Doar 10% știu: 38 de reguli de bune maniere pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Doar 10% știu: 38 de reguli de bune maniere pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2022 in Lecții de viațăLifeStylePersonalitateSfaturi si Trucuri

Tu respecți întotdeauna codul bunelor maniere? Ele sunt destul de simple, majoritatea sunt despre modul de a vorbi, politețea, aspectul îngrijit și controlul propriilor emoții.

Din păcate, cei mai mulți ignoră regulile de etică, dar toți cei care se respectă ar trebui să le cunoască și să le folosească.

Iată 38 de reguli de bază:

1. Dacă îi spui cuiva ,,Te invit la un restaurant”, înseamnă că tu trebuie să plătești. Dacă nu vrei să plătești numai tu, poți spune „Poate mergem la un restaurant, ce zici?” – și în acest caz, fiecare va plăti singur. Totuși, dacă un bărbat se oferă să plătească pentru o femeie, ea poate fi de acord.

2. Nu vizitați niciodată pe cineva neanunțat. Poate oamenii mai au perioade când casa nu este perfect curată, mănâncă lucruri mai simple și sunt îmbrăcați de stat în casă. Dacă vreți să vizitați pe cineva, anunțați înainte ca să îi lăsați timp să se pregătească.

O femeie britanică a spus că ori de câte ori apăreau oaspeți neinvitați la ușă, ea se încălța, se îmbrăca și lua o umbrelă înainte să deschidă ușa. Dacă îi plăcea de oaspeți spunea că „Tocmai am ajuns acasă!”, dacă nu îi plăcea, atunci le spunea „Oh, ce păcat, trebuie să plec”.

3. Dacă sunteți la locul de muncă sau în vizită la cineva, umbrela nu se lasă niciodată la uscat deschisă. Ar trebui să fie închisă și așezată într-un suport special, sau dacă acesta nu există, poate fi lăsată pe hol (dacă există gresie).

4. Geanta trebuie pusă în poală sau pe scaun. Pe masă poate fi pusă numai o geantă mică tip plic de eveniment, iar o geantă voluminoasă poate fi atârnată pe spătarul scaunului sau așezată pe podea dacă nu există un scaun special. Servieta trebuie așezată pe podea.

5. Plasele de cumpărături sunt permise numai dacă mergeți sau veniți de la supermarket, precum și plasele de hârtie pe care le primiți atunci când cumpărați haine. Ele nu se folosesc pentru alte întrebuințări, cum ar fi căratul lucrurilor personale atunci când ieșiți la plimbare.

6. Hainele de purtat prin casă trebuie să fie haine confortabile, dar care au un aspect decent. Pijamale trebuie purtate doar în timpul somnului, iar halatul este conceput pentru a merge la baie dimineața sau noaptea.

7. Din momentul în care copilul doarme într-o cameră separată, obișnuiește-te să ciocăni înainte să intri în ea. Apoi el va face același lucru înainte de a intra în dormitorul tău.

8. Numărul total de bijuterii din protocolul internațional nu trebuie să depășească 13 articole.

9. Nu puneți telefonul pe masă în timpul întâlnirilor. Altfel o să le arătați tuturor cât de important este acest dispozitiv în viața voastră, cât de plictisit sunteți de el și că în orice moment sunteți gata să opriți conversația pentru a verifica din nou notificările sau pentru a răspunde la un apel care nu era urgent.

10. Nu invitați pe cineva în oraș dacă aveți de gând să trimiteți mesaje toată seara.

11. Un bărbat nu cară niciodată poșeta unei femei. Poate să-i ducă numai haina, dar doar ca să o ducă în garderobă.

12. Un bărbat intră întotdeauna primul în lift, dar cel care este mai aproape de ieșire pleacă primul.

13. Dacă ești cu cineva și tovarășul tău salută un străin, ar trebui să-l saluți și tu .

14. În mașină, locul din spate dreapta este considerat cel mai prestigios, acesta este ocupat de o femeie, iar bărbatul stă lângă ea, iar când coboară din mașină, el îi deschide ușa și îi dă mâna doamnei.

15. A vorbi public despre faptul că ești la dietă este de prost gust. Cu atât mai mult, nu poți refuza preparatele oferite de gazda ospitalieră sub acest pretext. Asigură-te că îi lauzi talentele culinare, chiar dacă în realitate nu îți permiți să mănânci nimic.

