Cum sa ajungi la starea de fericire – 11 sfaturi inspirationale de care ar trebui sa tinem cont toata lumea!

Cum sa ajungi la starea de fericire – 11 sfaturi inspirationale de care ar trebui sa tinem cont toata lumea!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 May 2019 in De Suflet

“Trebuie să ne dorim să scăpăm de viața pe care am plănuit-o pentru a avea viața care ne așteaptă.” – Joseph Campbell

Starea de fericire poate fi atinsa daca traiti in contact cu voi ajutati de cele 11 puncte de mai jos. Oamenii de stiinta au analizat mii de oameni, iar ceea ce a descoperit Leo Bormans este pe cat de suprinzator, pe atat de plin de inspiratie.

Acceptati ceea ce aveti – Cercetarea arata ca oamenii fericiti au niveluri modeste de asteptari si aspiratii, vor ceea ce pot sa obtina, in timp ce persoanele nefericite nu reusesc sa obtina niciodata ceea ce isi doresc. De asemenea, oamenii fericiti stiu sa evite dezamagirile si cum sa genereze surprize placute. Acest lucru se datoreaza faptului ca ei se straduiesc sa indeplineasca obiective realiste si sunt multumiti cu ceea ce au.

Bucurati-va de ceea ce faceti – Oamenii fericiti fac ceea ce le place si le place ceea ce fac, si nu fac lucrurile pentru bani sau lauda. Nu are nici un rost sa ramai blocat intr-un loc de munca pe care il urasti, inconjurat de colegi neprietenosi, doar pentru ca banii sunt suficienti. Oamenii uita ca le este permis sa fie si fericiti la servici. Multi dintre noi petrecem cei mai frumosi ani din viata noastra incercand sa facem bani, iar in timpul acestui proces ne sacrificam sanatatea si familia. Mai tarziu, acesti oameni isi cheltuie aceeasi bani incercand sa isi recupereze sanatatea pierduta si familia indepartata.

Traiti pentru prezent – Nu insitati asupra trecutului, asupra lucrurilor care nu au functionat cum trebuie sau a esecurilor anterioare. In acelasi mod, nu visati la un viitor idealizat care nu exista sau nu va ingrijorati ca nu s-a intamplat, inca. Oamenii fericiti traiesc pentru prezent si au moduri pozitive de a gandi. Daca nu puteti fi fericiti astazi, ce va face sa credeti ca maine va fi diferit?

Alegeti fericirea – Nu trebuie sa va fie teama sa faceti un pas inapoi si sa va reanalizati obiectivele. Imaginati-va viata ca pe o poveste pe care o puteti modifica si corecta pe masura ce mergeti mai departe. Acest mod de abordare flexibila necesita gandire pozitiva si o minte deschisa. Trebuie sa alegeti tot timpul sa fiti fericiti.

Relatii – Cu totii traim fericirea in relatie cu ceilalti oameni. Trebuie sa tineti minte ca la fel cum alte persoane ne pot face pe noi fericiti, si noi suntem “alti oameni” pentru altcineva. Incercati sa pretuiti oamenii care sunt importanti pentru dumneavoastra. Cercetarea arata totodata ca persoanele casatorite sunt mai fericite decat cele singure.

Nu comparati – Claudia Senik, profesor la Universitatea Sorbona din Paris spune ca ambitia este sanatoasa si ii face pe oameni fericiti, insa invidia ii face nefericiti. Trebuie sa va concentrati asupra obiectivelor si viselor pe care le aveti astfel incat sa va bucurati de propriile reusite.

Fii tu insuti – Asa cum nu trebuie sa va comparati cu alte persoane, este important sa nu va ingrijorati in legatura cu ceea ce cred ceilalti despre felul cum sunteti. Oamenii fericiti sunt spontani, naturali si reali. Acestia spun ceea ce cred si ceea ce simt, si nu sunt ingrijorati in legatura cu ceea ce cred altii despre ei.

Nu va ingrijorati – Oamenii fericiti nu se ingrijoreaza si recunosc ca 90% din griji nu se indeplinesc. Lasati grijile nejustificate deoparte!

Organizati-va – Poate ca ii invidiati pe cei cu o personalitate boema si care se lasa dusi de val, insa nu va pacaliti. Oamenii fericiti planuiesc si organizeaza, au obiective si un scop bine stabilit. Puteti obtine doar ceea ce va doriti sau visati, asta daca stiti exact ce doriti sau visati.

Ganditi pozitiv – Sentimentele si emotiile negative creaza disconfort psihic si stres psihologic. Oamenii fericiti elimina toate lucrurile negative si privesc doar partea frumoasa si pozitiva a lucrurilor. De exemplu, atletii se vor gandi intotdeauna cum vor castiga cursa nu cum vor pierde. Trebuie sa trecem de la o perspectiva negativa, cea cu jumatatea de pahar gol, la perspectiva cu jumatatea plina a paharului, si totodata sa punem in practica optimismul. Optimismul este mecanismul natural de autoaparare al mintii impotriva depresiei.

Pretuiti fericirea – Fericirea poate fi invatata, iar gasirea unui scop in viata iti poate usura drumul. Oamenii fericiti apreciaza si realizeaza ca fericirea le va prelungi viata.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!