Image

8 lecții înțelepte de la Confucius care îți vor schimba viața pentru totdeauna

Publicat de Patricia Esca pe 12 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Confucius a fost un filosof, profesor și gânditor chinez, ale cărui lecții sunt și astăzi cunoscute.
El a venit cu principiul: „ Nu face altora ceea ce ție nu-ți place” . Confucius avea o îdee incredibilă despre cum să trăiești o viață fericită și împlinită.

Iată câteva dintre cele mai faimoase lecții de viață de la Confucius:

1. Totul are un preț.

„Este ușor să urăști și greu să iubești. Așa funcționează lucrurile în viață. Lucrurile bune sunt greu de obținut, iar lucrurile rele le găsești la tot pasul “.

Încercați să nu vă concentrați asupra aspectelor negative ale vieții. Fiți deschis la idei pozitive, deoarece așa veți găsi soluția.

2. Este important să îți alegi prietenii corect

„Nu fi niciodată prieten cu oameni care sunt mai jos decât tine”.

Nu ne putem alege familia, dar ne putem alege prietenii, așa că nu te înconjura de oameni falși care îți sunt prieteni doar dacă au ceva de obținut.

Citeste si  Să crești copii nu e așa de simplu precum pare! 12 sfaturi de la Maria Montessori pentru a fi cel mai bun părinte pentru copiii tăi

3. Nu renunța niciodată

„Nu contează cât de încet mergi atât timp cât nu te oprești”.

Dacă ești obosit, învață să te relaxezi, dar nu te opri la jumătatea drumului. Ambiția dumneavoastră este esențială pentru a vă atinge obiectivele.

4. Lăsați trecutul în trecut.

„Ceea ce nu-ți amintești nu te poate afecta”.

Toată lumea a suferit în trecut, dar este mai bine să uităm de momentele neplăcute. Este important să nu lăsăm trecutul să ne definească viitorul, ci să conștientizăm cât de puternici ați devenit.

5. Fii sincer.

„Orice ai face, fă-o din toată inima”.

Dacă faci ceva fără prea mult interes, nu va fi un rezultat bun, așa că data viitoare dă-ți silința și cu siguranță îți vei atinge obiectivul.

6. Controlează-ți temperamentul

„Când apare furia, gândește-te la consecințe”.

Nu este bine să spunem sau să facem lucruri la nervi pentru că mai târziu o să regretăm. Odată făcute, aceste lucruri nu mai pot fi desfăcute, deci mai bine te controlezi decât să rănești pe cineva.

Citeste si  Cu cât petreci mai mult timp cu mama ta, cu atât va trăi mai mult

7. Fii flexibil.

„Când devine evident că obiectivul nu poate fi atins, nu schimbați obiectivul, schimbați modul în care acționezi.”

Dacă nu găsiți o soluție la problemă, încercați alte metode. Nu încercați să schimbați obiectivul, schimbați abordarea.

8. Învață de la ceilalți.

„Dacă întâlnesc doi oameni, de la fiecare voi învăța câte ceva, de la unul voi prelua lucrurile bune, iar de la celălalt voi ști să le corectez pe cele rele. ”

Vei învăța o lecție de la toți oamenii pe care îi întâlnești în viața ta.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!