8 motive care te vor convinge să mănânci câte un măr în fiecare zi

8 motive care te vor convinge să mănânci câte un măr în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2022 in SanatateSfaturi

Mulți probabil au auzit sfatul: „Un măr pe zi te ține departe de medic”. Știința pare să susțină afirmația că merele sunt foarte benefice pentru sănătatea și buna funcționare a organismului. În plus, este ușor să le iei cu tine, astfel încât să poți lua mereu o gustare cu alimente sănătoase.

Iată mai multe motive, pentru care ar trebui să mănânci un măr în fiecare zi:

1. Merele conțin o substanță anti-îmbătrânire.

Procesul de îmbătrânire este inevitabil și incontrolabil – totul se află în genele noastre. Dar oamenii de știință caută în mod constant modalități de a încetini îmbătrânirea, care ar funcționa indiferent de predispoziția noastră genetică.

Un studiu recent a arătat că flavonoidele (compușio găsiți în mod natural în fructe și legume) au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice.

Fisetinul, găsit în mere, căpșuni, castraveți, curmali și ceapă, s-a dovedit, de asemenea, că are efecte puternice de întinerire.

Aceste rezultate arată că ne putem prelungi semnificativ tinerețea”, a spus Paul D. Robbins, profesor la Universitatea din Minnesota.

2. Coaja de mere conține fibre solubile.

O dietă bogată în fibre susține sănătatea sistemului digestiv și ajută la scăderea colesterolului. S-a demonstrat că fibrele alimentare reduc riscul de boli de inimă, diabet, obezitate și diverticulită. Coaja de la un măr conține aproximativ 4,4 g de fibre solubile, care reprezintă (în funcție de vârsta ta) între 15 și 20% din doza zilnică recomandată.

3. Merele reduc riscul de astm.

Un studiu realizat în Australia (1.600 de persoane) și Regatul Unit (1.500 de persoane) a arătat că merele îmbunătățesc sănătatea plămânilor și reduc riscul de astm. S-a constatat că cei care mâncau câte cinci mere pe săptămână aveau mai puține șanse de a suferi de boli respiratorii.

4. Merele ajută la potolirea setei.

Știați că merele conțin 86% apă? Dacă cauți o modalitate de a-ți potoli setea într-o zi aglomerată, pune un măr în geantă. Este o gustare răcoritoare perfectă.

5. Merele ajută la slăbit.

Merele nu conțin grăsimi sau ingrediente artificiale, dar au multe fibre și apă. Prin urmare, dacă îți faci un obicei din a mânca un măr în loc de, să zicem, alune sau bomboane sărate, acest lucru va duce la pierderea în greutate.

Studiile au arătat că femeile care au mâncat trei mere pe zi au slăbit mai ușor și mai repede decât cele care nu au mâncat.

6. Merele au un conținut foarte scăzut de calorii.

Un măr de mărime medie conține aproximativ 90 de calorii. Aceasta este o altă dovadă în favoarea faptului că merele ajută la slăbit.

7. Merele sunt bogate în vitamine și minerale.

Merele conțin aproximativ 14% din doza zilnică recomandată de vitamina C și 5% vitamina B6. De asemenea, conțin 2% din norma de vitamina A, calciu și fier și 195 mg de potasiu (6% din necesarul zilnic).

8. Merele sunt foarte gustoase!

Pot fi făcute suc, jeleu, prăjitură sau bomboane , sărate, murate, coapte sau consumate crude pentru a profita la maximum!

Indiferent de modul în care decideți să gătiți un măr, nu aruncați coaja – acesta conține majoritatea nutrienților.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!