8 adevăruri importante, dar neplăcute despre viață, pe care oamenii adesea le uită

8 adevăruri importante, dar neplăcute despre viață, pe care oamenii adesea le uită

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Poate că auzi aceeași idee în sute de variante diferite înainte ca mesajul său real să „fie descifrat” de mintea voastră. Adesea se întâmplă ca deja să știm ceva, dar să înțelegem valoarea acestor cunoștințe doar în timp.

Uneori, citind o carte sau urmărind un film, ne putem agăța de o idee evidentă, care mai târziu poate să schimbe complet gândirea și atitudinea noastră față de viață.

Articolul de astăzi este încercarea mea de a vă transmite sensul adevărurilor deja cunoscute de mult timp. Sper că aceste fraze vă vor face să reflectați și să vă reevaluați valorile.

8 adevăruri despre viață, amintirea cărora nu va fi niciodată în zadar:

Nr. 1: Viața este prea scurtă

Tindem să credem că mai avem mult timp de trăit. Mereu amânăm și amânăm ceva, uităm să ne bucurăm de ziua de azi, irosim viața în zadar. Trăiți aici și acum, pentru că poate că mai târziu nu va mai veni…

Nr. 2: Calitatea vieții depinde de alegerea ta

Unii oameni se plâng mereu și se înconjoară de oameni negativi, așa că nu e de mirare că acești oameni vor fi nemulțumiți de viața lor. În timp ce alții acționează, manifestă răbdare, ating succesul. Noi înșine deschidem drumul nostru, așa că orice schimbare ar trebui să înceapă cu noi înșine.

Nr. 3: Ocupația ≠ productivitate

Mulți confundă o ocupație cu productivitatea. Purtând o mulțime de sarcini, este puțin probabil să vă descurcați cu ele. Oamenii ocupați nu au nici măcar un minut liber pentru odihnă. Cei productivi știu cum să își stabilească prioritățile. Un program aglomerat creează iluzia importanței, dar pe termen lung, o mare aglomerare duce doar la probleme și împiedică succesul.

Nr. 4: Eșecurile preced succesul

Cei care se tem de eșec nu vor avea prea mult succes vreodată. Nu vă fie frică de greșeli, nu vă lăsați descurajați după primul eșec. Amintiți-vă că niciun om mare nu a obținut succesul imediat, noi pur și simplu nu știm nimic despre încercările lor eșuate. Învățați să priviți greșelile ca pe o parte a drumului către succes.

Nr. 5: Gândirea și acțiunea sunt lucruri diferite

Oricât de bune și importante ar fi gândurile noastre, fără acțiuni ele sunt adesea inutile. Noi suntem ceea ce facem, nu ceea ce spunem sau gândim.

Nr. 6: Nu toți oamenii sunt potriviți pentru noi

Nu toți oamenii cu care viața ne aduce în contact vor rămâne alături de noi pentru mult timp. Uneori se întâmplă ca cineva să plece, în timp ce altcineva vine. Uneori este necesar să ai curajul să renunți singur la interacțiunea cu cineva. Nu te agăța de cei care nu apreciază asta.

Nr. 7: Rețelele sociale ne “înșeală”

Ceea ce vedem pe ecranele telefoanelor noastre, în timp ce derulăm feed-ul, nu este viața reală. Este o imagine frumoasă în care oamenii își îmbunătățesc realitatea. Niciodată nu vom ști cu siguranță despre viața idolilor noștri online. Nu te compara cu cineva de pe internet, nu aspira la realizările lor și cu atât mai puțin nu-ți subestima importanța în comparație cu ei.

Nr. 8: Lumea în jurul nostru se schimbă prea repede

Fiecare decizie pe care o luăm poate deveni esențială în viața noastră și o poate schimba complet. Nu vă fie teamă de schimbări, pentru că oricum vor avea loc, indiferent dacă vreți sau nu. De asemenea, amintiți-vă că, indiferent cât de bine sau rău vă simțiți acum, asta se poate schimba în orice moment.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!