9 beneficii ale uleiului de grefe pe care toată lumea ar trebui să le știe: #6 este deosebit de benefic!

9 beneficii ale uleiului de grefe pe care toată lumea ar trebui să le știe: #6 este deosebit de benefic!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Acest ulei poate avea mult mai multe beneficii pentru tine și pentru sănătatea ta atunci când este consumat împreună cu o alimentație echilibrată adecvată sau utilizat ca ulei esențial pentru a trata o varietate de afecțiuni și simptome.

Grapefruit conține antioxidanți, nutrienți și proprietăți vindecătoare pe care le puteți folosi pentru a combate problemele digestive, stresul și chiar o infecție cu drojdie.

Uleiurile esențiale se obțin prin distilarea sau extragerea părții benefice a plantei – în acest caz coaja grapefruit – și înmuierea acesteia în ulei pentru a-i transmite proprietățile. Acest ulei de grapefruit te va ajuta să lupți cu unele dintre cele mai comune afecțiuni în mod natural. Mai jos vă vom prezenta cum vă poate ajuta acest ulei esențial.

Este important de reținut că uleiurile esențiale de grapefruit pot provoca iritații ale pielii dacă zona tratată este expusă la lumina directă și puternică a soarelui. Prin urmare, evitați soarele după ce ați folosit ulei esențial de grapefruit sau asigurați-vă că îl spălați.

Beneficiile uleiului de grapefruit

1. Are efect antiseptic

Utilizați acest ulei esențial pentru a trata vânătăile și tăieturile și pentru a reduce acneea. Datorită proprietăților antimicrobiene ale grapefruit-ului, acest ulei esențial este excelent pentru tratarea afecțiunilor de zi cu zi și pentru a preveni transformarea unei răni într-o fosă septică sau dezvoltarea tetanosului.

2. Combate infecțiile

Specialiștii spun că acest ulei esențial are proprietăți antifungice care ajută la reducerea bacteriilor. Uleiul poate chiar reduce bacteriile care provoacă virusul candida sau care provoacă probleme intestinale.

De asemenea, s-a demonstrat că uleiul esențial de grapefruit ajută la combaterea infecțiilor urinare datorită proprietăților antibacteriene care au fost comparate cu medicamentele moderne. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să solicitați îngrijire medicală de la un profesionist din domeniul sănătății în cazul unei infecții grave.

3. Are efect antioxidant

La fel ca toate citricele, grapefruitul este bogat în vitamina C, care este plină de compuși antioxidanti. Acești antioxidanți ajută la întărirea sistemului imunitar, luptă împotriva îmbătrânirii premature și chiar ajută la îmbunătățirea vederii.

4. Are efect antibacterian

Elementele antimicrobiene ale uleiului de grepfrut pot ajuta la eliminarea bacteriilor dăunătoare găsite în alimente și apă. Experții spun că uleiul esențial este folosit în mod obișnuit pentru a combate infecțiile pielii, cum ar fi ciuperci, mucegai și paraziți. De asemenea, ei au observat că poate ajuta, de asemenea, la eliminarea de germeni din intestin, rinichi și sistemul excretor.

5. Suprimă pofta de mâncare

Acest ulei esențial de grapefruit poate face mai mult decât să reducă consumul excesiv de mâncare. El poate ajuta la reducerea poftelor care vă pot perturba obiceiurile alimentare sănătoase. Luați câteva picături pe parcursul zilei pentru a vă menține mintea și corpul pe drumul cel bun.

6. Are efect antidepresiv

Specialiștii sugerează inhalarea vaporilor de grapefruit – prin intermediul unui vaporizator sau chiar unei lumânări cu ulei aprins – pentru a ajuta la combaterea depresiei. Ei explică faptul că uleiul de grepfrut ajută la combaterea depresiei prin stimularea anumitor hormoni din creier și relaxarea corpului prin aromoterapie.

7. Ajută la reducerea stresului

Experții spun că mirosul de grapefruit vă ajută să vă ridicați moralul și clarifică ceea ce stimulează mintea. Încercați să îl adăugați în baie, să îl puneți într-un vaporizator sau chiar să îl puneți la încheietura mâinii sau la gât ca parfum, pentru a vă face să vă simțiți mai puțin stresați pe tot parcursul zilei.

8. Stimulează funcția digestivă

Aplică puțin ulei de grepfrut pe abdomen pentru a stimula funcția digestivă. Specialiștii spun că acest lucru va ajuta corpul să aducă mai mult sânge în tractul digestiv, ceea ce va ajuta la detoxifiere, la eliminarea excesului de lichid și la combaterea bacteriilor.

9. Tratează mahmureala

Experții spun că acest miros revigorant vă poate ajuta să vă reveniți dacă suferiți de o mahmureală dureroasă. Ei spun că este excelent și pentru stimularea ficatului și a vezicii biliare care lucrează din greu. Ajută să adăugați câteva picături de ulei de grepfrut în apă, precum și să-l pulverizați în jurul casei sau să-l aplicați pe gât.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!