9 sfaturi care vă vor ușura viața și vă vor ajuta să nu cădeți în dependența de ceilalți oameni.

9 sfaturi care vă vor ușura viața și vă vor ajuta să nu cădeți în dependența de ceilalți oameni.

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiSpiritualitate

Cât de des cădem în capcana manipulării altor oameni, fără să ne dăm seama? Cred că toți ne dăm seama că asta se întâmplă la orice pas.

Astăzi, pentru voi, avem 9 secrete care vă vor ajuta să reduceți dependența de ceilalți. Folosiți-le și aplicați-le doar în scopuri bune!

1. CINE ÎȘI DOREȘTE – ACELA TREBUIE SĂ FACĂ

Cât de des auziți în viața voastră cuvintele “trebuie” și “ar trebui” de la alți oameni? Cred că destul de des. Toate acestea au ca scop dezvoltarea sentimentului de datorie, adesea din partea părinților către copii. Dar se întâmplă și ca pur și simplu mediul vostru din prieteni și cunoștințe să creadă că știe mai bine cum ar trebui să trăiți.

De fapt, așa cum a spus un mare filosof contemporan, “Așteptările voastre sunt problemele voastre”.

Dacă cineva vă spune că ar trebui să faceți ceva pentru că “așa trebuie” sau pentru că “așa se face”, sugerați-i să facă asta singur – pentru că, în mod evident, în primul rând, acest lucru este necesar lui.

2. DACĂ NU SUNTEȚI SIGURI, NU PROMITEȚI. DACĂ AȚI PROMIS, EXECUTAȚI

Aveți grijă la cuvintele voastre și la ceea ce spuneți oamenilor. Promisiunile făcute fără să vă gândiți bine dacă le puteți realiza vă vor atârna ca o povară energetică grea până când le veți îndeplini sau le veți refuza.

Nu vă creați fire suplimentare de care puteți fi trași, filtrați-vă vorbele și urmăriți promisiunile pe care le faceți.

O simplă atenție vă va scăpa de multe probleme potențiale.

3. DACĂ NU V-A FOST CERUT AJUTORUL – NU VĂ BĂGAȚI

Uneori, oamenii cad în capcana dorinței de a-i ajuta pe cei din jur și de a face bine. Nu trebuie să faceți asta. Binele vostru poate să nu fie dorit de nimeni, în special dacă nu v-a fost cerut. Uneori, reacția poate fi foarte negativă, până la agresiune.

Cealaltă extremă este când oamenii se obișnuiesc atât de mult cu faptul că îi veți ajuta întotdeauna, chiar și atunci când nu ați fost rugați, încât așteaptă ajutorul vostru în mod implicit, iar când nu îl primesc dintr-un motiv oarecare, se miră și uneori chiar îl cer.

Nu ajutați acolo unde nu vi s-a cerut să faceți asta.

4. TRĂIȚI ÎN PREZENT

Acesta este un principiu care nu se aplică numai la modul în care percepeți viața în general – deși și acest aspect este foarte important – ci și la modul în care oamenii vă percep pe voi.

Se întâmplă să auziți de la ei ceva de genul “te-ai schimbat atât de mult” sau “ai fost diferit în trecut”. Asta nu înseamnă deloc că este ceva în neregulă cu voi, ci că persoana vă percepe diferit acum decât în trecut. Și a cui este această problemă? Corect, nu vouă, ci persoanei respective.

5. STABILIȚI OBIECTIVE, DAR NU VĂ BLOCAȚI ASUPRA LOR

Desigur, este important să aveți o direcție în viață pentru a ști încotro și cum să mergeți. Dar este și important să înțelegeți că obiectivele pot să se transforme în timp, să se îndepărteze sau să devină mai mari.

Nu vă blocați pe obiectivul pe care îl aveți acum, altfel riscați să vă epuizați atunci când îl atingeți.

Permiteți-vă să schimbați sau să reordonați obiectivele în timp – astfel veți avea întotdeauna o motivație pentru a avansa și a evolua.

6. NU VĂ BĂGAȚI ÎN CALEA NIMĂNUI ȘI NU LĂSAȚI PE ALTII SĂ SE BAGE ÎN CALEA VOASTRĂ

Întotdeauna există posibilitatea să fiți distrași și să vă pierdeți concentrarea. Expresia magică “nu deranjați, vă rog”, rostită fără emoții negative, vă va ajuta să vă stabiliți limitele și să continuați liniștit activitatea voastră.

Și amintiți-vă că nu ar trebui să împiedicați pe ceilalți să facă ceea ce doresc, chiar dacă vi se pare ciudat sau neînțeles.

Nu deranjați, pentru că viața lor și alegerea lor.

7. NU EXISTĂ LUCRURI RELE, CI DOAR LUCRURI UTILE, CHIAR DACĂ SUNT NEPLĂCUTE

Altfel spus, se poate spune că “nu există vreme rea”. Sau “toate greșelile noastre sunt experiența noastră“. Sau “nu există eșecuri, există doar feedback“.

În general, dacă învățați să percepeți tot ceea ce vi se întâmplă fără prea multe emoții, acest lucru vă va oferi un avantaj semnificativ față de cei care nu au dobândit această abilitate.

Nu putem schimba ceea ce se întâmplă, dar putem schimba modul în care reacționăm la asta.

8. NU JUDECAȚI

Uneori este foarte greu să nu discutați cu prietena despre cât de proastă este Dana și cât de mult greșește vecina Gina. Însă făcând asta, vă risipiți energia și rămâneți goi ca un vas spart.

Sunteți siguri că vreți să trăiți doar pentru a fi o sursă de energie în folosul altor oameni?

Dacă nu, începeți să vă gândiți la voi înșivă și să vă îndreptați energia către voi înșivă și în folosul vostru, nu pentru a discuta și a judeca alte persoane, care nu primesc niciun beneficiu din asta.

9. NU DAȚI MAI DEPARTE INFORMAȚII FĂRĂ SĂ LE VERIFICAȚI

Verificați și asimilați orice informație înainte de a o transmite în lume. Atâta timp cât doar preluați un text, nu învățați nimic și nu oferiți nimic util altor persoane.

Însă dacă ați înțeles ceea ce vi s-a spus, ați prelucrat acea informație și o oferiți altora din proprie inițiativă – este cu totul altceva.

Nu fiți plagiatori, fiți meșteri.

Acestea sunt cele 9 sfaturi care vă vor ușura viața și vă vor ajuta să nu cădeți în dependența de ceilalți oameni.

Respectați-le și nimeni nu va putea vă strica viața.

Toate cele bune și multă energie pozitivă în viața voastră!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!