7 semne că problemele de sănătate sunt provocate de mucegai

7 semne că problemele de sănătate sunt provocate de mucegai

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 November 2020 in LifeStyleSanatate

Mucegaiul poate provoca probleme grave de sănătate atunci când se află acasă sau la locul de muncă. Mucegaiul este mai frecvent în climatul umed, deoarece umiditatea creează un mediu favorabil pentru creșterea sa.

Pe lângă problemele de sănătate, mucegaiul poate distruge suprafața pe care crește. Acest lucru se aplică pereților, podelelor, tavanelor, mobilierului etc.

Mucegaiul crește, eliberând spori. Sunt prea mici pentru a fi văzuți cu ochiul liber, așa că, din păcate, îi inspirăm în plămâni.

De asemenea, puteți intra în contact cu mucegaiul prin atingere. De exemplu, atingeți o suprafață care are mucegai nevăzut și apoi atingeți fața sau o rană deschisă. Astfel, mucegaiul intră în corpul nostru.

Odată ajuns acolo, mucegaiul provoacă probleme de sănătate.

Iată 7 semne că aveți o boală provocată de mucegai:

1. Dureri musculare.

Durerea musculară inexplicabilă care nu este cauzată de o activitate intensă este una dintre caracteristicile bolii mucegaiului.

Durerile musculare pot apărea oriunde. Crampe musculare și senzații puternice de furnicături intense au fost, de asemenea, raportate atunci când oamenii intră în contact cu mucegaiul.

2. Zvâcniri, furnicături sau amorțeli.

O senzație de furnicături, ca și cum mâna ta este amorțită, este exact ceea ce simt oamenii care suferă de această boală.

3. Stare proastă sau depresie.

Cercetătorii care studiază bolile legate de mucegai au descoperit că și casele umede au un impact asupra persoanelor care trăiesc în ele și a dispozițiilor lor.

S-a găsit o legătură clară între umezeala casei, mucegai și simptomele depresiei. Bolile mintale și legătura cu condițiile de viață mai puțin ideale nu sunt surprinzătoare.

Stresul mental este normal atunci când calitatea aerului din casă este slabă. Preia controlul stresului reducând sursele de umiditate din casa ta, adăugând plante de interior pentru purificarea aerului și folosind un ventilator pentru a menține aerul în circulație.

4. Probleme nutriționale.

Greața, diareea, durerile de stomac și lipsa poftei de mâncare sunt semne frecvente ale bolii mucegaiului.

În timp ce aceste simptome vă pot determina să mâncați mai puțin și astfel să pierdeți în greutate, creșterea în greutate (datorită apariției stresului) este de fapt un posibil simptom, de asemenea.

5. Probleme de respirație.

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale acestei boli sunt dificultățile de respirație.

Incapacitatea de a respira profund, dificultăți de respirație, tuse sau probleme ale sinusurilor sunt toate simptome probabile ale mucegaiului. Consultați-vă medicul dacă suspectați expunerea la mucegai.

6. Sensibilitate oculară și dureri de cap.

Ochii roșii, mâncărimea ochilor sau vederea neclară pot fi asociate cu boala de mucegai.

Unele persoane sunt susceptibile la mucegai ca alergen, ceea ce determină sistemul lor imunitar să lucreze mai mult atunci când sunt expuse la acesta.

7. Simptome mai puțin frecvente ale bolii de mucegai.

Unele dintre cele mai neobișnuite simptome sau semne de boală sunt setea excesivă, deplasări frecvente la toaletă, febră, creștere în greutate, amețeli sau gust metalic în gură .

Pentru a preveni bolile provocate de mucegai, ai grijă de casa ta. Aerisiți-o în mod regulat și uscați zonele umede.

De asemenea, puteți cumpăra produse de îndepărtat specializate sau puteți apela un specialist.

Toate lucrurile „contaminate” – covoare, cârpe, haine – trebuie aruncate,


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!