Petele de vârstă: cauza principală a apariției și cum să o eliminați

Petele de vârstă: cauza principală a apariției și cum să o eliminați

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Majoritatea persoanelor se confruntă cu pete de vârstă la bătrânețe, dar v-ați întrebat vreodată care este cauza apariției lor? În acest articol vă vom prezenta tot ce trebuie să știți despre petele de vârstă și cum le puteți trata.

Ce sunt petele de vârstă

Petele maronii sunt o reacție normală a organismului la efectele razelor solare asupra pielii. Cu fiecare an care trece, este posibil să observați tot mai multe pete mici întunecate pe piele. Cel mai adesea încep să apară în jurul vârstei de 50 de ani.

Dacă nu vă place aspectul petelor de vârstă, această problemă poate fi rezolvată. Saloanele de înfrumusețare și industria de beauty vă pun la dispoziție multe modalități prin care puteți scăpa de petele pigmentare în câteva săptămâni sau luni.

Metode comune pentru tratarea petelor de vârstă

  • creme de albire (atenție, acestea au și efecte negative, pot produce arsuri, uscăciune, mâncărime sau roșeață a pielii);
  • proceduri cosmetice costisitoare (înlăturarea cu laser sau lumină pulsată pentru a distruge celulele care produc melanină și pete de culoare);
  • congelare (crioterapie), în care se aplică azot lichid sau altă soluție de înghețare pe petele de vârstă; după ce rănile s-au vindecat, pielea va deveni ușor mai deschisă, dar poate deveni iritată, cicatrice permanentă sau complet decolorată;
  • distrugerea stratului de suprafață al pielii cu o perie care se rotește rapid; în acest fel suprafața pielii este îndepărtată astfel încât un nou strat de piele sa crească în locul celui vechi; după o astfel de expunere, pot apărea roșeață temporară și coajă specifică unei zgârieturi.
  • exfoliere chimică, în care se aplică acid pe piele, care va distruge stratul exterior al pielii până la petele de vârstă; după îndepărtarea stratului exterior, pielea nouă se formează în locul petei;
  • utilizarea peroxidului de hidrogen, care ajută la hidratarea petelor de vârstă și la dizolvarea acestora în timp; efectele secundare sunt iritarea pielii și cruste.

După cum puteți vedea, există multe moduri de a scăpa de petele pigmentare, dar acestea nu garantează o soluție completă și eficientă a problemei. De ce? Răspunsul este simplu: pentru că toate aceste metode au ca scop eliminarea consecințelor problemei, și nu cauza acesteia .

Motivul apariției petelor de vârstă

În urma unor cercetări recente, oamenii de știință au stabilit cauza obiectivă a apariției petelor de vârstă. Cauza principală este lipsa de vitamina C în organism!

Vitamina C protejează pielea de soare, deoarece este implicată activ în formarea colagenului. În același timp, s-a stabilit că vitamina C ar trebui să fie furnizată organismului din alimente naturale integrale (legume, fructe, verdeață cu frunze). Numai în acest caz, vitamina C va avea un efect benefic asupra metabolismului și va preveni formarea petelor de vârstă.

Un nou studiu realizat pe 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, care prezentau pete de vârstă a avut rezultate excelente. Femeile s-au asigurat că își procură suficientă vitamina C din surse naturale și că aceasta era bine absorbită de organism, iar la 80% dintre acestea s-au observat schimbări pozitive după numai 2 săptămâni. După 1 lună, petele de vârstă au dispărut la 40% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 55 de ani, iar la 60% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 60 și 65 de ani au scăzut semnificativ.

Cercetările în această direcție sunt în desfășurare, dar rezultatele date până în prezent indică în mod convingător că este destul de ușor să previi apariția petelor de vârstă și chiar să scapi de ele cu ajutorul vitaminei C.

Trebuie doar să ținem cont că nu este suficient doar să procurăm cantitatea necesară de vitamina C, ci trebuie să ne asigurăm că aceasta este bine absorbită în corp.

Pentru a vă proteja în continuare pielea de apariția petelor de vârstă, acoperiți-vă cât mai mult corpul atunci când vă expuneți la soare, purtați pălării și folosiți protecție solară. Evitați expunerea prelungită la soare.

În concluzie, petele de vârstă nu sunt periculoase, dar te pot deranja personal datorită aspectului lor inestetic.

Dacă doriți să rezolvați această problemă, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfaturi despre cum să procurați suficientă vitamina C pentru organismul dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!