8 motive pentru care este atât de important să te vindeci de traumele emoționale din trecut

8 motive pentru care este atât de important să te vindeci de traumele emoționale din trecut

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieRelatiiSanatateSfaturiSpiritualitateViata

Abuzul emoțional este unul dintre cele mai traumatizante lucruri și lasă cicatrici profunde în interior. Dar pentru a putea avea o viață fericită, trebuie să încerci să dai uitării trecutul.

8 motive pentru care este atât de important să te vindeci de abuzul emoțional:

1. Data viitoare nu vei mai permite abuzul

Slăbiciunea emoțională te poate face vulnerabil în fața oamenilor. Mai întâi trebuie să identifici cauzele suferinței tale și abia apoi vei putea începe procesul de vindecare. După ce ți-ai întărit caracterul și ai devenit mai puternic, cu siguranță îți vei da seama când cineva încearcă să te abuzeze emoțional și îl vei putea opri înainte să te afecteze.

2. Îți va crește stima de sine

O persoană iese de cele mai multe ori dintr-o relație abuzivă, din punct de vedere emoțional, cu stima de sine la pământ. Vei începe să nu mai crezi în tine și să te îndoiești de tine și să te întrebi dacă merită să fi fericit. Odată ce vei conștientiza cât de mult valorezi, nu vei mai permite nimănui să-ți spună contrariul.

3. Vindecarea va face loc în inima ta pentru iubire 

Dacă îți ocupi mintea și inima cu lucrurile negative din trecut nu vei mai avea loc pentru lucrurile bune. Poate că încă trăiești acele emoții de durere, tristețe sau furie, dar odată ce le vei permite să dispară, vei face loc pentru emoțiile de fericire, dragoste și prietenie. Oamenii îți pot oferi iubirea de care ai nevoie, trebuie doar să îi lași.

4. Vei înțelege că nu tu ești de vină

Abuzul emoțional te poate face să crezi că ești mereu de vină pentru tot ce se întâmplă. Dacă vei începe să te vindeci, vei realiza că, de fapt, aceste vorbe au fost spuse doar ca să-ți facă rău și că tu nu ești de vină pentru nimic. Singura ta greșeală este că ai dat o șansă unei persoane nepotrivită, care te-a rănit.

5. Dacă lași trecutul în urmă vei putea fi fericit

Dacă vei încerca să te vindeci, vei descoperi că nu există durere care să dureze pentru totdeauna. După ce ai lăsat trecutul în urmă te vei putea bucura mai tare de viață și vei începe să faci mai mute lucruri care te fac fericit.

6. Vindecarea este esențială pentru sănătatea psihică

Dacă nu încerci să te vindeci și rămâi mereu fixat pe acele amintiri neplăcute, poți risca să intri în depresie sau să te invadeze niște gânduri negative pentru care nu vei ști cum să le controlezi. Dacă nu poți singur, cere cuiva să te ajute să treci peste această etapă.

7. Dacă ai copii, trebuie să fi puternic pentru ei

Dacă ai ieșit dintr-o relație abuzivă și ai copii, este foarte important să fi puternic pentru a le da un exemplu bun. Copiii vor învăța tot ce văd la părinți, ei vor vedea că viața nu este mereu perfectă și vor reține faptul că părinții lor au găsit puterea de a trece peste orice greutate.

8. Vei putea începe un nou capitol în viața ta

Un capitol rău nu definește întreaga poveste, așa că încheie acest capitol neplăcut din viața ta și începe unul nou, plin de fericire și momente frumoase.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!