7 Sfaturi de urmat pentru persoanele peste 30 de ani – iti vor imbunatati viata

7 Sfaturi de urmat pentru persoanele peste 30 de ani – iti vor imbunatati viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2022 in LifeStyleSfaturiSfaturi si Trucuri

Peste câteva zile după aniversarea sa, scriitorul și antreprenorul Mark Manson a făcut un apel către cititorii săi de peste 37 de ani, să împărtășească experiența personală trăită de la 30 până la 40 de ani. Astfel, în scurt timp, Mark a primit aproximativ 600 de scrisori. În continuare îți prezentăm o listă cu câteva lucruri selectate și transpuse de către Mark Manson.

1. Începe să strângi bani pentru bătrânețe, nu mai aștepta.

Am trăit 30 de ani fără să-mi fac griji pentru ceva, însă după 30 am înțeles că trebuie să strâng bani. Trebuie să înțelegi cum stă treaba cu pensiile, asigurările medicale și altele, ipoteca, pentru că de acum încolo această greutate va sta pe umerii tăi. — Richard 41 de ani.

Este unul dintre sfaturile care era prezent în toate scrisorile. Pentru a face față acestui sfat trebuie să urmezi următorii pași:

Pune-ți scopul să întorci toate datoriile și să achiți toate creditele cât mai curând posibil. Folosește o parte din salariu pentru a acoperi cât mai repede creditul, iar o altă parte pentru a o depune în fondul de rezervă

2. Nu investi în ceea ce nu ai nevoie

Începe să ai grijă de sănătatea ta, de-a acum înainte, fără amânare.

Creierul tău se consideră cu 10-15 ani mai tânăr decât vârsta reală a corpului tău. Sănătatea ta te va părăsi mai repede decât ai fi crezut, iar tu nici nu vei observa asta. – — Tom, 55 de ani

Știi cum să ai grijă de propria sănătate. Știi cum să mănânci corect, cum să dormi, să faci sport și așa mai departe. Dar ca și în cazul economiilor pentru vârsta de pensionare, cei trecuți de 40 spun: fii sănătos și rămâi așa și la bătrânețe. Corpul tău nu se distruge într-o singură zi, el se distruge de-a lungul anilor. Iar în următorii 10 ani tu trebuie să încetinești această distrugere.

3. Nu-ți irosi timpul cu oameni care te dereanjează

Învață să spui „nu” oamenilor, acțiunilor și responsabilităților care nu au nici o importantă pentru viața ta. – Halley, 37 de ani

Celor de 20 de ani lumea li se pare plină de posibilități, deschisă pentru a fi cucerită, însă lipsa de experiență îi face să se înconjoare de oamenii care nu merită acest lucru. Însă cei de 30 de ani au aflat că relațiile bune se încheagă cu greu, iar în lume vor fi destui oameni cu care ai putea să prietenești, așa că nu ai nici un motiv să ai alături oameni care nu te susțin și nu te apreciază pentru ceea ce ești.

4. Ai grijă de cei care îți sunt dragi sufletului

Tragediile nu ocolesc pe nimeni. Fii acea persoană pe care apropriații tăi să poată conta în momentele dificile. Părinții vor deceda, soțul/soția va deceda sau te va înșela, copii vor contina să apară pe lume, prietenii vor divorța… Și lista poate continua. Nici prin gând nu-ți trece cât de mult sprijin are în aceste momente o persoană, pur și simplu să îi fii alături și să-l asculți, fără să-l judeci. — Rebecca, 40 de ani

Petrece mai mult timp alături de prietenii și membrii de familie care într-adevăr îți sunt dragi sufletului.

5. Nu îți fie teamă să riști, ai putea să-ți schimbi viața radical

Chiar dacă unele persoane de 30 de ani sunt de părere că și-au ales deja calea în viață și că trebuie să o urmeze, niciodată nu este târziu să iei totul de la zero. În ultimii 10 ani am văzut oameni care regretau deciziile luate. Iar la 40 de ani s-au trezit în depresie, fără să încerce să schimbe ceva în viața lor. — Richard, 41 de ani.

Societatea ne-a stabilit cursul vieții – la 30 de ani trebuie să avem o carieră, familie, venit financiar stabil și altele. E greșit. Mulți dintre cititori au decis să-și schimbe cariera după 30 de ani, lucru care le-a îmbunătățit viața. Unul dintre ei și-a abandonat cariera de inginer militar, cu salariu destul de motivant, și a devenit învățător. Peste 20 de ani el a spus că asta a fost cea mai bună decizie luată vreodată în viață.

6. Trebuie să crești și să te dezvolți

Corpul și mintea, sunt lucruri care nu se pot recupera. Multe persoane încetează să se mai dezvolte după 20 de ani. Majoritatea celor de 30 de ani sunt prea ocupați pentru a-și mai face timp de dezvoltare personală. Dacă ești unul dintre cei puțini care continuă să învețe, să-și dezvolte gândirea și să aibă grijă de sănătatea mintală și fizică, la 40 de ani vei fi mai puternic decât ceilalți de vârsta ta. — Stan, 48 de ani.

Dacă poți să te schimbi la 30 de ani, trebuie să continui să faci asta și să devii mai bun. Decizia de a te așeza din nou în bancă la 30 de ani este una dintre cea mai bună pe care o poți lua.

7. Investește în familia ta

Petrece mai mult timp cu cei apropiați. Atunci când crești, relațiile voastre se vor schimba, însă direcția în care se vor schimba aceastea depinde de tine. Părinții întotdeauna vor vedea în tine un copil, până în momentul când le vei demonstra că ești un adult independent. Toți îmbătrânesc. Ai grijă să crești acele relații perfecte și să te bucuri din plin de viața de familie. – Kash, 41 de ani.

Familia este o altă temă importantă a celor 30 de ani. Părinții tăi îmbătrânesc și trebuie să gândești bine cum discuți cu ei, fiind și tu matur. Totodată, trebuie să te gândești și cum îți vei construi propria familie. Foarte mulți sunt de părere că certurile și supărările trebuie uitate și să înveți să comunici cu părinții.

Sursa: petalle.netDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!