7 tipuri de dureri de picioare pe care nu trebuie să le ignorați

7 tipuri de dureri de picioare pe care nu trebuie să le ignorați

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2020 in Sanatate

Durerea la picioare este un simptom comun al multor boli.

Aproximativ 60% dintre oamenii de pe planetă suferă dureri la nivelul picioarelor într- un grad sau altul . Dar puțini oameni merg la medici cu acest simptom.

Durerea intensă nu poate fi ignorată. Cu cât medicul pune mai devreme diagnosticul, cu atât mai eficient se poate vindeca boala.

Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor la picioare despre care ar trebui să știe toată lumea.

Fasciita plantara.

Este o inflamație a țesutului care trece prin talpa piciorului și conectează degetele de la picioare la osul călcâiului. Inflamația apare de obicei din cauza stresului și a încordării călcâiului, purtând tocuri înalte.

Fasciita plantară este resimțită ca o durere înjunghiată în partea inferioară a piciorului, în apropierea călcâiului.

Tendinopatia lui Ahile.

Aceasta este o durere neinflamatoare la nivelul tendonului lui Ahile unde piciorul se alătură călcâiului. Adesea, această afecțiune este însoțită de umflare, rigiditate și slăbiciune a tendoanelor.

Neuropatie periferica.

Dacă aveți amorțeală, simțiți ace sau dureri și arsură la picioare, este posibil să aveți neuropatie periferică. Această boală apare din cauza deteriorării nervilor periferici. Cel mai adesea, diabetul provoacă această boală, dar poate apărea ca urmare a traumei, a alcoolismului, a expunerii la substanțe toxice, a infecțiilor.

Osteoartrita.

Pentru persoanele în vârstă, durerea și rigiditatea frecventă a picioarelor pot fi un semn al osteoartritei, o afecțiune care poate provoca uzura țesuturilor articulațiilor și degetelor de la picioare.

Artrita reumatoida.

Artrita reumatoidă este o boală inflamatorie cronică care afectează toate articulațiile din corp. Include umflături și inflamații în și în jurul articulațiilor, iar oamenii se plâng de dureri și rigidități foarte severe.

Neuromul lui Morton.

Această mărire a țesutului din jurul nervilor dintre degetele de la picioare este frecventă la femei. Purtarea unor pantofi strânși, cu toc înalt, comprimă piciorul și provoacă fricțiuni care îngroșează nervul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!