8 motive pentru care este mai bine să divorțezi decât să trăiești într-o căsnicie rea

8 motive pentru care este mai bine să divorțezi decât să trăiești într-o căsnicie rea

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2022 in Lecții de viațăLifeStyleRelatiiViata

Când ne căsătorim, suntem absolut siguri că am găsit în sfârșit ,,persoana potrivită”. Dar, din păcate, statisticile arată altceva: una din 4 căsătorii se încheie cu divorț.

Dacă se întâmplă ca relația ta să nu funcționeze oricât de mult te-ai strădui, nu te întrista, viața merge înainte, sunt multe lucruri bune pe care divorțul le poate aduce în viața ta.

În acest articol vă vom prezenta motivele pentru care este mai bine să te desparți decât să rămâi într-o căsnicie nefericită.

1. Șansele de a găsi „persoana potrivită” cresc

Fiind căsătorit, încerci în mod inconștient să păstrezi puțină distanță față de genul opus pentru a evita gelozia partenerului tău. Drept urmare, eviți o mulțime de oameni grozavi cu care te-ai fi putut înțelege foarte bine.

După o căsnicie eșuată, ai și o mare experiență de viață, dar și posibilitatea de a te îndrăgosti din nou. Da, unele studii arată că persoanele care se recăsătoresc au mai puține șanse să divorțeze, pentru că de data aceasta sunt sigure de ceea ce își doresc de la partener și astfel se înțeleg mult mai bine.

2. Tu și partenerul tău s-ar putea să vă împiedicați reciproc dezvoltarea personală

S-a dovedit în mai multe cazuri că o căsnicie te poate împiedica să faci ceea ce vrei sau ceea ce îți place. Acest sentiment copleșitor te poate face să simți că te pierzi. Așa că, după un divorț, poți în sfârșit să încetezi să-ți pui toată energia în relația care nu mai funcționează și să o folosești pentru alte domenii importante ale vieții tale.

3. Poți fii mai fericit

Când rupi o căsnicie eșuată, pe de o parte îți pierzi soțul, dar pe de altă parte vei găsi fericirea. Viața este prea scurtă pentru a o irosi cu certuri și relații nesănătoase. Dacă simți că relația ta aduce doar sentimente de nemulțumire, este timpul să pleci.

Desigur, la început divorțul poate fi un șoc pentru tine, dar mai târziu vei putea închide această pagină și vei deschide o nouă pagină în viața ta, care, cel mai probabil, se va dovedi a fi mult mai interesantă decât cea anterioară. Potrivit mai multor studii, atât bărbații, cât și femeile se simt mai fericiți după divorț, deoarece se pot bucura în sfârșit de viața lor.

4. Să fii părinte singur este mai bine decât să-ți expui copiii la certuri în familie.

Multe cupluri ajung la concluzia că sunt nefericite, dar decid totuși să încerce să salveze căsătoria de dragul copiilor. Dar în realitate, copiii vor ajunge martori la certuri și vor fi stresați în mod constant din cauza relației toxice a părinților lor și a tensiunii din casă.

Mai mult, ei pot avea o idee falsă despre ce este o relație sănătoasă, ceea ce poate duce la probleme majore în viitoarea lor viață personală. Prin urmare, dacă îți pasă de starea psihologică a copilului tău nu uita de regula de aur: dacă părinții sunt fericiți atunci și copilul este fericit.

5. Sănătatea ta se va îmbunătăți

O căsnicie plină de conflicte poate submina sănătatea chiar mai mult decât singurătatea. Studiile arată că locuința într-o casă stresantă este la fel de dăunătoare din punct de vedere fizic ca și consumul excesiv de alcool sau stresul cronic la locul de muncă.

Prin urmare, dacă te afli într-o relație toxică, amintește-ți că ai un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, artrită, diabet, precum și riscul de imunitate slăbită.

6. Aspectul tău se va îmbunătăți

Mulți oameni recunosc că după ce au ieșit dintr-o căsătorie toxică, au experimentat o transformare spirituală profundă și au început să se simtă mai bine și mai vioi. Iar când starea spirituală este bună, aspectul fizic se îmbunătățește și el treptat.

Mai mult, după ce au ieșit dintr-o relație, majoritatea persoanelor au mai mult timp pentru ele, încep să facă mișcare, își cumpără haine noi, își actualizează stilul și așa mai departe.

7. Pui mai mult accent pe carieră

După un divorț, oamenii se concentrează de obicei asupra carierei lor, vor să se dezvolte mai mult, lucrează mai multe ore decât înainte, vor să se perfecționeze în domeniu din dorința de a primi o avansare la serviciu. Toate acestea duc la creșterea veniturilor, ceea ce ajută la contribuția mai mare la contul de pensionare.

8. Meriți un partener care să se implice în relație la fel de mult ca tine.

Decât să stăm într-o relație în care nu există dragoste reciprocă, cel mai bine este să ne despărțim. O relație nu poate fi menținută doar de o persoană, aceasta este o muncă în echipă. Cu toții merităm să fim iubiți. Cel mai bine este să ne găsim pe cineva care ne iubește la fel de mult cum îl iubim și noi. Numai așa va putea exista armonie și fericire în relație.

Tu ai fost mai fericită după ce ai trecut printr-un divorț? Împărtășește experiența ta în comentarii!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!