7 schimbări ale corpului după o sarcină

7 schimbări ale corpului după o sarcină

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 November 2020 in CuriozitățiFrumuseteLifeStyleSanatate

Să ai un copil este un moment de neuitat, iar sarcina și nașterea duc la multe schimbări în viața ambilor părinți.

Cu diferența că, corpul mamei se schimbă pentru totdeauna și în moduri foarte neașteptate.

Și iată 7 lucruri care se întâmplă cu corpul unei femei după naștere:

1. Încă mai ai impresia de lovituri ale copilului.

În timpul sarcinii, femeile se obișnuiesc să acorde o atenție mai mare la ceea ce se întâmplă cu bebelușul. Și percep orice spasm prin încordare ca mișcările unui copil, chiar și după nașterea unui copil.

2. Culoarea și textura părului se pot schimba.

Căderea părului în timpul și după sarcină este considerată frecventă, dar unele femei suferă modificări mai semnificative în structura părului. Multe dintre femei au constata că după prima sarcină culoarea părului și-a schimbat tonul.

3. Percepția gustului se poate schimba.

Schimbarea gustului se numește disgeuzie și este de obicei asociată cu modificări hormonale. Toate schimbările prin care trece corpul în timpul unei sarcini poate modifica percepția gustului.

4. Modificări ale mirosului corporal.

Unele femei susțin că mirosul lor corporal s-a schimbat de la nașterea copilului. Cu toate acestea, nu este încă clar care este motivul.

5. Probleme ale dinților și cavității bucale.

Acest lucru se poate datora schimbării compoziției chimice a salivei, consumului excesiv de dulciuri. În timpul sarcinii poți deveni mai pofticioasă și nu mai ții cont de sănătatea orală.

6. Talia poate deveni mai lată.

Multe mame observă că talia lor a devenit mai lată după naștere. În timpul sarcinii, hormonii determină „înmuierea” tendoanelor pelvine, astfel încât canalul de naștere să se extindă în timpul travaliului.

7. Piciorul devine mai mare, nu îți mai vin încălțările favorite.

În timpul sarcinii, picioarele tale tind să se umfle și ai nevoie de pantofi mai mari.

Ați avut astfel de schimbări?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!