17. Majoritatea oamenilor cred că sushi poate fi mâncat doar cu bețișoare. Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime corect. Bărbații, spre deosebire de femei, pot mânca sushi cu mâinile .

18. Pantofii tăi trebuie să fie întotdeauna curați .

19. Evitați conversațiile fără sens la telefon. Dacă trebuie să vorbiți cu cineva, cel mai bine este să vă întâlniți personal.

20. Dacă cineva te-a insultat, nu trebuie să răspunzi în același fel. Nu te coborî la nivelul acestei persoane. Zâmbește și pleacă politicos.

21. Un bărbat ar trebui să meargă în stânga unei femei pe stradă.

22. Șoferii ar trebui să-și amintească că stropirea trecătorilor cu apă atunci când trece printr-o baltă este un semn al lipsei de respect.

23. Nouă lucruri de păstrat secret: vârsta, averea, certurile în familie, religia, problemele de sănătate, dragostea, cadourile, onoarea și dezonoarea.

24. Subiecte tabu pentru conversația socială: politică, religie, vreme, sănătate, bani. O întrebare nepotrivită: „Doamne, ce rochie! Cat a costat?”. Cum să reacționezi: zâmbești și spui că a fost un cadou, apoi schimbați subiectul. Dacă interlocutorul insistă, spuneți cu blândețe: „Nu aș vrea să vorbesc despre asta”.

25. Discutarea celor absenți, adică pur și simplu bârfa, este inacceptabilă. Nu este permis să vorbim urât despre cei dragi, mai ales despre bărbați. Dacă un bărbat este rău, de ce nu te desparți de el?

26. Oricărei persoană care a împlinit vârsta de 12 ani ar trebui să i se adreseze „dvs.”. Este urât să auzi oameni spunând „tu” ospătarilor sau șoferilor. Chiar și acelor persoane cu care ești bine familiarizat, la birou este mai bine să te adresezi politicos, iar în privat îi poți spune ,,tu”. Excepția este dacă sunteți colegi sau prieteni apropiați.

27. Când mergi la cinema, teatru sau un concert, ar trebui să mergi la locul tău cu fața la cei care sunt deja așezați. Bărbatul trece primul.

28. Un bărbat nu ar trebui să atingă o femeie fără permisiunea ei. Este inacceptabil să o ții de mână, să o atingi în timp ce vorbești, să o împingi sau să o apuci de mână deasupra cotului, cu excepția cazului în care ajuți o femeie să urce sau să iasă dintr-un vehicul și să traverseze strada.

29. Dacă cineva ți se adresează nepoliticos (de exemplu, „Hei, tu!”), nu ar trebui să răspunzi . Fii un exemplu de bună educație și comportament politicos.

30. Regula de aur atunci când folosiți parfumuri este moderația . Dacă seara încă vă simțiți mirosul parfumului, să știți că toți ceilalți s-au săturat de el.

31. Un bărbat educat arată întotdeauna respect pentru o femeie .

32. În prezența unei femei, bărbații pot fuma doar cu permisiunea ei .

33. Oricine ai fi, un director, un academician, o femeie în vârstă sau un școlar, când intri într-o cameră, trebuie să fii primul care salută.

34. Păstrați confidențialitatea corespondenței. Părinții nu trebuie să citească scrisori sau mesaje adresate copiilor. Acest lucru este valabil și pentru cupluri. Acestea sunt lucruri private

35. Nu încerca să ții pasul cu moda . Este mai bine să porți lucruri frumoase, dar demodate decât să arăți groaznic în haine de marcă.

36. Dacă ai fost iertat după ce ți-ai cerut iertare, nu mai aduce altă dată în discuție pentru a spune „îmi pare rău!”. A trecut.

37. Nu ar trebui să râzi în timp ce te uiți la oameni. Acest lucru este ofensator.

38. Nu uitați să le mulțumiți celor dragi, rudelor și prietenilor. Ei nu te ajută pentru că sunt obligați. Aceasta este propria lor decizie

Dacă v-a plăcut articolul, împărtășiți-l și cu prietenii, poate află niște informații noi.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!