Un măr pe zi ține doctorul la distanță! Ce se va întâmpla cu organismul dacă mănânci un măr în fiecare zi

Un măr pe zi ține doctorul la distanță! Ce se va întâmpla cu organismul dacă mănânci un măr în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Este foarte ușor să cumpărați mere în orice perioadă a anului, deoarece acestea sunt accesibile la preț și au o perioadă lungă de valabilitate. Dar sunt ele la fel de benefice precum auzim? Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mâncăm mere:

Mărul este poate unul dintre cele mai cunoscute fructe despre care auzim încă de la o vârstă fragedă. Acest fruct este cunoscut ca o sursă de minerale și vitamine, dar cu toate acestea, consumul necorespunzător poate fi dăunător organismului.

Care sunt beneficiile merelor:

Mărul este un fruct foarte benefic, este necesar organismului din mai multe motive:

a) Protejează corpul împotriva îmbătrânirii, oncologiei și bolilor cardiovasculare. Merele conțin mai mulți antioxidanți decât ​​orice alt fruct.

b) Stimulează digestia. Acizii citric, boric, malic și salicilic îmbunătățesc producția de suc gastric și bilă.

c) Promovează pierderea în greutate. Datorită conținutului lor scăzut de calorii și conținutului ridicat de fibre, merele coapte sau proaspete pot ajuta la pierderea în greutate.

d) Ele furnizează minerale și vitamine organismului. Dar asta nu înseamnă că puteți procura necesarul zilnic de nutrienți doar cu mere.

e) Scade tensiunea arterială, scade nivelul colesterolului și reface sângele. Nivelul hemoglobinei crește din cauza fierului prezent în mere.

f) Sportivii sunt energizați de mere înainte de antrenament și, de asemenea, ajută la refacerea forțelor după acesta. Un măr, de exemplu, poate fi înlocuit cu suc sau o băutură pentru sport.

Cum este cel mai bine să consumăm merele:

Deși cei mai mulți dintre noi am fost învățați să mâncăm mere proaspete încă din copilărie, multe diete medicale le interzic din cauza acizilor pe care îi conțin – malic și tartric.

În plus, fibrele prezente în mere pot provoca o exacerbare a ulcerelor, colitei sau gastritei. Dar în formă coaptă, un măr este foarte util pentru intestine, deoarece nu mai există acizi în el, sunt distruși prin tratament termic. În plus, un măr crud este pur și simplu „prea dur” atât pentru bătrâni, cât și pentru cei cu gingii sensibile.

Cu toate acestea, avertismentele de mai sus sunt condiționate de sănătatea fiecăruia în parte, așadar pentru majoritatea oamenilor sănătoși, un măr proaspăt suculent va aduce doar beneficii.

De ce ar trebui să includeți mere în meniul zilnic:

Un măr de mărime medie pe zi va îmbunătăți starea pielii, va activa digestia și va scădea colesterolul. Efectul pozitiv al merelor asupra normalizării tensiunii arteriale le face utile pentru pacienții hipertensivi.

Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă „prescrieți” mere pentru a vă îmbunătăți sănătatea sau a pierde în greutate, este mai bine să ajustați alimentația complet, doar sub supravegherea unui specialist.

Cine nu ar trebui să mănânce mere și de ce:

Un măr consumat cu jumătate de oră înainte de masă crește pofta de mâncare. Dar este mai bine să nu mâncați acest fruct pe stomacul gol pentru a evita iritarea mucoaselor, balonarea și alte probleme. Merele sunt contraindicate pe stomacul gol persoanelor cu probleme gastro-intestinale.

Doar oamenii sănătoși pot sta pe o mono-dietă de mere și nu ar trebui să dureze mai mult de o zi. Acizii prezenți în mere provoacă uneori inflamații care apar în vezica biliară. Totuși, nu vă recomandăm aceste mono-diete și vă sfătuim să vă concentrați pe o alimentație echilibrată și sănătoasă.

Mărul este un fruct foarte popular, disponibil aproape pe tot parcursul anului. Dar trebuie să-l consumi cu moderație și să te asiguri că nu ai boli care se pot agrava dacă mănânci mere regulat.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!