Gandurile si obiceiurile iti auto-saboteaza viata, fericirea si succesul! Invata sa le elimini din mintea ta!

Gandurile si obiceiurile iti auto-saboteaza viata, fericirea si succesul! Invata sa le elimini din mintea ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Odată ce ai citit o carte care îți place, anumite părți din ea vor rămâne cu tine pentru totdeauna.” – Louis L’Amour

Desi crezi, in cele mai multe momente, ca fiecare zi este o binecuvantare, exista anumite gesturi sau obiceiuri pe care le ai care nu fac altceva decat sa te umple de energie negativa si de pesimism.

Iata deci, cum stii daca te auto-sabotezi:

Nu traiesti in prezent, ci mereu cu gandul la trecut – Daca ieri a trecut, cel mai bine ar fi sa lasi ieri in trecut. Azi e alta zi. O alta sansa. Daca te gandesti azi la ce nu ai putut schimba ieri, potentialul prezentului scade. Aminteste-ti mereu ca exista lucruri pe care nu le poti controla sau schimba. Fii multumita cu tine, cu ce ai facut, cu ce ai putut sa faci si bucura-te de ce are ziua sa-ti ofere!

Te stresezi facand mereu liste cu ce ai de facut. Mereu. Si mereu – Este in regula sa ai un program, o rutina, un orar. Insa, nu-ti repeta incontinuu si cand esti la masa sau cand esti in metrou, ce ai de facut azi. Esti om, nu esti robot. Ai incredere in tine ca vei face tot ce trebuie si fara sa adaugi extra presiuni. Da-ti voie sa fii adult si gandeste-te ca felul in care pui presiuni pe tine este legat de felul in care nu te iubesti.

Faci mereu previziuni negative despre cum va fi ziua – Daca subconstient iti spui “Sunt sigura ca iar voi intarzia” sau “Sigur ca ma va tine seful peste program” deja ai influentat ziua. Iata cum stii daca te auto-sabotezi: daca judeci rutina cu o energie negativista, deja esti prinsa in asta! Nici nu mai conteaza ce va merge rau! Si daca merge ceva rau, lasa sa se intample si asta! Nu sta in puterea ta sa controlezi ce se intampla. Dar sta in puterea ta sa controlezi felul in care reactionezi la ce se intampla.

Iti setezi mereu asteptari de-a dreptul obositoare – Cu totii ne dorim zile de poveste. Totul sa fie perfect si sa ne atingem scopurile fara batai de cap. Insa, e imposibil asta! Este insa posibil sa ramai constienta la cate lucruri te inhami pe parcursul zilei. De fapt tu nu vrei sa ii dezamagesti pe cei din jurul tau si nu-ti dai seama ca uiti de cel mai important om din viata ta: de tine! Asculta-ti corpul si da-i ceea ce vrea. Daca vrea somn si nu cocktailuri cu prietenele, da-ti voie sa te odihnesti!

Lasi ziua sa te defineasca – Da, sigur ca ziua de luni este deprimanta. Si nu o astepti deloc. Si nimeni nu o asteapta. Si mai bine era in weekend. Insa totul depinde de cum privesti lucrurile. Iata cum stii daca te auto-sabotezi: daca mereu te gandesti “Ah, maine e luni”, iar atitudinea ta este nefericita, atunci ziua de luni va fi intr-adevar deprimanta.

Daca iti bazezi pofta de viata pe vremea de afara sau pe ziua saptamanii nu faci altceva decat sa te torturezi. Pana la urma, de ce sa asociem anumite zile cu anumite emotii?

Incearca sa nu mai tratezi zilele saptamanii ca pe niste sarcini pe care trebuie sa le duci la bun sfarsit. Apreciaza faptul ca este inca o zi in care ai sa traiesti. Deci, traieste! Doar tu poti controla daca pictezi ziua cu norisori sau cu soare!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!