8 momente reale pentru a bea apa

8 momente reale pentru a bea apa

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 October 2020 in Sanatate

Descoperă cum este cel mai bine să îţi împarţi consumul de apă de-a lungul întregii zile!

1. Bea un pahar de apă cum te rezeşti, ca să îţi “restartezi” organismul

Acest obicei va ajuta la eliminarea toxinelor din corp şi îţi va pune în funcţiune organele. Dacă nu vrei să bei apă simplă, poţi adăuga câteva picături de lămâie, o linguriţă de miere sau puţină scorţişoară paharului pe care îl bei.

2. Bea un pahar cu apă cu jumătate de oră înainte de masă. Te ajută să pierzi în greutate

Un pahar cu apă pregăteşte stomacul pentru masă, dar îţi şi păcăleşte foamea, ajutându-te să nu mănânci foarte mult.

3. Nu bea apă imediat înainte sau după masă

Cel mai bine e să nu bei apă cu jumătate de oră înainte de masă, în timpul mesei şi o oră după masă, pentru a nu-ţi dilua sucurile gastrice, făcându-le mai puţin eficiente.

4. Dacă îţi este sete în timpul mesei, poţi bea iaurt sau sana

Soluţia perfectă ar fi să alegi iaurt sau sana dacă îţi este sete în timpul mesei, pentru a nu-ţi tulbura digestia. În plus, au acelaşi efect răcoritor ca şi apa.

5. Dacă îţi e foame, bea un pahar cu apă. Previi consumul snack-urilor nesănătoase

Semnalele pe care organismul ni le transmite atunci când ne este foame sunt similare cu cele pe care ni le trimite atunci când are nevoie de apă, aşa că e bine să bei un pahar cu apă când îţi este foame. Dacă după 10 minute resimţi aceeaşi senzaţie, poţi mânca snack-ul ales.

6. Bea un pahar cu apă când te simţi obosită

Pentru că 75% din creier constă din apă, băutul unui pahar cu apă îl ajută să funcţioneze mai bine. Astfel, bea apă când începi să te simţi obosită la muncă sau se apropie o prezentare şi trebuie să te concentrezi şi vei simţi imediat efectul pozitiv!

7. Bea mai multă apă în prima parte a zilei decât în cea de-a doua, dacă ştii că mergi des la baie în timpul nopţii

Cel mai bun sfat pentru a te asigura că eşti hidratată, dar te şi odihneşti noaptea, este să bei mai multă apă în prima parte a zilei şi să îţi scazi consumul în partea a doua.

8. Bea mai multă apă decât de obicei dacă ştii că urmează o noapte albă

Corpul tău îşi face toate “reparaţiile” în timp ce dormi şi poate transporta nutrienţi mult mai bine şi mai repede dacă eşti hidratată. Aşa că, dacă ştii că va urma o noapte albă, bea mai multă apă ziua, pentru că astfel te asiguri că te vei trezi mult mai odihnită a doua zi, oricât de puţin ai dormi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!