Cum ne putem folosi puterea mintii pentru a ne vindeca si a tine departe raul de noi

Cum ne putem folosi puterea mintii pentru a ne vindeca si a tine departe raul de noi

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2020 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Puterea de vindecare a minţii are multe de oferit, însă trebuie să fim mereu atenți să nu picăm în extrema opusă rațiunii, cea în care abundă escrocheriile și credulii. BANG! Eşti surprins de un sunet puternic. Devii alert instantaneu, uitându-te în jur, căutând pericolul, inima face 13-14!

Această simplă observaţie este dovada incontestabilă că starea minţii noastre are un efect puternic asupra corpului – un adevăr fundamental pe care l-am ignorat pentru prea mult timp, spune Jo Marchant, autoarea volumului „Cure: A Journey into the Science of Mind Over Body”.

În cartea sa, Merchant dezbate un subiect extrem de interesant: modul în care mintea noastră influenţează sănătatea, şi cum putem valorifica aceste efecte şi astfel să ne ajutăm pe noi înşine. De cele mai multe ori, aceste subiecte au fost dintotdeauna văzute ca ținând mai degrabă de domeniul pseudoştiinţei însă tot mai multe studii încep să arate faptul că mintea și mentalul nostru au efecte fizice clare.

Marchant este unul dintre acei „autori ciudați” ai științei care se străduiește să reabiliteze mintea umană sau, mai bine zis influența pe care o are asupra trupului. Până acum, din păcate, această idee era privită drept pseudoștiință și dacă menționai acest lucru într-un for academic te luau toți în râs.

„Multe terapii alternative au eşuat în a demonstra beneficii atunci când au fost testate.” – adaugă Marchant. Cu toate acestea, tot mai multe studii arată în mod clar și fără echivoc că mintea are o forță uriașă asupra noastră, asupra emoțiilor noastre, a predispozițiilor și reacțiilor biologice, chimice și organice ale trupului nostru.

Medicii pot folosi această informație pentru a exploata puterea minții noastre de a ne face să ne simțim mai bine, pentru a micșora dozele de medicamente și tratamente alopate.

Dovezile că metode ca hipnoza şi realitatea virtuală pot reduce considerabil durerea şi pot oferi o alternativă la dependenţa de medicamente, sunt în special convingătoare. Există un mesaj foarte clar pentru medici: modul cum se simt pacienţii, starea lor de spirit contează foarte mult!

Dar nu ai nevoie de medici pentru a te simți mai bine, poți să faci asta și singur, printr-o focalizare a atenției, prin biofeedback și chiar prin meditație și exprimarea recunoștinței.

Aceste tehnici nu tratează în mod miraculos boli sau tulburări grave, dar există dovezi că ele ne pot ajuta să ne simţim mai bine şi să ne reducem şansele de a dezvolta boli legate de stres cum ar fi cele de inimă. Starea de spirit scăzută este în corelație directă cu o stare de sănătate precară în timp ce o stare de bine generală ajută foarte mult la recuperare și însănătoșire grabnică. Putem obține această stare bună făcând sport, yoga, meditație sau pur și simplu ascultând muzică.

Puterea minții este extraordinară, atunci când este folosită… cu cap. Așadar, folosește-te de ea. Cum? Foarte simplu. Te-ai născut cu o abilitate extraordinară care te poate ridica sau te poate doborî. Totul depinde de tine, dacă o lași să te controleze sau dacă o controlezi tu!

Despre ce vorbesc aici? Despre imaginație.

Imaginația „bolnavă” te poate doborî când nu o controlezi sau, te poate ajuta să atingi cele mai înalte culmi, atunci când o pui în slujba unui scop. Poți să te dai de ceasul morții pentru o problemă cu care te confrunți și să îți imaginezi cele mai negative scenarii sau să îți controlezi mintea, să folosești puterea minții și să creezi în mintea ta scenarii de succes și reușită, de sănătate și de vindecare.
Această atitudine va genera reacții corespunzătoare în corp, reacții care îl vor ajuta trupul să se refacă mai repede, sau să fie mai sănătos.

Ca de obicei, alegerea îți aparține! Chiar dacă întrebarea mea pare retorică și fără sens, te invit totuși să răspunzi la ea și să îți asumi acel răspuns: vrei să fii sănătos sau bolnav?

Vrei să îți folosești puterea minții sau să te lași condus de reacțiile primare?

Articol preluat din revistacariere.ro



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!