ușor.

21. O modalitate bună de a înmuia carnea tare, este de a o ține puțin în lapte acru, zeamă de castraveți murați, varză sau saramură de sfeclă roșie.

22. Peștele poate fi păstrat proaspăt o zi sau două în frigider. Trebuie doar să îl dați în interior și în exterior cu sare grunjoasă.

23. Pentru ca cotletul, peștele, carnea sau clătitele să nu se lipească de tigaie, frecați bine tigaia încălzită cu un șervețel înmuiat în ulei.

24. Atunci când faceți orez cu lapte, trebuie să vă amintiți că orezul se umflă și fierbe mai încet în lapte decât în ​​apă. Prin urmare, este mai bine să îl fierbeți măcar 3 sferturi în apă și abia apoi să adăugați laptele.

25. Într-o tigaie fără capac, până la 20% din vitamine se pierd în timpul gătitului, dar într-o tigaie cu capac, nu mai mult de 5%

26. Pentru a obține mai mult suc de la o lămâie, puneți-o în apă fierbinte timp de 5 minute înainte de a o stoarce.

27. Dacă lămâia a început să se usuce, scufundați-o în apă rece. Nu numai că va păstra prospețimea, dar va deveni și mai suculentă.

28. Nu aruncați semințele de ardei iute când gătiți. Adunați-le și uscați-le. În timpul iernii, acestea pot fi adăugate în alimente. Semințele, de altfel, conțin mai mulți nutrienți decât ardeiul în sine și dau preparatelor o aromă minunată. Puteți face același lucru cu toate semințele picante.

29. Pentru a ușura curățarea ouălor după fierbere, adăugați puțină sare în apă în timp ce fierbeți.

30. De asemenea, pentru a răci mai repede ouăle fierte, scufundați-le în apă cu gheață.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!