9 Beneficii incredibile ale apei băute din vase de cupru!

9 Beneficii incredibile ale apei băute din vase de cupru!

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 November 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Cuprul este în mod natural auto sterilizant și toxic pentru agenții patogeni care intră în contact cu el. Distruge chiar și bacteriile rezistente la antibiotice sau „super-germeni” precum MRSA. Păstrați apă în vase de cupru peste noapte și beți-o a doua zi dimineața. Elimină bacteriile care cauzează infecții și, de asemenea, ajută digestia, pielea și părul să fie sănătos, vindecarea rănilor și ajută la fluxul senzorial prin sistemul nervos.

Utilizarea ayurvedică a vaselor de cupru datează de multe secole și este unul dintre cele mai vechi exemple de sănătate naturală preventivă. Sa observat că oamenii care beau apă din vase de cupru au avut tendința de a se recupera mai repede și mai complet decât se aștepta.

Vechii egipteni foloseau vase de cupru pentru a menține apa proaspătă. Ei au observat că, cuprul este un material bun pentru păstrarea apei și și-au dat seama de beneficiile naturale pentru sănătate ale apei potabile păstrată în vase de cupru.

S-a observat, de asemenea, că animalele care beau din vase de cupru și plantele udate cu apă îmbogățită cu cupru erau mai sănătoase decât cele care nu. Oamenii de știință au descoperit că ionii de cupru pot distruge bacteriile dăunătoare, care nu se găsesc în niciun alt metal.

Descoperirile sugerează că vasele de cupru sunt letale pentru organisme precum: E. coli, Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), Campylobacter Jejuni și Salmonella. Un alt studiu a arătat că bacteriile E. coli au supraviețuit timp de 28 de zile pe o suprafață de oțel inoxidabil, dar au fost complet distruse după doar 90 de minute de contact pe o suprafață de cupru! Știința modernă numește acest lucru efect oligodinamic – efectul toxic al anumitor metale asupra microorganismelor patogene.

S-a stabilit că plasarea obiectelor din cupru în unitatea de terapie intensivă (UTI) din secțiile de spital poate reduce cu mai mult de jumătate numărul infecțiilor dobândite de pacienți în spital.

SIMPTOME ALE DEFICIENȚEI DE CURU

Corpul nostru are nevoie de cupru doar în cantități mici, dar adesea nu mâncăm suficiente alimente bogate în cupru. Cuprul este esențial pentru multe funcții ale corpului. Ajută la utilizarea eficientă a fierului, este esențial pentru activitatea enzimatică adecvată, funcția metabolică sănătoasă, sinteza țesutului conjunctiv, creșterea producției de energie și multe alte utilizări în organism.

Prin urmare, deficiența de cupru poate avea următoarele efecte negative asupra organismului nostru, iar aceasta este doar o scurtă listă!

 • Anemia și scăderea celulelor albe din sânge
 • Oasele fragile care duc la osteoporoză
 • Oxidarea colesterolului LDL care provoacă probleme cardiace
 • Sistem imunitar slab, rezistență scăzută la infecții
 • Boala tiroidiană
 • Temperatura scăzută a corpului
 • Letargie
 • Reținerea apei
 • Dezvoltare oprită
 • Căderea părului și albirea prematură a părului
 • Probleme ale pielii

SURSE DE HRANĂ BOGATE ÎN CUPRU

Corpul nostru nu poate sintetiza cuprul, așa că trebuie să-l obținem din surse alimentare. Cuprul este prezent în cantități mici într-o varietate de alimente, cum ar fi carnea, fructele de mare, cerealele integrale, fasolea, leguminoasele, toate nucile (cu excepția arahidelor), legumele cu frunze verzi, usturoiul și legumele rădăcinoase.

Dintre toate aceste alimente naturale, stridiile sunt cea mai bogată sursă de cupru. Consumul oricăruia dintre aceste alimente care au fost procesate (ambalate sau conservate) nu vă va oferi niciun tip de cupru, deoarece conținutul de cupru se pierde în timpul procesării și depozitării pe termen lung într-un mediu foarte acid.

O modalitate foarte bună de a asigura organismului un aport constant de cupru în cantități suficiente este să bei apă din vase de cupru și să gătești alimente în vase de cupru.

BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE ALE BĂUTULUI APEI DIN VASE DE CUPRU

1. Îmbunătățește funcția și sănătatea creierului.

Cuprul filtrat în apă poate sintetiza fosfolipide care ajută la formarea tecii de mielină (acoperire neuronală). Acest lucru ajută neurotransmițătorii să transmită semnale mai rapid și mai eficient. Îmbunătățește funcția și sănătatea creierului, acționează ca un stimulent al creierului și poate preveni convulsii datorită proprietăților sale anticonvulsivante.

2. Vindecarea rapidă a rănilor și infecțiilor

Datorită proprietăților antiinflamatorii și antibacteriene ale cuprului, acesta ajută la oprirea infecției și o vindecare mai rapidă. S-a demonstrat în diferite studii că, cuprul este capabil să distrugă multe tipuri de bacterii, inclusiv E. coli, MRSA și Salmonella. Capacitatea sa de a regenera celulele ajută, de asemenea, la asigurarea vindecării rapide a țesuturilor.

3. Ameliorează durerile inflamatorii

Datorită proprietăților antiinflamatorii puternice ale cuprului, consumul de apă bogată în cupru poate ameliora artrita și durerile articulare. De asemenea, s-a dovedit a fi benefic în reducerea durerilor de cap și a oboselii.

Deoarece cuprul este, de asemenea, un mineral necesar pentru formarea oaselor, ajută la reducerea degradarii osoase și a inflamației, care poate duce la osteoporoză.

4. Reduce hipertensiunea arterială și susține sistemul cardiovascular

Cuprul ajută la minimizarea oxidarii colesterolului LDL, reduce acumularea plăcii în artere și previne întărirea arterelor. Ajută la reglarea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și a nivelului de trigliceride. Prin aceste beneficii, alimentarea cu sânge a inimii se îmbunătățește și circulația sângelui se îmbunătățește.

5. Îmbunătățește calitatea sângelui

Persoanele cu anemie pot prezenta simptome precum oboseală, dureri musculare, dificultăți de respirație, amețeli, senzații de furnicături în brațe și picioare.

6. Previne bolile tiroidiene

Persoanele cu boli tiroidiene au adesea lipsă de cupru în corpul lor, iar acest lucru este adesea observat în ambele cazuri – hiper și hipotiroidism. Cuprul este un micronutrient esențial de care glanda tiroidă are nevoie pentru a funcționa optim, așa că o deficiență poate duce la desincronizarea tiroidei. Consumul regulat de apă bogată în cupru ajută la completarea deficitului de cupru și la îmbunătățirea funcției tiroidei.

7. Ajută la menținerea unui echilibru bun al pH-ului

Ionii de cupru din apă ajută la menținerea unui echilibru bun al pH-ului în organism, făcând din organism un mediu favorabil și sănătos pentru bacteriile benefice și cele toxice pentru bacteriile dăunătoare. Ajută la eliminarea disconforturilor precum aciditatea și poate reduce gazele și balonarea. De asemenea, s-a raportat că consumul de apă bogată în cupru este benefic pentru problemele digestive și vindecarea ulcerelor intestinale.

8. Îmbunătățește producția de melanină

Una dintre principalele cauze ale albirii premature a părului este lipsa anumitor minerale precum cuprul. Cuprul este esențial pentru producerea de melanină, pigmentul care dă culoare ochilor, pielii și părului. Lipsa de melanină poate provoca, de asemenea, pigmentare neregulată a pielii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!