9 modalități de a face față persoanelor toxice

9 modalități de a face față persoanelor toxice

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Oamenii toxici ne pot dăuna, la fel ca și substanțelor toxice. Singura diferență este că nu poți pune un semn de avertizare pe o persoană. “Atenție, toxic!” Prin urmare, trebuie să ne bazăm pe instinctele noastre și să recunoaștem noi înșine astfel de oameni.

Există oameni care sunt mai capabili să facă față persoanelor toxice datorită anumitor trăsături și obiceiuri de personalitate. Așa că ajungem la subiectul articolului nostru, și anume 9 moduri de a face față rapid și eficient cu persoanele toxice.

1. Fii conștient de sine

Revista Psychology Today definește conștiința de sine ca „evaluarea și înțelegerea corectă a capacităților și preferințelor tale, precum și exprimarea lor în comportamentul tău și impactul lor asupra celorlalți”.

Fiind conștient de sine, vei putea recunoaște orice amenințare externă sau internă pentru tine. Oamenii toxici sunt un astfel de factor.

2. Iartă, dar nu uita

Inteligența emoțională este responsabilă de modul în care ne ferim de persoanele toxice. Oamenii inteligenți emoțional înțeleg importanța iertării . Cu toate acestea, nu uită de cei care le-au trădat încrederea. Inteligența emoțională ne permite să ne concentrăm eforturile pe construirea de relații cu cei care merită cu adevărat.

3. Nu te lăsa manipulat de ei

Să recunoaștem, a fi neutru din punct de vedere emoțional în jurul persoanelor toxice este extrem de dificil, dar nu este imposibil. Pentru a combate persoanele toxice, trebuie să rămânem rezistenți și să ne recuperăm rapid. Oamenii toxici ne pot seca de energie și, prin urmare, este necesar să găsim puterea de a ne ridica și de a deveni chiar mai puternici decât înainte.

4. Stabiliți limite

Oamenii inteligenți au o capacitate înnăscută de a rămâne productivi în toate circumstanțele. Ei reușesc să facă acest lucru identificând și eliminând imediat amenințările care le pot afecta productivitatea. La fel se întâmplă și cu persoanele toxice – le identifică și le elimină instantaneu ca pe o „amenințare”.

Aceasta nu înseamnă că sunt nepoliticoși . O persoană inteligentă va fi politicoasă, dar în același timp fără compromisuri și nu va permite oamenilor negativi să îi influențeze în vreun fel.

5. Folosește-ți energia cu înțelepciune

Oamenii toxici se hrănesc cu energia altor persoane. Oamenii deștepți, pe de altă parte, știu să-și folosească cel mai eficient potențialul energetic și nu permit oamenilor toxici să le folosească energia. În schimb, o păstrează și o consumă pe ceva util pentru ei înșiși.

6. Învață să te concentrezi

O persoană toxică caută mereu să distragă atenția celorlalți prin acțiunile ei. Însă o persoană inteligentă nu va permite niciodată obstacole în calea lor. Se va concentra asupra rezultatului și va merge mai departe, fără să acorde atenție nimănui.

7. Înconjoară-te de oameni care te susțin

Oamenii inteligenți sunt de obicei foarte motivați și lucrează pentru a-și face viața și a celor dragi mai buni. Ei înțeleg, de asemenea, cât de importantă este munca în echipă. După ce interacționează cu oameni toxici, aceștia vor căuta sprijin din partea persoanelor în care au încredere, iar acest lucru îi va ajuta să se refacă mai repede.

8. Nu vă angajați în dialog negativ cu oamenii toxici

Chiar și o persoană inteligentă din punct de vedere emoțional poate avea uneori un dialog negativ cu sine. Oamenii toxici pot declanșa gânduri negative la alții, în special la cei care nu au fost pregătiți pentru asta. Însă oamenii inteligenți pot recunoaște și opri întotdeauna dialogul negativ. Acest lucru se aplică și gândurilor negative pe care ni le provoacă oamenii toxici.

9. Concentrați-vă pe găsirea unei soluții

Oamenii deștepți caută întotdeauna soluții la problemele lor. Conflictul cu o persoană toxică este doar o problemă pentru ei. Oamenii inteligenți emoționali vor lua în considerare toate opțiunile disponibile și vor lua măsurile necesare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!