8 alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată dacă ai dureri articulare

8 alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată dacă ai dureri articulare

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Durerile articulare provoacă disconfort, durere și inflamații mari și pot varia de la ușoare la severe, acute sau cronice. Principalele cauze ale durerilor articulare sunt leziunile, guta, lupusul, oasele rupte sau luxate și fibromialgia. Durerile articulare pot fi exacerbate sau ameliorate de anumite alimente.

Aceste 8 alimente trebuie evitate pentru a calma durerile articulare și simptomele însoțitoare ale acestuia:

1. Zahar

Dacă suferiți de dureri articulare, ar trebui să evitați zaharurile procesate, deoarece acestea stimulează eliberarea de „mesageri” inflamatori numiți citokine. Prin urmare, nu mâncați bomboane, gogoși, batoane de ciocolată și băuturi carbogazoase, deoarece nivelurile excesive de zahăr pun presiune pe oase și provoacă creșterea în greutate.

2. Glucide rafinate

Produsele din făină albă – pâine și biscuiți, cartofi albi, orez alb și cereale – sunt carbohidrați rafinați care duc la obezitate și boli cronice. Au un indice glicemic ridicat.

3. Carne roșie și procesată

Aceste alimente conțin substanțe chimice, purine și nitrați care cresc durerea și susțin inflamația.

4. Produse lactate

Produsele lactate sunt foarte inflamatorii pentru mulți oameni.

5. Ulei de porumb

Uleiul de porumb este adăugat la diverse gustări și produse de panificație, ca multe uleiuri bogate în acizi grași omega-6. Cu toate acestea, studiile confirmă faptul că aceste uleiuri provoacă inflamații.

Prin urmare, ar trebui să încetați să consumați sosuri pentru salate, ulei de semințe de soia și struguri și să le înlocuiți cu alternative anti-inflamatorii omega-3, cum ar fi nuci, ulei de măsline, semințe de in și semințe de dovleac.

6. Alcoolul

Durerile articulare sunt mult agravate de consumul excesiv de alcool. Berea este bogată în gluten și purine, care sunt transformate în acid uric în organism și au astfel un efect negativ asupra durerilor articulare.

7. Sare

Multe produse ambalate și finite conțin cantități mari de sare și alți conservanți pentru a prelungi durata de valabilitate. Sarea iodată este bogată în substanțe chimice și aditivi care deranjează echilibrul fluidelor din organism.

Deci, asigurați-vă că evitați alimentele nesănătoase și utilizați sare de mare roz din Himalaya în loc de sare de masă obișnuită.

8. Glutamat de sodiu

Este un aditiv folosit pentru a îmbunătăți gustul alimentelor și este adesea adăugat la sosurile pentru salate, delicatese din carne, supe gătite și amestecuri de supă. Acest supliment agravează grav durerile și inflamațiile articulare, așa că asigurați-vă că evitați alimentele care îl conțin.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!