8 pași care ne ajută să rezolvăm orice problemă

8 pași care ne ajută să rezolvăm orice problemă

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Uneori se simte că, indiferent cât de bine ne descurcăm acasă sau la serviciu, cât de mare este venitul nostru sau cât de grozav se simte corpul nostru, nu ne aduce un plus de fericire. Privind în urmă, ți-ai putea aminti momentele minunate din viața ta care te-au făcut cu adevărat mulțumit și fericit, când nu trebuia să găsești modalități și să te forțezi să fii fericit.

Iată opt pași care te vor ajuta să rezolvi orice problemă din viața ta:

1. Nu nega existența problemei.

Oamenii care spun: „Nu am probleme, acestea sunt doar oportunități”, sunt idioți. Unele probleme nu sunt oportunități – sunt doar probleme. Recunoașteți-le ca atare și tratați-le în timp util. Negarea este o prostie și nu face altceva decât să prelungească agonia problemei.

2. Înțelegeți că problemele vă fac să vă maturizați și să vă dezvoltați.

A crește este cu siguranță dureros. Totuși, să nu îți înveți lecțiile este și mai dureros.

3. Privește dincolo de problemă.

Este destul de dificil, dar încearcă să vezi prin ea cum va fi viața ta după ce ai depășit-o. Acest lucru vă poate ajuta uneori să rezistați dificultăților pe care trebuie să le treceți. Vestea bună este că există viață după fiecare dificultate – imaginați-o.

4. Împărțiți problema în bucăți mici și tratați-le individual.

Problemele par copleșitoare, deoarece sunt prea mari pentru a le rezolva simultan. Împărțiți-le în bucăți mai mici și mai sensibile. De exemplu, dacă aveți datorii, este posibil ca să nu puteți da înapoi toți banii odată. Dar dacă o împărțiți în rate mai mici, o veți putea plăti mult mai ușor.

5. Nu mai dramatiza.

Majoritatea problemelor tale nu sunt la fel de catastrofale pe cât ți-ai imagina. Privește problemele așa cum sunt, nu așa cum le crează imaginația ta stresată. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla de obicei se întâmplă foarte rar. Faceți față problemei dvs. așa cum este ea cu adevărat, nu așa cum este în imaginația voastră.

6. Descrieți problema dvs. în detaliu.

Când vă vedeți problemele scrise în alb și negru, rareori par atât de înfricoșătoare. La fel ca în pasul anterior, acesta este un memento pentru a face față dificultăților așa cum sunt, nu așa cum le imaginați.

7. Concentrați-vă asupra soluției.

Nu este atât de important care este problema cu adevărat. Ceea ce contează este ce faceți pentru a rezolva problema. Deci, ce vei face? Concentrați-vă energia pe asta.

8. Caută ajutor.

Găsiți pe cineva care știe mai multe despre rezolvarea problemei și cereți-i ajutor. Desigur, acest lucru ar trebui să se întâmple numai după ce ați încercat să faceți tot ce vă stă în putere. Dacă vii la mine și îmi ceri ajutor, primul lucru pe care îl voi face este să te întreb ce ai încercat să faci singur. Orice persoană potrivită care v-ar putea ajuta vă va întreba la fel.

O metodă ideală pentru rezolvarea oricăror probleme care te sperie. Rămânem prea des blocați la o singură întrebare: „Ce se va întâmpla dacă se va întâmpla acest lucru?” Acest lucru face dificilă găsirea unei soluții, deoarece privești problema doar dintr-o singură parte. Pătratul lui Descartes este cea mai simpla tehnica care îți permite să găsești o soluție în cateva minute.

Deci, desenați un pătrat pe o bucată de hârtie. Împărțiți-o în patru. Scrieți o întrebare pentru fiecare secțiune.

Ce se va întâmpla dacă se va întâmpla acest lucru?

Ce se întâmplă dacă acest lucru NU se întâmplă?

Ce NU se va întâmpla dacă se va întâmpla asta?

Ce NU se va întâmpla dacă acest lucru NU se întâmplă?

Răspundeți la toate cele patru întrebări și soluția problemelor va veni de la sine. Pur și simplu pentru că veți analiza situația din patru părți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!