7 trăsături ale oamenilor toxici care îți fură fericirea

7 trăsături ale oamenilor toxici care îți fură fericirea

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 February 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Cu toții suntem creaturi sociale și avem nevoie de comunicare. Dar, din păcate, nevoia noastră de contact cu oamenii nu oferă mereu momente frumoase, ci și lecții mai puțin plăcute. Unii oameni sunt capabili să ne influențeze prin acțiuni, dar și prin ceea ce ne spun. Există o mulțime de personalități toxice în jur, pe care nu toată lumea le poate recunoaște.

Cuvintele altora ne pot înveseli, ne pot motiva, ne pot ridica stima de sine și ne pot calma dacă ne simțim rău. Dar ne pot și răni la fel ca un pumnal chiar în inimă și în suflet. Nu lăsa oamenii toxici să profite de tine!

Dacă vei învăța să recunoști aceste 7 calități de toxicitate la oameni îți vei face viața mult mai ușoară. Uneori, în spatele unei persoane iubitoare se ascunde un om cu adevărat toxic, ceea ce ne afectează negativ. După ce ai descoperit că ești folosit, că ești disprețuit, că nu ești apreciat, poți face un pas înapoi și, astfel, te salvezi!

Iată 7 semne ale unei persoane toxice

Vorbește mult și des despre sine, în timp ce uită de tine și de ceilalți

Astfel își hrănește egoul. Se expune în cea mai bună lumină posibilă, în mod deliberat disprețuind pe toți ceilalți. Nu este interesat de problemele tale, dar când i se întâmplă ceva, se grăbește să îți spună. Nu-i pasă de bucuriile tale, le devalorizează, dar îți cere să le acorzi mai multă atenție atunci când ei au schimbări plăcute.

Este plină de pesimism și se plânge mereu

Probabil că îți este și neplăcut și greu atunci când o persoană te privește în mod negativ. Te obligă să-i demonstrezi că totul în viață nu este atât de rău. Trebuie să-i asculți constant problemele, să o încurajezi, să o asiguri că totul va fi bine, să-ți fie milă de ea. Cum te simți după aceste conversații? Cu siguranță devastat și slab.

Se victimizează mereu

Dacă în mediul tău ai o persoană capabilă să joace în orice moment rolul unei victime, încercând astfel să atragă mai multă atenție asupra sa, ar trebui să știi că este o persoană toxică!

Îți spune că toată lumea este împotriva ta.

Încearcă să te convingă că toată lumea se uită cu ochi răi la tine, că nu ești plăcut de nimeni, că toată lumea vrea să stea departe de tine. În aceste moduri, oamenii toxici încep să te controleze, limitându-ți progresul.

Oamenii toxici încearcă să te convingă că toți oamenii din jur sunt răi, prietenii tăi sunt înșelători, părinții tăi sunt manipulatori, soția/soțul tău este rău și profită de tine. Dacă asculți toate acestea zi de zi, în timp începi să realizezi că ai o abordare greșită în comunicarea cu oamenii. Crezi că rănești pe cineva sau, dimpotrivă, că ești folosit.

Are mândrie, gelozie și invidie în vorbele sale.

O astfel de persoană pur și simplu îți suge toată energia din tine. Te hărțuiește cu invidia lui, este constant gelos pe alții, însă nu toată lumea este capabilă să îndure asta. Mândria trebuie să fie cu limită, nu înseamnă că in fiecare conversație trebuie să auzi cât de bun este.

Are o gândire negativă

O persoană toxică este nefericită, prin urmare are o gândire negativă și îi este foarte greu să trăiască în armonie cu lumea din jurul său. Dar fiecare dintre noi are suficiente resurse pentru a-și putea schimba viziunea asupra lumii și a învăța să ne bucurăm de viață.

Se află mereu într-o stare tristă

O persoană toxică nu știe să fie fericită și nu va deveni niciodată așa, chiar dacă obține tot ce își dorește. Acest lucru se datorează faptului că el este foarte conștient de neajunsurile sale.

Foarte des există oameni toxici în cercul nostru apropiat, mai ales printre rudele noastre. În acest caz, este foarte dificil să rupeți orice comunicare cu ei. Dar poți învăța totuși să ignorați comportamentul lor și să reduceți frecvența întâlnirilor cu ei.

Motivele care fac o persoană nefericită pot fi întotdeauna schimbate, depășite, distruse. Iar atunci poți deveni cu adevărat o persoană fericită!

Dar oamenii toxici nu vor asta și nu se gândesc să-i ajute pe cei din jur. Ei nu se vor schimba niciodată și doar îți vor fura fericirea, iar tu te poți bloca în negativitatea lor nesfârșită!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!