8 obstacole între viață și tine: ceea ce îți consumă energia și îți împiedică atingerea dorințelor tale.

8 obstacole între viață și tine: ceea ce îți consumă energia și îți împiedică atingerea dorințelor tale.

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 October 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Oamenii au tendința de a căuta un vinovat pentru eșecurile lor și să arunce vina asupra altora. Cu toate acestea, fiecare dintre noi este responsabil pentru tot ceea ce ni se întâmplă.

Numai tu poți organiza cursul vieții tale astfel încât să ai parte doar de reușite sau poți pune bețe în roțile propriei tale vieți, creând obstacole zi de zi.

Specialiștii recomandă să citești cu atenție cele 8 puncte de mai jos și să reflectezi asupra fiecăruia în ceea ce privește propria ta persoană.

Obstacolele dintre tine și viață:

1. Până astăzi, te ascundeai de tine însuți și încercai în fiecare zi să fii mai bun. Nu ai avut curajul să te accepți așa cum ești, cu toate defectele tale, să înveți să lucrezi cu ele și să le transformi în calități.

Nu ai adus sinceritate în relația cu tine însuți și cu viața în general. Cu toate acestea, defectele tale ar putea face viața mai ușoară și mai simplă, dacă le accepți și le comunici celorlalți.

De exemplu: “Scuzați-mă, când sunt foarte stresat, pot să uit ceva. Puteți să-mi trimiteți ora exactă a programării prin mesaj?”

2. Plângerile sunt a doua ta pasiune. În loc să fii într-o poziție activă și să ceri cu claritate ceea ce îți dorești, te implici într-un teatru epuizant și încerci pasiv să obții ceea ce vrei. Viața devine gri și trece pe frecvențe joase de deficit și ghinion atunci când te plângi.

3. Nu știi să spui “nu” nici măcar atunci când îți pui pe locul 2 planurile și dorințele tale personale. Problema este că acesta nu este doar un cuvânt, ci este vorba de energia și timpul tău.

Universul vede cum îți sacrifici constant propria viață pentru a-i mulțumi pe ceilalți. De aceea, nimic nu progresează sau se dezvoltă pentru tine, în timp ce alții sunt bine. Învață, în sfârșit, să îți protejezi și să apreciezi timpul și energia ta proprie.

4. Te arunci prea des cu capul înainte într-o sarcină, uitând de toate celelalte lucrurile. Cu alte cuvinte, îți distribui timpul și prioritățile într-un mod haotic și impracticabil. Ești ușor de distras de la obiectivele tale de orice fel.

Astfel, nu vei ajunge niciodată la țintă și nu îți vei împlini visul. Prin urmare, trebuie să ai grijă de prioritățile tale principale și să le integrezi în timpul tău cu responsabilitate.

5. Ai o atitudine neglijentă față de ziua de azi și de momentul prezent. Trăiești ca și cum ai avea întotdeauna numai viitor și trecut. Te gândești și vorbești numai despre acestea, te îngrijorezi pentru ele, îți faci planuri de viitor și te superi din cauza trecutului.

Uiți de ziua de azi și o amâni pentru mâine. Te rog, începe să trăiești. Fă totul astăzi și acordă cea mai mare atenție zilei de azi. Învață să te bucuri de momentul prezent.

6. Unul dintre cele mai comune obstacole: lucruri neterminate. Am mai spus de multe ori și o voi repeta încă o dată, lucrurile neterminate sunt ca niște intruși care trăiesc în interiorul nostru. La început nu ne deranjează, dar când încep să se adune, vom simți că ne sufocăm.

Decide clar și cu precizie ce este important pentru tine și ce nu. Renunța la tot ceea ce nu mai intenționezi să termini și să închei. Mulțumește-ți pentru maturitatea și responsabilitatea ta, ia rămas bun de la ceea ce nu mai este relevant și arde lista.

7. Te minți singur. Aceasta este cea mai brutală formă de lipsă de respect pentru tine. Să minți pe altcineva este o jumătate de problemă, dar să te minți pe tine însuți este și mai grav. Fii cel mai onest și deschis cu tine însuți.

Acceptă această viață cu demnitate și privește încrezător spre viitor. Deoarece nu poți să te minți pe tine însuți sau pe viață. Dacă faci asta, viața ta va deveni tristă și gri, apoi o să te distrugi singur. Milioane de oameni se confruntă cu asta în fiecare zi.

8. Atitudinea iresponsabilă față de obiectivele și fericirea ta. Atunci când unei persoane îi lipsește ceva, începe să amâne o viață mai bună pentru viitor. “Când am bani economisiți, atunci voi începe să-mi urmez visul.” Sau: “Când voi avea mai mult timp, mă voi dedica pasiunii mele.”

Dar nu există nici bani, nici timp. Pentru că omul însuși îi risipește. Învață să tratezi cu prioritate ceea ce este necesar pentru ca dorințele și obiectivele tale să înceapă să se îndeplinească. Scapă de ceea ce îți fură și cheltuiește resursele inutil. Economisește. Când aduni un pic, investește imediat în ceea ce ai planificat de mult timp.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!