9 lucruri pe care le fac întotdeauna oamenii toxici. Ferește-te de ei!

9 lucruri pe care le fac întotdeauna oamenii toxici. Ferește-te de ei!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSpiritualitate

Cu toții avem de-a face cu oameni al căror comportament ne afectează. Dar pentru a putea îndepărta aceste persoane toxice din viața noastră trebuie mai întâi să învățăm să le recunoaștem.

Iată 9 lucruri pe care le fac întotdeauna oamenii toxici:

1. Au schimbări bruște de comportament 

Ieri erau foarte drăguți, iar azi te privesc cu dispreț. Desigur, începi să te întrebi cu ce ai greșit și ce poți face ca să îndrepți lucrurile. Dar problema nu este la tine, ci la felul în care te manipulează ei în a crede că ești vinovat.

2. Te fac mereu să pari dator 

Îți fac o „favoare” sau un cadou, iar tu automat te simți dator față de ei. Cel mai bine este să nu acceptați nimic pentru că după aceea este posibil să vă ceară intenționat lucruri pe care nu vreți să le faceți în mod normal.

3. Te acuză mereu de anumite lucruri

Ca un tunet în plină zi, ei încep să te acuze de diferite lucruri. Fiind luat prin surprindere, tu începi să te scuzi. Chiar dacă ai greșit sau nu, cel mai bine este să te lase să îți pui gândurile în ordine pentru a putea explica situația.

4. Dau vina pe tine pentru insecuritățile lor

Când o persoană te întreabă ,,Ai vreo problemă cu modul în care arăt?” nu înseamnă că te acuză pe tine. De fapt, nevrând să își recunoască insecuritatea, va face să pară că tu ești de vină pentru cum se simte.

5. Nu își cer scuze niciodată

Oamenii toxici nu își asumă responsabilitatea pentru faptele lor. Ei consideră că au mereu dreptate și nu își cer scuze când greșesc. Degeaba le spui că au făcut o greșeală, ei o să caute mereu moduri prin care să pară nevinovați.

6. Nu se bucură pentru realizările tale 

Dacă le spui ceva care te bucură, vor avea întotdeauna ceva de spus care să îți strice starea de spirit. Dacă ai cumpărat o casă, nu le place zona, dacă ai cunoscut pe cineva, speră sa nu fie la fel de plictisitor ca ultimul.

7. Te evită în momente importante 

Poate trebuia să vorbiți despre ceva important sau să îi ceri ajutorul, dar nu îți mai răspunde la telefon. Adevărul este că nu vor să se implice în problemele tale personale pentru că pe ei nu îi afectează cu nimic.

8. Te jignesc în mod subtil

De multe ori oamenii spun lucruri jignitoare într-un mod subtil pentru a părea inocenți. Cel mai bun mod de a te apăra este să nu lași aceste vorbe să te afecteze, deoarece ști că nimic din ce spun ei nu te reprezintă.

9. Nu vor să-și rezolve problemele

Atunci când vreți să discutați despre o problemă, ei schimbă subiectul sau aduc în discuție altceva. Este inutil să te cerți cu astfel de persoane pentru că vor ajunge să dea vina tot pe tine pentru problemele lor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!